Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απάτη κλοπή από τον ΟΑΕΕ


pasxlio267

Recommended Posts

Συνάδερφοι καλησπέρα,

Με απασχολεί πάρα πολύ το θέμα των εισφορών προς τον οαεε. Μας αναγκάζουν να πληρώνουμε κάθε δίμηνο ένα ποσό αρκετά μεγάλο για μία ασφάλεια η οποία δε μας καλύπτει και σύνταξη δε θα μας δώσει ποτέ. Έτρεξα στην ΕΕΤΕΜ, στον ΟΑΕΕ, τσακώθηκα,εκνευρίστηκα αλλα η μόνη απάντηση που μου έδιναν ήταν να κλείσω τα βιβλία μου για να μην πληρώνω εισφορές. Αυτό όμως σημαίνει οτι αυτόματα αναιρώ το πτυχίο μου και οτι αν θα μου τύχη κάποια δουλεία δε θα μπορώ να την κάνω επειδή δε θα έχω δικαίωμα σφραγίδας. Τους είπα οτι το σωστό θα ήταν από τις εισφορές μου που φαίνονται απο το μπλοκάκι να μου που έβγαλες φέτος 5000€ πλήρωσε 20% από τα χρήματα που πήρες για την ασφάλεια σου. Αυτό το σύστημα που ακολουθούν είναι καθαρή ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΛΟΠΗ και απορώ πωσ δεν έχουν ξεσηκωθεί και άλλοι συνάδερφοι. Εάν έχει αντιμετωπίσει κάποιος ανάλογο θέμα και βρήκε λύση ,θα του ήμουν ευγνώμων αν μου την έλεγε και εμένα.

Συγνώμη αν σας κούρασα με το μεγάλο κείμενο. Έχω να πω τόσα πολλά γι αυτό το θέμα που μπορώ να γράφω ώρες.

Link to comment
Share on other sites

Μαλλον δεν το εχεις σκεφτει καλα!

Ετσι οπως τα λες, οποιος μηχανικος τα παει καλα με τις δουλειες του θα πληρωνει και τις εισφορες αυτων που δεν τα πανε καλα?

Ακουγεται για αριστεριστικη π@π@ρια!

Εκτος και αν εννοεις πως στο τελος ο καθενας θα παρει συνταξη αναλογα των εισφορων που θα εχει πληρωσει και οχι ετσι οπως ειναι τωρα (ολοι περνουν την ιδια συνταξη αναλογα τα ετη ασφαλισης)

Ετσι οπως ειναι το συστημα τωρα, μια χαρα ειναι (εισφορες αναλογα την παλαιοτητα), απλα, και δυστυχως δεν υπαρχουν δουλειες!

Τουλαχιστον να δωσουμε μαχη για την ευκολια πληρωμης των οφειλουμενων

 

edit: ασε που ειναι ανα εξαμηνο...

Edited by tzeno
Link to comment
Share on other sites

Είναι ανα δίμηνο. Μιλάω για τον οαεε και όχι για το τσμεδε. Όχι,εννοώ όποιος έχει δουλείες πληρώνει τις δικές του εισφορές και έχει ασφαλιστική κάληψη. Όποιος δεν έχει δουλεία, δεν πληρώνει, δεν έχει ασφαλιστική κάληψη. Όχι οτι τώρα έχει δηλαδή αλλά τελοσπάντων.

Link to comment
Share on other sites

Σαφως καλυτερα ετσι οπως τα λες. Σε συνδιασμο βεβαια με μια minimum εισφορα για να μην ειμαστε παντελως ανασφαλιστοι στα ιατροφαρμακευτικα.

Ενα αλλο σοβαρο ζητημα ειναι το απιστευτα μεγαλο ποσο μηνιαιας ασφαλισης (εγω θα θελω 550€ ανα μηνα οταν εφαρμοστει το μνημονιο). Με τα χρηματα αυτα, οποιαδηποτε ιδιωτικη ασφαλιστικη εταιρεια θα μου εκανε και τσ@μπ@@κια!!!! οχι να παιρνω τηλεφωνο στο τσοντονουμερο του ΕΟΠΥΥ!!!

Link to comment
Share on other sites

Είμαστε όμηροι ενός ληστρικού και άδικου συστήματος είτε ΕΤΑΑ είτε ΟΑΕΕ ίδιο χάλι . Το τελείως παράλογο και άδικο είναι να αδιαφορούν για τα εισοδήματα που δηλώνεις στο 6μηνο και να ζητούν ανάλγητα την πλαφόν εισφορά τους .

 

Το ανέκδοτο στην αδυναμία καταβολής είναι το γνωστό "κάνε διακανονισμό" . Λες και αν ζητηθεί τα χρήματα να τα καταβάλουμε μηνιαίως, θα βγούνε κατά ένα μαγικό τρόπο .

 

Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί οι πιτσιρικάδες παίρνουν τα καλάζνικοφ και γίνονται τρομοκράτες.

Edited by thomas
Link to comment
Share on other sites

Όλες αυτές οι προσεγγίσεις στα ασφαλιστικά θέματα, θα είχαν νόημα αν το ασφαλιστικό σύστημα ήταν εδώ και χρόνια ανταποδοτικού τύπου και όχι αναδιανεμητικού. Τώρα αναγκαστικά μια ολόκληρη γενιά θα πληρώνει ΚΑΙ με αναδιανεμητική λογική (τη γενιά που συνταξιοδοτείται τώρα) ΚΑΙ με ανταποδοτική λογική (τον εαυτό της). Και με απλά μαθηματικά, αυτό οδηγεί ΚΑΙ σε μειώσεις των συντάξεων ΚΑΙ σε μειώσεις παροχών των κλάδων υγείας & πρόνοιας.

 

Και φυσικά όσο υπάρχει μεγάλη δυνατότητα απόκρυψης εισοδημάτων, προτάσεις σαν την προηγούμενη είναι ατελέσφορη.

Edited by nikmmech
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.