Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εργασία: Ελλάδα ή Εξωτερικό;


thodoris1982

Recommended Posts

Πάντως και στο linkedin αμα μπείτε σε διάφορα group που αφορούν την εργασία μηχανικών στο εξωτερικό και συμμετέχετε στις ανάλογες συζητήσεις, θα δείτε πως ο Ροδόπουλος δεν έχει άδικο. Κυρίως αναφέρομαι στο θέμα της εμπειρίας...Εν ολίγης μηχανικός άνευ εμπειρίας σε μεγάλα έργα είναι ανόφελο να μπει στον κόπο να απασχοληθεί σε μεγάλα project του εξωτερικού... Κοινώς πολυκατοικίες, άδειες, δηλώσεις....πας άκλαυτος.

Πχ για Μ.Ανατολή η ζήτηση σε μηχανικούς έχει να κάνει με senior level και πάνω....Για entry, jounior, προτιμούνται οι locals, και οι Ασιάτες που είναι και πιο φθηνοί..

Το ίδιο έχω καταλλήξει ότι γίνεται και σε άλλα μέρη..

Τώρα σε Ευρωπαικές εταιρίες εντός της χώρας τους projects , μικρομεσαίες, μπορεί να βρεθεί κάτι...Εννοώ από άποψη προσόντων γιατί από θέμα ζήτησης ο ανταγωνισμός είναι πολύ μεγάλος.

 

Το planB είναι να περιμένουμε να φύγουν οι πολλοί και όσοι μείνουμε να χτυπάμε τις δουλειές εδώ.... :smile:

Το planC είναι όπως ειπε και ο McRaster, να το ρίξουμε στον καφέ, είτε σαν επαγγελματικό ορίζοντα είτε σαν καθημερινή απόλαυση... :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 103
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Συνάδελφοι, μη φανταστείτε ότι και εγώ είμαι καμιά μηχανικάρα και ότι δουλεύω σε τεράστια έργα και παίρνω ένα σκασμό λεφτά και οι προτάσεις πέφτουν σύννεφο.. Το 2011 για ένα χρόνο ήμουν στο ψάξιμο και μάλιστα προς το τέλος που τέλειωσαν τα μπικικίνια αναγκάστηκα να ζητήσω από τον πατέρα μου λεφτά για να πάρω τσιγάρα… Όπως λέτε και εσείς, θάρρος και πείσμα θέλει και όλο και κάτι θα σου κάτσει. Το που θέλει κανείς να πάει για δουλειά είναι προσωπική επιλογή, δεν υπάρχουν λάθος και σωστές επιλογές. Όπως λέει και ο Miles Davis, στη jazz υπάρχουν μόνο νότες που βγάζουν ή δεν βγάζουν μελωδία.

 

Από εκεί και πέρα:

 

Γι'αυτό έχουν λόγο ύπαρξης οι διάφοροι recruiters....Ο υπάλληλος βέβαια του κάθε recruiter, πληρώνεται ανάλογα τα ποσοστά επιτυχίας απο το πελατολόγιο που έχει.

 

Θέλει προσοχή με τους recruiters, αυτό που κάνουν είναι να γεμίζουν τα databases τους με βιογραφικά και μετά με λέξεις-κλειδιά να ψάχνουν για προφίλ που να ταιριάζουν στις θέσεις. Και αν έχω δεχθεί emails από recruiters που μου προτείνουν θέσεις που ουδεμία σχέση έχουν με την εμπειρία και το αντικείμενο μου…

 

 

Ευρώπη ΓΙΟΚ. Μισή Αμερική ΓΙΟΚ. Νότια Αμερική παίζει μπάλα σχεδόν παντού. Μισή Αφρική παίζει μπάλα. Νέα Ζηλανδία παίζει μπάλα για καμιά 1000αρια όχι παραπάνω. Αυστραλία παίζει μπάλα για επιβλέποντες μόνο.

