Μετάβαση στο περιεχόμενο

Θεώρηση Βιβλιαρίων για οφειλέτες 2013


evarepo

Recommended Posts

Εγώ έχω κάνει από τέλη Απριλίου την αίτηση και μου είπαν ότι δεν πρόλαβα γιατί έστειλε ο υπουργός έγγραφο που τους ζητούσε τον λόγο που μας εγγράφουν χωρίς να έχουμε πληρώσεις τις εισφορές μας. Ζήτησα να μου δώσουν την απάντηση τους (εννοώ μετά την άρνηση, την ένσταση που κατέθεσα και ζητούσα να κριθεί από την ΔΕ) και μου είπαν ότι δεν με έχουν απορρίψει αλλά έχουν αφήσει το θέμα ανοικτό μέχρι να λυθεί το θέμα κατόπιν της επέμβασης του υπουργού.

 

Με αφορμή την παρέμβαση του Υπουργού σας παραθέτω προς ενημέρωση των συναδέλφων ερώτηση που έχει κατατεθεί στο κοινοβούλιο από τον ΣΥΡΙΖΑ. Προσωπικά θεωρώ άδικο να μην μπορώ να πάρω ασφαλιστική ενημερότητα για να μπορέσω να εργαστώ και να πληρώσω τα χρέη μου όπως θεωρώ επίσης άδικο να μην έχω ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ακόμα και με την δυνατότητα να την πληρώνουμε ξεχωριστά. Σίγουρα θα πρόκειται για ένα ποσό μικρότερο από το σύνολο των εισφορών. Πάντως δουλειές δεν υπάρχουν και μας φεσώνουν για να μας πετάξουν εκτός αγοράς εργασίας.   

 

 

Προς τον κ. Υπουργό:

- Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας

 Θέμα : Αδίστακτη επίθεση του Υπουργείου στους νέους, άνεργους και απολυμένους μηχανικούς

 

Με τις αποφάσεις 190/5-12-2011 και 250/28-1-2013, ο Πρόεδρος και τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής ΤΕΕ, λαμβάνοντας υπόψη μεταξύ άλλων, την δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, με συνέπειες την εκρηκτική αύξηση της ανεργίας και τις δραματικές μειώσεις των αποδοχών όσων εργάζονται, καθώς και την πάγια αντίληψη της Δ.Ε., να εξαντλεί υπέρ των ασφαλισμένων τα περιθώρια που το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο επιτρέπει, αποφάσισαν τη θεώρηση του βιβλιαρίου υγείας για τα έτη 2012-2013 στους ασφαλισμένους που πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:

 

α) Ελεύθεροι Επαγγελματίες ή μισθωτοί με δελτίο παροχής υπηρεσιών, που είναι άνεργοι ή υποαπασχολούμενοι, με την προσκόμιση εκκαθαριστικών σημειωμάτων εφορίας των δύο τελευταίων ετών στα οποία αθροιστικά το εισόδημά τους να μην υπερβαίνει τις 30.000€ (ατομικό ή οικογενειακό)
β) Μισθωτοί οι οποίοι απολύθηκαν

γ) Νέοι ασφαλισμένοι την τελευταία τριετία (2009-2011) που δεν υποβάλλουν φορολογική δήλωση λόγω μηδενικού εισοδήματος.

Υιοθετώντας για άλλη μια φορά μνημονιακές, αντικοινωνικές, ανάλγητες πρακτικές, το Υπουργείο Εργασίας αποφάσισε να «επέμβει», ώστε να σταματήσει η κοινωνική πολιτική που εφάρμοζαν οι αποφάσεις της Διοικούσας Επιτροπής! Με το έγγραφο υπ΄Αριθμ. Πρωτ. Φ.10060/οικ,13330/557/26-4-2013, το Υπουργείο Εργασίας καλεί τη Διοικητική Επιτροπή ΕΤΑΑ/ΤΣΜΕΔΕ να τηρήσει τη νομιμότητα, καθώς και να απαντήσει σε ποιες διατάξεις νόμου βασίζονται οι αποφάσεις της. Μάλιστα, ζητά το συνολικό αριθμό των ασφαλισμένων που θεώρησαν βιβλιάριο με βάση τις ως άνω αποφάσεις της Επιτροπής. Σαν αποτέλεσμα, οι θεωρήσεις βιβλιαρίων των ανέργων, απολυμένων και νέων ασφαλισμένων μηχανικών έχουν ανασταλεί, τουλάχιστον έως ότου απαντήσει η Επιτροπή και αποφανθεί οριστικά το Υπουργείο.

 

Επειδή, οι μηχανικοί, όπως και όλοι οι εργαζόμενοι στη χώρα, δοκιμάζονται βάναυσα από την ανεργία και την υποαπασχόληση.

Επειδή, υπάρχει ένα όριο στην σκληρότητα που μπορεί να επιδείξει ακόμα και μια μνημονιακή κυβέρνηση.

