Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τοπογραφικό οικοπέδου ενώ υπάρχει τοπογραφικό 30ετίας


Recommended Posts

καλησπέρα σας.Μου ζητήθηκε να κάνω ένα τοπογραφικό ενός οικοπέδου για το οποίο είχε ξανα γίνει τοπογραφικό προ 30ετίας.επειδή είμαι νέος μπορεί να μου πεί κάποιος ποιά η διαδικασία που ακολουθούμε σε αυτήν την περίπτωση?

 

 

 

 

 

ευχαριστώ εκ των προτέρων!!

Link to comment
Share on other sites

Κανε το τοπογραφικο κανονικα και μετα δες τι αποκλιση εχεις απο το προηγουμενο...

Προσεχε γιατι το παλιο μπορει να εχει μεγαλη αποκλιση μιας και μπορει να ειχε γινει με κορδελα.

Μην υπογραφεις τιποτα που να μην εχεις μετρησει ο ιδιος.

Link to comment
Share on other sites

Προσοχή αν έχουν γίνει συμβόλαια κλπ με βάση το παλιό τοπογραφικό γιατί σε περίπτωση μεγάλης απόκλισης ακυρώνονται και πρέπει να τροποποιηθούν. Ειδικά δε σε περίπτωση σύστασης καθέτων κλπ γίνεται τροποποίηση συμβολαίου ακόμα και με μικρή απόκλιση. (Αλλά αν είναι μικρή η απόκλιση μπαλαμούτιασέ τα).

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Δες αν υπάρχει χάρτης που να υπάρχει Διανομή του Συνοικισμού. Σε αυτή την περίπτωση κάνεις χάραξη και όχι αποτύπωση (καταλαβαίνεις τι εννοώ...). Αν είναι οικισμός χωρίς σχέδιο αποτυπώνεις τη σημερινή κατάσταση. Πολύ πιθανό να έχεις απόκκλιση από το παλιό τοπογραφικό. Εξάλλου αυτός είναι και ο λόγος που ζητάνε οι συμβολαιογράφοι νέα τοπογραφικά. Για να δουν τη σημέρινη κατάσταση. Τίποτα δεν είναι ίδιο με παλιά. (Αλλάζουν οι δρόμοι, τα κτίρια, το καθεστώς... ίσως τώρα υπάρχει και Πολεοδομική Μελέτη...). Γενικά, κάνε έρευνα στην Τοπογραφική (χάρτης διανομής) και στην Πολεοδομία (όριο οικισμού, Π.Μ.).

Link to comment
Share on other sites

'οπως είπαν και οι προηγούμενοι κάνε αποτύπωση δικιά σου. αν πέσεις πολύ κοντά με το παλιό τότε αξίζουν εύσημα στον τότε μηχανικό για τη δουλειά του.

 

αυτό με την απόκλιση μεταξύ παλιάς και νέας αποτύπωσης που απαιτεί και τροποποίηση συμβολαίου από ποιο νόμο προκύπτει? μου έχει τύχει πολές φορές και πάνω από 2-3% πάω για τροποποίση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.