 

Ότι ακριβώς λέει ο Ροδόπουλος:

Ευρώπη, ξεχάστε την. Ακόμα και Λονδίνο οι μισθοί (μετά τη φορολογία) είναι τέτοιοι που βγαίνεις τσίμα-τσίμα χωρίς να μπορείς να αποταμιεύεις. Κάποιοι πρώην συνάδελφοι μου έχουν πιάσει δουλειά στο μετρό της Κοπεγχάγης.

Αμερική για να μπεις στην αγορά θέλει να είσαι εκεί και να έχεις και γνώση της εκεί αγοράς.

Νότια Αμερική θέλει να σου κάτσει μέσω κονέ, αλλά έχει πολύ δουλειά και κυρίως σε oil & gas (αυτό διαβάζω από τα περιοδικά του IStructE και ICE).

Αφρική αν κάποιος μιλάει Γαλλικά παίζει άλλη μπάλα, χωρίς Ινδούς, Φιλιππινέζους και λοιπά και μπορεί να χτυπήσει καλή δουλειά.

Νέα Ζηλανδία, Αυστραλία πας μόνο αν έχει πρόσκληση από εταιρία, αλλά εκεί δεν πας για 2-3 χρόνια αλλά για μια ζωή.

Κίνα, Β. Κορεά, Τουρκία κλπ μόνο με κονέ από εταιρία που έχει εκεί έργα. Για την Τουρκία έχω μια εντύπωση, χωρίς να μπορώ να το αποδείξω, ότι δεν θα πάρουν Έλληνες μηχανικούς για λόγους εθνικούς. Μπορεί και να κάνω λάθος όμως.

 

 

Δηλαδη ενας μηχανικος 34 ετων που εχει ασχοληθει με πολυκατοικιες/μεζονετες κατοικιες γενικα καλυτερα να αρχισει να σκεφτετε εναλλακτικες διεξοδους…

 

Δεν είναι απόλυτο αυτό. Κατά τη γνώμη μου όλα γίνονται, το θέμα είναι πως πουλάς τον εαυτό σου στον εργοδότη σου. Μπορεί να έχεις κάνει μόνο πολυκατοικίες και μεζονέτες αλλά αν στήσεις το βιογραφικό σου έτσι ώστε να δώσεις βάση εκεί που θέλεις τότε όλα μπορεί να συμβούν. Αλλά μια εταιρία που θα κάνει πχ ένα πολυκατάστημα ή ένα ξενοδοχείο δεν θέλει να ξέρει αν εσύ έτρεχες στη πολεοδομία και αν μάλωνες με τον σοβατζή ή αν η μεζονέτα ήταν 200τμ ή 250τμ. Θέλει να ξέρει ότι εσύ είχες υπό την ευθύνη σου την παράδοση ενός κτίσματος που το έκανες on schedule, within budget and in compliance with the project safety and quality standards. Θέλει να δει αν και κατά πόσο θα της γίνεις valuable asset ή κακό σπυρί στον κώλο.

Πριν 2 εβδομάδες με πήρε τηλέφωνο ένας φίλος γιατί μετέφραζε το βιογραφικό ενός φίλου του και με ρωτούσε πως μπορεί να μεταφραστούν φράσεις όπως: ανακαινίσεις διαμερισμάτων, επεκτάσεις ορόφων, εσωτερική διακόσμηση, ενεργειακά πιστοποιητικά, και άλλα παρόμοια.

Εντάξει, αν ένας εργοδότης πχ στο Κατάρ, δει βιογραφικό με τέτοια στοιχεία, απλά θα το πετάξει στον κάλαθο. Αυτό εννοώ ότι πρέπει να στήσεις το βιογραφικό σου όπως χρειάζεται, ανεξαρτήτως από το τι έχεις κάνει. Το να βάζει ένας Πολιτικός Μηχανικός στο βιογραφικό του ότι κάνει ενεργειακά πιστοποιητικά θα χτυπήσει άσχημα διότι πολύ απλά είναι αντικείμενο άλλης ειδικότητας, παντού εκτός Ελλάδος... Το να βάζεις στο βιογραφικό σου ότι κάνεις ανακαινίσεις διαμερισμάτων και να το στέλνεις για αίτηση σε μια θέση επιβλέποντα στη κατασκευή ενός ξενοδοχείου, είναι απλά φαιδρό.

