Μετάβαση στο περιεχόμενο

Roadrunner (όχι αυτός που φαντάζεστε!!)


iovo

Recommended Posts

Ο αμερικάνικος στρατός πλέον κατέχει τον ταχύτερο υπερυπολογιστή του κόσμου, τον Roadrunner. Η σχεδίαση του βασίστηκε σε μηχανές που έχουν δημιουργηθεί για video games, η επεξεργαστική ισχύς του φτάνει το 1 τετράκις υπολογισμούς ανά δευτερόλεπτο και έχει 98 Terabytes μνήμη. Αποτελείται απο 6.562 CPU AMD Dual Core και κόστισε συνολικά 133 εκατομμύρια δολάρια. Είναι δύο φορές πιο γρήγορος από τον προηγούμενο γρηγορότερο υπερυπολογιστής της IBM τον BlueGene/L. Επινοήθηκε και κατασκευάστηκε μέσα σε 6 χρόνια από μηχανικούς και επιστήμονες της IBM και της Los Alamos National Laboratory. Ο D'Agostino διευθυντής Πυρηνικής Ασφάλειας, για να καταλάβουμε την υπολογιστική δύναμη του Roadrunner, αναφέρει ότι αν και τα έξι δισεκατομμύρια άνθρωποι του πλανήτη χρησιμοποιούν υπολογιστές, που δουλεύουν 24 ώρες το 24ωρο 7 ημέρες την εβδομάδα, θα χρειαστούν περίπου 46 χρόνια για να κάνουν ότι κάνει ο Roadrunner σε μία ημέρα.

 

Πηγή.

Link to comment
Share on other sites

Μετα γκρινιάζουν για την κρίση οι αμερικάνοι και μας την εξάγουν κιόλας μην μείνουμε απέξω... κάπου διάβασα οτι ο προυπολογισμός του υπουργείου άμυνας των ΗΠΑ για φέτος είναι 480 δις δολάρια.. οπότε τα 133 εκ. είναι ψίχουλα.

Ξέρετε γιατί τους θέλουν τους υπερυπολογιστές ε? προσομοίωση πυρηνικών εκρήξεων...εξ ου και το Los Alamos.

Από ονοματολογία πάντως σκίζουν (κρίμα, το κογιότ και ο μπιπ-μπιπ ήταν ΤΟ αγαπημένο καρτούν-τίποτα δεν αφήνουν ήσυχο οι άτιμοι)

Link to comment
Share on other sites

Ο paktomenos απο το στομα μου το πηρε...

Για ποιο κακομοιρο κρατος χτυπαει η κουδουνα;; Που θα κανουν το επομενο ντου; :(

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.