Μετάβαση στο περιεχόμενο

Υπάρχον κτίσμα σε άδεια προσθήκης είναι νόμιμο?


Recommended Posts

Σε άδεια του 1987 προσθήκης, άλλου κτιρίου στο ίδιο οικόπεδο, υπάρχει σχέδιο υπάρχον κτιρίου το οποίο συνυπολογίζεται στους όρους δόμησης για το καινούργιο κτίριο και ο τίτλος της άδειας είναι <προσθήκη τετραόροφης οικοδομής>. Ωστόσο δεν γράφεται πουθενά η άδεια οικοδομής του παλαιότερου κτιρίου ή η πιθανή τακτοποίηση του με το νόμο του Τρίτση. Εγώ το θεωρώ νόμιμμο? Αν ναι στην τακτοποίηση μια βεράντας που πρέπει να γίνει γιατί έχει πάρει πρόστιμο ως αυθαίρετη τί βάζω σαν οικοδομική άδεια της ιδιοκτησίας αυτής??? Αν πάλι δεν θεωρείται νόμιμο το κτίριο πως το 1990 πέρασαν απο το τμήμα αυθαιρέτων της πολεοδομίας και κατέγραψαν μόνο τη βεράντα ως αυθαίρετη?? Please sos!!!!

 

 

 

Τα κεφαλαία απαγορεύονται τόσο στους τίτλους των θεμάτων, όσο και στο κείμενο των δημοσιεύσεων. Χρησιμοποιείστε σας παρακαλώ την εντολή "Επεξεργασία" και διορθώστε.

 

Αναρτήστε τα θέματα και τα ερωτήματά σας, στη σωστή θεματική κατηγορία. Το θέμα σας μεταφέρθηκε στην παρούσα από Αρχιτεκτονικά/→ ΓΟΚ - Κτιριοδομικός

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής

Didonis

Edited by Didonis
Link to comment
Share on other sites

Εχμ, όχι ακριβώς. Οποιαδήποτε άδεια μπορεί να ακυρωθεί/ανακληθεί εάν διαπιστωθεί ότι δεν ακολουθήθηκε η νόμιμη διαδικασία κατά την έκδοσή της. Στην προκειμένη περίπτωση βέβαια δεν γνωρίζουμε ούτε το έτος κατασκευής του παλαιότερου κτίσματος για να πιθανολογήσουμε επί της νομιμότητας αυτού.

Edited by cna
Link to comment
Share on other sites

Συμφωνω. Βεβαια σαν πρωτη σκεψη....αν μου φερουν να κοιταξω μια Ο.Α. που εχει εκδοθει δεν θα ελενξω αν καποιο απο τα μερη του δεν εχει αδεια. Την εχω ηδη.

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ αλλά εάν αφορά σε προσθήκη τότε εκ των πραγμάτων θα ελεγχθεί και η νομιμότητα των υφισταμένων...

Link to comment
Share on other sites

Η νομιμότητα των υφιστάμενων ελέγχεται από την υπηρεσία δόμησης, κατα την έκδοση της νέος άδειας προσθήκης. Μετά από πολύ συζήτηση με υπαλλήλους πολεοδομίας για παλιότερη περίπτωση είχαμε καταλήξει ότι ένα ακίνητο αναφέρεται στο διάγραμμα κάλυψης η στο τοπογραφικό μιας νεότερης άδειας ,θεωρείται νομίμως υφιστάμενο για εμάς διότι η νομιμότητα του κτιρίου αυτού θα έπρεπε να ελεγχθεί από την πολεοδομία κατα την έκδοση της παραπάνω άδειας

Link to comment
Share on other sites

Αυτό δεν ισχύει για όλες τις Πολεοδομίες της χώρας εκτός εάν υπάρχει εγκύκλιος ή νόμος που να το αναφέρει ρητά.

 

Στάλθηκε από το ALCATEL ONE TOUCH 918 μου

Link to comment
Share on other sites

Δεν γνωριζω αν υπαρχει εγκυκλιος αλλα αν η πολεοδομια κατα την εκδοση προσθηκης δεν ελεγξε την νομιμοτητα των υφισταμενων πολυ πιθανον παλαιων κτισματων ,εχει την ευθυνη κατα κυριο λογο αυτη. Αν το κτισμα αυτο η πολεοδομια κατα των ελεγχο των στοιχειων για την εκδοση της νεας αδειας εκρινε οτι δεν εχει αδεια ή δεν υφισταται νομιμα εξαιτιας παρεκλισεων οφειλε ή να κανει αυτοψια να ριξει προστιμα και μετα να εκδοθει η παραπανω Ο.Α. ή να ενημερωσει τον μηχανικο να νομιμοποιησει και το παραπανω κτισμα με την αδεια προσθηκης. Ετσι λοιπον πρωτη απο ολους η Δημοσια αρχη εχει την ευθυνη για μια τεοια περιπτωση.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.