 

 

Με λίγα λόγια σύμφωνα με τα λεγόμενα του Ροδόπουλου ή είσαι μηχανικός top of the range με τεράστια εμπειρία και έχεις μία ελπίδα κάπου σε κάποιο μέρος της γής, ή αλλιώς κάθεσαι στα αυγά σου και κάνεις ΠΕΑ και δηλώσεις... ή αλλάζεις επάγγελμα (αρχίζει και παίζει πολύ αυτό..)

Όχι ikaros13, δεν είναι έτσι. Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα όπως top of the range και κανένας δεν είναι αναντικατάστατος. Κάποιος όμως μπορεί να γίνει πολύτιμος (valuable asset) σε μια εταιρία όπου θα ξέρουν ότι όπου και να τον στείλουν θα τη βγάλει τη δουλειά.

Από εκεί και πέρα, είναι όλα θέμα timing και λίγο τύχης. Δουλειές παίζουν, πιστέψτε με. Ακόμα και στο Abu Dhabi που μιλάω με συναδέλφους μου λένε ότι μια χαρά παίζει δουλειά και πολύ μάλιστα, απλά έχουν αλλάξει πλέον οι κανόνες του παιχνιδιού και οι εταιρίες δεν πετάνε λεφτά τόσο εύκολα όσο παλιά. Κοιτάνε το value for money, να πάρουν μηχανικούς σε καλή σχέση τιμής που να βγάζουν τη δουλειά. Και μη νομίζεις ότι οι Άραβες και οι Ευρωπαίοι έχουν σε μεγάλη υπόληψη τους Ινδούς, Αιγύπτιους κτλ. Ξέρουν ότι για τα χαμαλίκια θα έχουν αυτούς να στέκονται στους +45oC στο εργοτάξιο και για τις θέσεις ευθύνης θα πάρουν Ευρωπαίους, τους οποίους όμως πρέπει να τους πληρώσουν. Ως ένα σημείο, και αυτό το λέω εκ πείρας, οι Άραβες είναι και λίγο ρατσιστές με τους μηχανικούς εξ ανατολάς…

 

 

Διαφωνώ με την λογική άσπρο-μαύρο. Ενδιάμεση κατάσταση δηλαδή δεν υπάρχει??

 

Φυσικά και υπάρχει και έχεις απόλυτο δίκαιο. Να στο πω αλλιώς. Δεν έχω βγάλει ποτέ μου οικοδομική άδεια, δεν έχω συναναστραφεί με πολεοδομία, δεν έχω χριστό από ΚΕΝΑΚ, ΠΕΑ, Ν4014, κτλ. Ντρέπομαι που το λέω, αλλά ακόμα και τη τακτοποίηση της σοφίτας στο χωριό του πατέρα μου, την έκανε άλλος μηχανικός… Αυτό δεν σημαίνει ότι αν δεν κάτσω 2-3 μήνες να ψαχτώ, δεν θα βγάλω άκρη. Ακόμα και τον ένα χρόνο που καθόμουν, δεν μπήκα καν στην σκέψη να κάνω δικό μου γραφείο, δεν το έχω μέσα μου. Παρόμοια, ένας μηχανικός που ασχολείται με ΚΕΝΑΚ, ΠΕΑ, κτλ, θέλει 2-3 μήνες να κάτσει να ασχοληθεί και να μάθει τα αντίστοιχα που κάνω εγώ. Αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι και οι δυο μας είμαστε μηχανικοί. Δηλαδή, ο ουρολόγος είναι πιο γιατρός από τον δερματολόγο?

