Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πινακας Αναθεωρησεων


PK2011

Recommended Posts

Βοηθηστε παρακαλω , ο επιβλέπον επιμένει ότι οι εργασίες για αναθεώρηση πρέπει ρητά να μοιραστούν στα τρίμηνα αντίστοιχα με το ποσοστό που μοιράστηκαν στο χρονοδιάγραμμα , ανεξάρτητα από απο πραγματική χρονολογία , που αποδεικνύεται με λογ/μους , εργαστηριακά . Παράδειγμα -- σύμφωνα με χρον/μμα του έργου ασφαλτικά έπρεπε να γινόταν 1 τρίμηνο , 2 τρίμηνο , και 3 τρίμηνο και αυτός τα μοιράζει με 33% σε κάθε τρίμηνο , όμως όλες εργασίες εκτελέστηκαν και πιστοποιήθηκαν στον 3 τρίμηνο ---- έχει δίκιο? (χάνουμε 2500 ευρώ με αυτών το τρόπο) Ευχαριστώ σε όλους που θα βοηθήσουν .

Link to comment
Share on other sites

Οι αναθεωρηση υπολογιζεται για τις εργασιες που πραγματικα εκτελεστηκαν μεσα στο προβλεπομενο χρονοδιαγραμμα. Αν εκτελεστηκαν σε αναθεωρητικη περιοδο μεταγενεστερη της προβλεπομενης απο το χρονοδιαγραμμα τοτε θεωρειται οτι εκτελεστηκαν στην αναθεωρητικη περιοδο του χρονοδιαγραμματος κ.λ.π (Αρθρα 54 και 46 Ν 3669/08) .

Το προβλημα που μπαινει ειναι πως οι εργασιες θα μοιραστουν στα τριμηνα αν στο εγκεκριμμενο χρονοδιαγραμμα δεν εχουν μπει ποσοτητες ανα τριμηνο (κακως) Δυστυχως αυτο το λαθος (η μη αναγραφη ποσοτητων στο χρονοδιαγραμμα) ειναι συνηθες.

Σε αυτην την περιπτωση και εφ οσον η καθυστερηση δεν ηταν υπαιτιοτητα του Κυριου του Εργου ή δεν οφειλοταν σε απροβλεπτες συνθηκες ή συνθηκες απαγορευτικες για την εργασια (π.χ συνεχεις βροχοπτωσεις περαν του συνηθους ) θα πρεπει οντως να ισομοιραστει ανα τριμηνο .Σε καθε αλλη περιπτωση θα πρεπει να ζητηθει αναπροσαρμογη του χρονοδιαγραμματος και μετα να ζητηθουν οι αναθεωρησεις με βασει το αναπροσαρμοσμενο χρονοδιαγραμμα.

Edited by KF
Link to comment
Share on other sites

Κάνε ότι σου λέει

Γιατί έτσι που τα λες ήσουν εκτός χρονοδιαγράμματος ένα εξάμηνο

Μην μπλέξεις με τίποτα ποινικές ρήτρες κτλ

Δηλαδή πας για μαλλί και βγει κουρεμένος

ΥΓ κάνε του μια ενδιάμεση πρόταση να περιλαμβάνει πχ και το δεύτερο τρίμηνο

μπας και σώσεις τίποτα

Edited by varxo
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.