Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επινδυνότητα κεραίας κινητής τηλεφωνίας σε πολυκατοικία


clayman

Recommended Posts

Γεια σας παιδιά μένω δίπλα σε σχολείο(δημοτικό, γυμνάσιο, λύκειο) , ακριβός απέναντι από το σπίτι μου έχουν στήσει κεραία.

Που σύμφωνα με αυτό απαγορευεται.

και που ακριβώς γράφει ότι απαγορεύεται η τοποθέτηση σταθμού βάσης;

Link to comment
Share on other sites

genesis όμως το κινητό σου το χρησιμοποιείς 20-30 λεπτά άντε και άλλα 60 λεπτά να το έχεις στην τσέπη σου αν έχεις την κεραία απέναντι τρως ακτινοβολία 24 ώρες...

...και σαφώς προτιμώ να εκπέμπει το κινητό μου με ισχύ 0,2 - 0,5W έχοντας έναν σταθμό βάσης σε μικρή απόσταση αντί να εκπέμπει στα 2W που είναι η μέγιστη ισχύς εκπομπής και την χρησιμοποιεί όταν ο σταθμός βάσης είναι μακριά και η επικοινωνία είναι προβληματική.

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Θέλω να ρωτήσω το εξής: Βρίσκεται σε εξέλιξη εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας στο δώμα νέοκτιστης οικοδομής, περιοχή Νέα Κρήνη-Καλαμαριά,Θεσσαλονίκη. Σε επικοινωνία που είχα με τον εργολάβο της εν λόγω οικοδομής ανέφερε πως διαθέτει άδεια απο την Διεύθυνση Δόμησης του Δήμου Καλαμαρίας, ωστόσο δήλωσε άγνοια σχετικά με την ύπαρξη της ΕΕΤΤ. Το ερωτημά μου είναι δεν θα έπρεπε να διαθέτει άδεια και απο την ΕΕΤΤ καθώς επίσης και έγκριση περιβαλλοντικών όρων απο την Περιφέρεια; Δε νομίζω πως μόνο με άδεια δόμησης μπορεί κανείς να προχωρήσει σε μια τέτοια εγκατάσταση.

Link to comment
Share on other sites

δες σε αυτο

την 1718/2012 αποφασητου ΣτΕ

 

http://www.nomosphysis.org.gr/articles.php?artid=4483&lang=1&catpid=98

 

 

δλδ. στην ΥΔΟΜ Καλαμαριας    ΔΕΝ  ηξεραν οτι πρεπει να προηγηθουν καποιες μελετες????

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Κοίτα στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ

http://et.diavgeia.gov.gr/f/7726/ada/%CE%92%CE%9B9%CE%92639-%CE%9439

Edited by miltos
Διαγραφή παράθεσης προηγούμενου μηνύματος
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας, ειδικά για την απόφαση της ΕΕΤΤ (μου διέφυγε να το αναζητήσω στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ). Μου κάνει εντύπωση όμως που ο εργολάβος και έχων το δικαίωμα εκμετάλλευσης του δώματος δε γνώριζε την ύπαρξη του οργάνου. Οπότε απομένει πια το πως θα τοποθετηθεί η κεραία, δηλαδή εάν θα συμμορφώνεται με τα οριζόμενα στην απόφαση.

Link to comment
Share on other sites

Πλέον καμία εταιρεία κινητής τηλεφωνίας δεν κατασκευάζει χωρίς άδεια απο ΕΕΤΤ, τα πρόστιμα είναι πολύ μεγάλα και δεν το κάνουν. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν κεραίες απο χωρίς όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις, αν κάποιος ανησυχεί μπορεί να κάνει καταγγελία ΕΕΤΤ, ΕΑΕΕ Ελληνική αρχή ατομικής ενέργειας και να κάνουν έλεγχο για τα επίπεδα ακτινοβολίας. Επίσης ΜΠΕ δεν γίνεται πλέον μόνο σε λίγες περιπτώσεις πχ προστατευόμενη περιοχή.

Η δε τελική άδεια κατασκευής των σταθμών δίνεται απο την ΕΕΤΤ και όχι απο τις πολεοδομίες, όλες οι έγκρισεις ΕΑΕΕ πολεοδομίας, αρχαιολογίες δασαρχειου ΠΠΔ αντί ΜΠΕ κτλ κατατίθενται στην ΕΕΤΤ

Link to comment
Share on other sites

και που ακριβώς γράφει ότι απαγορεύεται η τοποθέτηση σταθμού βάσης;

http://www.synigoros.gr/resources/docs/243869.pdf

 Τελεσιδικη αποφαση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.