 

 

Εν ολίγης μηχανικός άνευ εμπειρίας σε μεγάλα έργα είναι ανώφελο να μπει στον κόπο να απασχοληθεί σε μεγάλα project του εξωτερικού...

 

Όπως προείπα, και χωρίς να θέλω να αποθαρρύνω κόσμο, ο ελεύθερος επαγγελματίας δεν έχει και πολλές ελπίδες και αυτό όχι γιατί δεν ξέρει ή γιατί δεν είναι καλός μηχανικός, αλλά γιατί δεν έχει μπει στη διαδικασία να δουλεύει για κάποιον άλλον.

Αυτό δεν είναι όμως απόλυτο! Απλά ο ανταγωνισμός είναι πλέον τέτοιος που δεν υπάρχει πλέον το περιθώριο και η διάθεση σε μια εταιρία να επενδύσει πάνω σου και θέλει να είσαι έτοιμος από χτες για να ξεκινήσεις δουλειά. Να έχεις εμπειρία από QC και QA, από H&S, από Method Statements, από συστήματα οργάνωσης εταιριών και άλλες χίλιες δυο παπαρίες που κανονικά μέσα σε ένα εξάμηνο τα μαθαίνεις, αλλά ακόμα και αυτό το εξάμηνο δεν έχουν την πολυτέλεια να το χαραμίσουν.

Είναι γνωστό το ρητορικό ερώτημα του: αν δεν ξεκινήσω από κάπου, πως θα αποκτήσω την προϋπηρεσία που ζητάτε?

Η καλύτερη λύση κατά εμέ είναι με το που βρεθεί η παραμικρή ευκαιρία να την αρπάξεις και από εκεί και πέρα να κάνεις τα κουμάντα σου. Σε φίλο που είχε προσφορά για Κατάρ με 2000€ το μήνα, του είχα πει να πάει έστω και με αυτά τα λεφτά, να κάτσει εκεί 1-2 χρόνια και έχοντας πλέον εμπειρία από εργασία εκεί να χτυπήσει μια εσωτερική μεταγραφή με καλύτερες αποδοχές. Αλλά όντας εκεί και έχοντας εμπειρία από εκεί, που πλέον μπορεί να ανταγωνιστεί με άλλους όρους. Τελικά δεν πήγε, αλλά για την ιστορία, μετά από ένα χρόνο βρήκε δουλειά σε Σκαδιναβική χώρα, χωρίς να χρειάζεται να μιλάει την τοπική γλώσσα, μόνο αγγλικά. Δεν υπάρχουν λάθος ή σωστές επιλογές.

Edited by Topap
  • Upvote 5
Link to comment
Share on other sites

Είναι γνωστό το ρητορικό ερώτημα του: αν δεν ξεκινήσω από κάπου, πως θα αποκτήσω την προϋπηρεσία που ζητάτε?

 

Αυτό το κλικ Topap....αυτό το κλικ.. :smile:

 

Οταν μίλησα για top of the range μηχανικό οκ ήταν υπερβολή, αλλά το έθεσα σαν σχήμα λόγου για τον μπαρουτοκαπνισμένο μηχανικό που λέμε στην πιάτσα με την μεγάλη εμπειρία. Σχεδόν σε όλα συνφωνώ, δε λες κάτι παράλλογο, αντιθέτος πολύ χρήσιμα όλα..

 

Πληροφορία της τελευταίας στιγμής.

Ελληνο-Κυπριακή εταιρεία (κίτρινου χρώματος), ψάχνει να στείλει μηχανικούς Abu Dhabi μεριά για μεγάλο έργο διάρκειας 3-4 χρόνων περίπου...