                                                          Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

 

  1. Για ποιους λόγους αποφάσισε το Υπουργείο να επέμβει στις αποφάσεις της Διοικούσας Επιτροπής του ΕΤΑΑ/ΤΣΜΕΔΕ, οι οποίες απέβλεπαν στην προστασία ανέργων, απολυμένων και νέων ασφαλισμένων του κλάδου των μηχανικών;

 

Οι ερωτώντες βουλευτές

Στρατούλης Δημήτρης

 Βούτσης Νίκος

Φωτίου Θεανώ

Edited by dimitris2244
Link to comment
Share on other sites

Το θέμα είναι σοβαρό..... Δηλαδή οποίος πρόλαβε τον κύριο είδε;;

Κάποιος πρέπει να επιληφθεί του θέματος... Το ΤΕΕ έχει πάει διακοπές;

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Καλησπέρα.

Πλέον, ο γιατρός αλλά και ο φαρμακοποιός ειδοποιούνται πλέον άμεσα σε περίπτωση που ο ασθενής δεν έχει ασφαλιστική ικανότητα.

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26510&subid=2&pubid=113102668

 

Στην σημερινή προσπάθειά μου να γράψω τα φάρμακα που παίρνω, εμφανίστηκε στην οθόνη του γιατρού μήνυμα ότι δεν έχω ασφαλιστική ικανότητα. 

 

Είχα θεωρήσει το βιβλιάριο μου με τη διαδικασία της απόφασης 250/28-1-2013.

Τι έχει γίνει με αυτές τις θεωρήσεις? Έχουν ανακληθεί? 

Σύμφωνα με αυτή την ανακοίνωση του ΕΟΠΠΥ, υπερισχύει η έντυπη θεώρηση του βιβλιαρίου, αλλά δυστυχώς κανένας γιατρός ή φαρμακοποιός δεν συνταγογραφεί και δεν εκτελεί. 

Edited by darkloop
Link to comment
Share on other sites

καλά, ανακαλέσανε τη θεώρηση και δεν έκαναν καν τον κόπο να ενημερώσουν?

θα σας αφήσουν να πιστεύετε οτι έχετε ασφάλιση?

η ανευθηνοτητα έχει σπάσει κάθε ρεκόρ......

Link to comment
Share on other sites

Μα σύμφωνα με το Link, λέει 

 

«Σύμφωνα με τα αρχεία των ασφαλιστικών ταμείων της - ο ασφαλισμένος δεν διαθέτει ασφαλιστική ικανότητα.

Παρακαλούμε ελέγξτε το βιβλιάριο του ασφαλισμένου και εφόσον διαπιστώσετε ότι έχει έγκυρη θεώρηση προχωρήστε στην εκτέλεση της συνταγής πατώντας ΟΚ. Σε περίπτωση που δεν διαθέτει έγκυρη θεώρηση πατήστε 'Cancel' και ενημερώστε τον ασφαλισμένο ότι θα πρέπει να καταβάλλει το σύνολο της αξίας της συνταγής».

Δηλαδή παρότι έχει έγκυρη θεώρηση το βιβλιάριο αυτοί δεν συνταγογραφούν/εκτελούν;

Link to comment
Share on other sites

Θεωρούν εαυτούς αναρμόδιους να ελέγξουν την εγκυρότητα της θεώρησης.

Διαβάστε τις 2 συνημμένες επιστολές μεταξύ του προέδρου του ΕΟΠΠΥ και του προέδρου του πανελλήνιου φαρμακευτικού συλλόγου

Edited by darkloop
Link to comment
Share on other sites

Μίλησα μόλις με το ΤΣΜΕΔΕ, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με όσους πρόλαβαν και θεώρησαν τα βιβλιάρια με την αποφ. 250, ισχύει η θεώρηση μέχρι την ημερομηνία που αναγράφεται στο βιβλιάριο. Το πρόβλημα είναι της ΗΔΙΚΑ και παρακάμπτεται είτε κατευθείαν από το γιατρό/φαρμακοποιό ή σε περίπτωση άρνησης ή δυσπιστίας του, τον βάζετε να επικοινωνήσει επιτόπου με την ΗΔΙΚΑ (11131) 

Link to comment
Share on other sites

 
 
CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it

Τι λέτε ρε παιδιά εγώ είχα πάει και έγραψα φάρακα την προηγούμενη εβδομάδα....(είμαι με το καθεστός της απόφασης)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Συνάδελφοι,

ο γιατρός που γράφει τη συνταγή και ο φαρμακοποιός που την εκτελεί πρέπει να δουν τη θεώρηση που υπάρχει στο βιβλιάριο.

Μετά ωφείλουν να προχωρήσουν. Αυτό γράφει και το παράθυρο της εφαρμογής του ΕΟΠΠΥ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.