Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ερώτηση για σχεδιασμό στο Gcad-4m


agonystyhs

Recommended Posts

Γεια χαρά σε όλο το φορουμ.

Προς όποιον μπορεί να με διαφωτίσει, προσπάθω να σχεδιάσω ένα κτίριο στο Gcad της 4μ το οποίο έχει την εξής ιδιαιτερότητα: προκειται για ισόγεια κατοικία με δώμα η οποία χωρίζεται σε τρία επίπεδα με στάθμες που διαφέρουν κατα 0.5m και συνδέονται με σκάλες. Το πρωτο επίπεδο είναι στο 0, το δεύτερο στο +0.5m και το τρίτο επίπεδο στο +1m. Επιπλέον οι τοίχοι κάθε επιπέδου φτάνουν και σε διαφορετικό ύψος οποτε αντίστοιχα και στο δώμα σχηματίζονται τρια επίπεδα.

Στο σχεδιαστικό έχω ορίσει δύο επίπεδα,ισόγειο και δώμα. Σα στάθμη του ισογείου έχω θεωρήσει το χαμηλότερο επίπεδο της κατοικίας και το ιδιο έκανα και για το δώμα. Το σχεδίασα και η αμφιβολια- απορία μου είναι η εξής:

Σα δάπεδο οριζω ένα για όλο το κτίριο ή τρια για καθένα επίπεδο?(υπόψιν πως όλα τα δάπεδα είναι σε επαφή με το έδαφος). Ή μήπως στον ορισμό του κτιρίου αρχικα θα έπρεπε να θέσω τέσσερα επίπεδα(τρια για το ισόγειο κτίριο και ένα για το δώμα) αντί για δυο που ορισα αρχικά?

Σας ευχαριστώ πολύ

Link to comment
Share on other sites

Tρια δαπεδα πρεπει να ορισεις συναδελφε αν θες να εισαι σωστος και ακριβης. Στο κελυφος του κτιριου θα συμπεριλαβεις και τους κατακορυφους τοιχους των 0,50μ υψους (πισω απ τις σκαλες που γραφεις ) που ειναι σε επαφη με το εδαφος.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση συνάδελφε salpigoal. Θα το κάνω έτσι. Επομένως κάθε δάπεδο και οροφή που δηλώνουμε θα πρέπει να περικλείεται από τοίχους με την ίδια στάθμη βάσης και ύψους?

Να' σαι καλά και ευχαριστώ για την άμεση βοήθεια.

Link to comment
Share on other sites

Προφανως. Και παντα να ελεγχεις το μοντελο σου στο 3D για να σιγουρευεσαι για τις σταθμες που οριζεις (600 ευρώ το πλήρωσες το 3D...:) )...καλη συνεχεια...

Edited by salpigoal
Link to comment
Share on other sites

Σωστά, έχεις δίκιο και σ'ευχαριστώ πολύ για τα tips! Και όπως λένε... τωρα που βρήκαμε πιπέρι θα ρίξουμε και στα λάχανα ...και κάτι ακόμη, όταν σχεδιάζω εξωτερικό τοίχο σε στάθμη άνω του 1μέτρου απο ένα επίπεδο που έχω ορίσει, στην προβολή της κάτοψης μου εμφανίζει μόνο τη δοκό και όχι τον τοίχο(και όταν ξεμαρκάρω από τη διαχείριση των layer την εμφάνιση των δοκαριών μου εξαφανίζει εντελώς τον τοίχο,σα να μην υπάρχει τοίχος),τον τοίχο μου τον εμφανίζει μόνο στην 3d απεικόνιση. Μήπως γνωρίζεις κάτι γι'αυτό?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.