Το άσχημο για αυτούς που ενδιαφέρονται, είναι ότι σε πρώτη φάση ψάχνει από τους εδώ υπαλλήλους της (μιας και υπάρχει αρκετή απραξία)....Δεν ξέρω αν μπορεί να μπει κανείς σφήνα σε τέτοιες περιπτώσεις, από εκτός εταιρείας....

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ανταλλαγή Μηχανικών σε επίπεδο επιμελητηρίων γίνεται; Να δώσω τη θέση μου σε ξένο να μου δώσει τη δική του για 6 μήνες; μαζί με μία ντουζίνα αγγούρια (και όχι για σαλάτα).Τώρα θα μου πείς τι φταίει ο χριστιανός;

 

Ικαρος θα διοργανώσει σεμινάριο το ΤΕΕ ρε συ, απο εκείνα το γνωστα με τίς φωτογραφίες.Μόλις τελειώσει και φάμε και τα κουλουράκια, πιστεύω θα είμαστε όλοι έτοιμοι.

Link to comment
Share on other sites

Πόσοι top of the range μηχανικοί χρειάζονται σε ένα έργο 2 δις? Το πολύ 10 και άλλοι 5 top of the range λογιστές. Στα 22 χρόνια στο χώρο ποτέ δεν είδα παραπάνω. Το ότι μάθατε να βγάζετε μια άδεια, να κονομά τε δυσανάλογα μεγάλα νούμερα και να νομίζετε οτι είστε και top of the range μηχανικοί είναι φαινόμενο Ελληνικό και μόνο.

  • Upvote 2
  • Downvote 2
Link to comment
Share on other sites

Δεν λέμε κάτι διαφορετικό, αν στην Ελλάδα μπορούσαν να απορροφήσουν όλους τούς μηχανικούς οι μεγάλες κατασκευαστικές οκ, δεν θα υπήρχε πρόβλημα.Το πρόβλημα υφίσταται απο τη στιγμή που τα ελληνικά πανεπιστήμια συνεχίζουν να βγάζουν αδιάκοπα ειδικότητες που δέν μπορούν να απορροφηθούν ούτε σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

 

Ροδόπουλος δέν είμαστε η μόνη χώρα με το φαινόμενο του μετανάστη μηχανικού, συνεπώς για να είσαι δίκαιος θα πρέπει να δείς τί διαθέσιμες θέσεις υπάρχουν (προσφορά) και πόσοι διαθέσιμοι μηχανικοί (ζήτηση).Αν ήταν όλα τόσο εύκολα δέν θα γινόταν η κουβέντα.Η αλήθεια είναι οτι πρεπει να αγωνιστείς για να τα καταφέρεις, απλά τη μάχη κάποιοι θα τη χάσουν. Τα έχω περάσει και εγώ μαζί με πολλούς άλλους, δέν έχω ασχοληθεί με άδειες ποτέ στη ζωή μου παραμόνο σε έργα μου εκτέλεσα εγώ.Αυτό συμβαίνει τώρα, δηλαδή να ασχολούμαι με ότι υπάρχει για να καταφέρω να βγάλω τα έξοδα.Πάντως και με τίς άδειες είσαι άδικος, γνωρίζεις πόσο στοιχίζει μία στατική μελέτη έστω στη Γερμανία;.Δέν νομίζω οι αμοιβές τών μηχανικών να είναι απο τίς υψηλότερες......Αν είμασταν τόσο ακριβοί, η υπόλοιπη ευρώπη θα έκανε χρυσές δουλειές στην Ελλάδα.Όταν έχεις και το τναβατζή το ΤΕΕ με τίς ελάχιστες αμοιβές για να έχει και αυτό το ποσοστό του, δέν το λέει κανείς.Ο εξορθολογισμός της αγοράς τών μηχανικών στη Ελλάδα δέν θα γίνει ποτέ,δέν είναι το όνειρο του κάθε έλληνα να είναι αφεντικό απλά δέν υπάρχουν οι θέσεις για να ζήσουν όλοι απο τις εταιρίες.Και να σου πώ και κάτι, τουλάχιστον στην αγγλία που σπούδασα πλήρωνα διδακτρα , τουλάχιστον αυτά που χρειαζόμουνα για να ξεκινήσω να δουλεύω τα είχα.Στη Ελλάδα συμβαίνει το ίδιο;.Μη τα ρίχνεις στούς ελέυθερους επαγγελματίες, απο τούς οποίους ουσιαστικά στηρίζεται και η αγορά τής ελλάδας, γιατί και εγώ αν θα κάνω μία δουλειά σε οικοδομικά θα φάνε τουλάχιστον 200 στόματα, ο Μπόμπολας δηλαδή τι παραπάνω κάνει και παίρνει τα εύσημα; προφανώς είναι το ίδιο το σύστημα.!!!!.

