Μετάβαση στο περιεχόμενο

Χρόνος δημιουργίας οικοπέδου για παρέκκλιση


Recommended Posts

Σιγούρεψε πως δεν έχει γίνει κάποια κατάτμηση μεταξύ 1939 και του χρόνου θανάτου.

Μην περιγράφεται στα συμβόλαια του 1929 και του 1939 δηλ. κανένα οικόπεδο 500 τ.μ....

Link to comment
Share on other sites

Θα τα ψάξω να δω τι λένε. Όμως αν λενε 500 τ.μ. σημαίνει ότι έγινε κατάτμηση με την αποδοχή και άρα μετραει ο χρόνος θανάτου του κληρονομούμενου, δηλαδή το 1971. Λάθος;

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλημέρα! Επανέρχομαι στο θέμα γιατί βρήκα το συμβόλαιο του 1929 και από ότι φαίνεται δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Στο συμβόλαιο λοιπόν περιγράφει ότι ο Α.Α. και η γυναίκα του αγοράζουν γήπεδο εκτός σχεδίου 150 τ.μ. (ακριβώς το εμβαδό και οι διαστασεις που περιγράφουν τα επόμενα συμβλολαια) από τον Δ.Δ., ο οποίος Δ.Δ. έχει αγοράσει το εν λόγω γήπεδο από τον Ε.Ε. με συμβόλαιο έναν χρόνο νωρίτερα (1928). Να σημειώσω ότι ο Ε.Ε. έχει εκείνη τη στιγμή και τα 2 από τα 3 όμορα του οικοπέδου μας. Αρα προφανώς έγινε μια κατάτμηση εκτός σχεδίου το 1928, χρόνος δημιουργίας του οικοπέδου μας.

 

Να σημειώσω ότι η γυναίκα του Α.Α. πέθανε το 1939 και έτσι ο Α.Α. πήρε το υπόλοιπο 50% εξ'αδιαθέτου (δεν είχαν παιδια).

Edited by dkokovas85
Link to comment
Share on other sites

  • 5 years later...

Οικοπεδο εντος οικισμου και ενιαιο βασει τιτλων απο το 1880 δηλωθηκε κανονικα στο κτηματολογιο ως ενιαιο λαμβανοντας αριθμο ΚΑΕΚ στις πρωτες αναρτησεις.. Στη Γ αναρτηση ομως και επειτα απο ενστασεις ιδιωτων για εναν δημοτικο δρομο που περναει αναμεσα απο το οικοπεδο, οι ενστασεις εγιναν δεχτες και ετσι στη τελευταια αναρτηση το ενα ΚΑΕΚ εσπασε σε 3 καθως κτηματογραφηθηκε ο δρομος και ελαβε και ΚΑΕΚ ειδικης εκτασης.. ετσι εχουμε 3 ΚΑΕΚ στη σημερινη κατασταση με τιτλους που χρειαζονται διορθωση ωστε να  μπορεσει να εκδοθει αδεια δομησης για το καθενα καθως ο τελευτ τιτλος αναφερει ως ενιαιο τεμαχιο οπως προειπα.

Η συμβολαιογραφος εχει ενημερωθει ωστε στη νεα διορθωση τιτλων που θα κανει θα πρεπει να ανεφερει οτι το καθε οικοπεδο προυφιστανται του 1968 (βασει ΠΔ ειναι ο απαιτουμενος χρονος δημιουργιας του οικοπεδου για την αρτιοτητα).

Στο τοπογραφικο στη δηλωση 651 που θα πρεπει να προσκομισω στη συμβολαιογραφο για την αρτιοτητα τι μπορω να αναγραψω ??

Ευχαριστω!

 

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.