 

Και ποιός σου είπε οτι στο εξωτερικό δέν γίνεται χαμός απο freelancers, και μάλιστα αδρά αμοιβόμενους.Η Αγγλία βρίθει απο freelancer engineers σε όλους τούς τομείς.Βασικό παράδειγμα τής κουλτούρας τους είναι εκτός τών άλλων οτι σπάνε τα έργα σε υπεργολαβίες, δηλαδή για παράδειγμα η εταιρίες που δούλευα ήταν για τη κατασκευή του σκελετού πχ , νέοι επιχειρηματίες με χρηματοδότηση απο τράπεζες.Σε ένα χρόνο έκλεισαν πάνω απο 12 projects σε όλη την Αγγλία.Γιατί σ'αυτόν να ισχύει οτι τα βγάζει με κόπο και σε εμάς εδώ οτι κονομάνε απο μελέτες;.Τελικά νομίζω οτι το "ξένο" είναι ψυχολογικό για το Έλληνα

 

Τώρα όσο αφορά το επίπεδο εμπειρίας είναι πάλι σχετικό, ένας μηχανικός με 15 χρόνια εμπειρία στη Ελλάδα δέν έχει τίς ίδιες πιθανότητες με έναν μηχανικό π.χ έστω με 7-8 χρόνια σε Βρετανικά εργοτάξια, δές το απο άποψη ψυχολογίας.Δεν θα σε πάρει γιατί δέν ξέρει τί γνωρίζεις ή αν όντως είναι αλήθεια.

 

Στα υπόλοιπα που είπες σχετικά με μεράκι -αγάπη και έρωτα για το επάγγελμα με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο.

 

Οι επενδύσεις σε κατασκευές έχουν συρρικνωθεί παγκοσμίως

Edited by McRaster
Link to comment
Share on other sites

Τα έχεις μπερδέψει τραγικά. και επέτρεψε μου να διαφωνήσω κάθετα με την νοοτροπία αυτή. Μόνοσ την Ελλάδα έχουμε τόσους ελ. επαγγελματίες. Οπουδήποτε αλλού είναι υπάλληλοι. Και ποιός σου είπε οτι ο κάθε Ελληνας μηχανικός μπορεί να γίνει επιχειρηματίας διότι σαν Ελ. Επ αυτό είσαι. Το μηχανηλίκι είναι μόνο το 50% και όσο μεγαλώνεις γίνετε λιγότερο απο το 20%.

 

Πάμε τώρα στο έξω.

 

Υπάρχει ο μαγικός πολλαπλασιαστής

 

Jounior engineer 1 to 10

Team Leader 1 to 25

Senior Engineer 1 to 50

Section Leader 1 to 100

Board engineer 1 to 500

 

Εξηγώ θα σου δώσω 1 θα μου δώσεις 10. Δηλαδή θα σου δώσω 1000 θα μου δώσεις πίσω 10000 στου μικρούς αλλα δεν απαιτώ να μου φέρεις την δουλειά.

Στους team leaders θα σου δώσω 1000 θα μου δώσεις 25000 και θα βοηθήσεις ελάχιστα να πάρουμε την δουλειά

Senior Engineers 1000 και πίσω 50000 και θα κυνηγάς τους απο κάτω σου, θα τους απολύεις, κλπ. Θα κάνεις και λίγο concept development

Section Leader χτυπάς δουλειές και γενικά είσαι market killer. Θα πας σε meeting με τους ανταγωνιστές και θα τους ξεφτιλίσεις όσο θέλουμε. Concept development only. Got the job and make sure is done. Συνήθως παίρνουν τον τίτλο profit maximisers δηλαδή θα φέρει τα μέσα έξω για να βγάλει κέρδος.

Board Engineer. Είσαι μέσα στο χοντρό παιχνίδι, διαχειρίζεσαι πληροφορία που την ξέρουν ελάχιστοι, εχεμύθεια φουλ, κάνεις τα πάντα απο κάτω απο το τραπέζι και ταυτόχρονα δημιουργείς αγορά για αύριο.

Link to comment
Share on other sites

Να μου επιτρέψεις αλλά εγώ έκανα απο junior, site ,senior και project manager.Τα υπόλοιπα στάδια δέν τα γνωρίζω, προφανώς θα αναφέρεσαι σε κάτι άλλο που δέν γνωρίζω :?: .Θέλεις να σου πώ άλλες τόσες ιστορίες; λοιπόν να με συγχωρείς δέν θα κάνω σαν τούς Έλληνες τής Αμερική που όταν έρχονται για διακοπές στην Ελλάδα λένε οτι έχουν αλυσίδα εστιατορίων και όταν τελικά αποφασίζεις να πάς επίσκεψη γίνεται πιτσαρία και μάλιστα τής γειτονιάς.Και για να μγ παρεξηγηθώ δέν αναφέρομαι σε εσένα πρός θεού, απλά τονίζω τα παπατζιλίκια που ακούγονται γενικά.Όμως είδα όλη τη κουβέντα στο συγκεκριμένο θέμα απο την αρχή και είδα συναδέλφους που έργάσθηκαν στην Αγγλία να λένε τα ίδια που λέω και εγώ.

 

Στο κομμάτι των ελευθερων επαγγελματιών κάνεις μεγάλο λάθος, ΑΝ ηταν έτσι ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.

 

Η Ελλάδα είναι γεμάτη απο λαμόγια ,κομματόσκυλα και ανίκανους που το παίζουν ικανοί, ευτυχώς η κρίση τα έδειξε αυτά , απλά δυστυχώς οι ικανοί πάλι θα φύγουν έξω και εδώ θα μείνει το ίδιο μοτίβο τής "μαλακίας"

Edited by McRaster
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

....Το ότι μάθατε να βγάζετε μια άδεια, να κονομά τε δυσανάλογα μεγάλα νούμερα και να νομίζετε οτι είστε και top of the range μηχανικοί είναι φαινόμενο Ελληνικό και μόνο.

 

Κατ' αρχήν και κατ' αρχάς, bad language! (αφού σου αρέσει και αγγλιστί...)

 

Κατά δεύτερον, μην απευθύνεσαι σε δεύτερο πληθυντικό λες και τους παίρνει όλους η μπάλα. Δεν νομίζω να γνωρίζεις για τα πεπραγμένα του καθενός.

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Και για να είμαι δίκαιος πείτε μου τί εμπειρία χρειάζεσαι απο Ελλάδα για να επιβλέψεις αυτά: ΔΕΝ εχει καμία διαφορά με Ελλάδα, μη σου πώ οτι είναι γελία η επίβλεψη.Δηλαδη σε τι υστερεί ο μηχανικός που κανει μελέτες στην Ελλάδα;

post-81292-0-91462100-1362158235_thumb.jpg

post-81292-0-75989400-1362158249_thumb.jpg

post-81292-0-48327700-1362158299_thumb.jpg

Edited by McRaster
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.