Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εργασία: Ελλάδα ή Εξωτερικό;


thodoris1982

Recommended Posts

Μεγάλη Βρετανία δούλεψα, συνεπώς αφορά γερμανικά και όχι αγγλικά οκ

Edited by McRaster
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 103
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δεν ζητάνε πιστοποίηση γλώσσας για να δουλέψεις (ούτε στην Αγγλία ούτε πουθενά), ζητάνε τα υπουργεία μετανάστευσης για την έκδοσης βίζας. Επίσης, ζητάνε τα επιμελητήρια για την αναγνώριση του Peng. Και στην Αγγλία υποθέτω ότι για να γίνεις Chartered πρέπει να έχεις πιστοποίηση γλώσσας.

Link to comment
Share on other sites

Γιάννη για να πάρεις το CEng περνάς 3 χρόνια πρόγραμμα απο το ICE, τουλάχιστον αυτό έκανα εγώ.Η διαδικασία αν είσαι μέλος του ΤΕΕ είναι ίδια απλά γλιτώνεις το πρώτο χρόνο νομίζω

 

 

 

Για Αγγλία χρειάζεται:

 

1. Αριθμός Λογαριασμού

2.Έκδοση National Insurance Number ( AMKA)

3.Βασική γνώση αγγλικών προτύπων -κατασκευαστικά σχέδια.

4.Καλή γνώση σε Total Station αν θα εργαστείς ως Site Engineer

5.QA-QS

6.Εξετάσεις σε Health and Safety για την έκδοση κάρτας CSCS ( 45-50 λίρες)

7.Αν θα κρατήσεις ΤΣΜΕΔΕ μπορείς να βγάλεις ευρωπαϊκή κάρτα ασφάλισης με το έγγραφο Ε101

8.Περίπου 2000 -3000 λίρες στην άκρη για ώρα ανάγκης και για τα πρώτα έξοδα ( ενοικια κτλ κτλ)

Edited by Γιάννης
Link to comment
Share on other sites

Δες αυτό: http://www.michanikos.gr/topic/20020-chartered-engineer-%CE%8C%CE%BB%CE%B1-%CF%8C%CF%83%CE%B1-%CE%B8%CE%AD%CE%BB%CE%B1%CF%84%CE%B5-%CE%BD%CE%B1-%CE%BC%CE%AC%CE%B8%CE%B5%CF%84%CE%B5-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%AC-%CF%86%CE%BF%CE%B2%CF%8C%CF%83%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%BD-%CE%BD%CE%B1-%CF%81/

Υπάρχει και το Eurorean route με βάση την Ευρωπαϊκή οδηγία όπου μπορείς θεωρητικά να γίνεις chartered βάσει του registration που έχεις στην Ελλάδα.

 

Η διαδικασία που περιγράφεις είναι για τα graduate members ή (υποθέτω) για μη-EU engineers.

Παρόμοια διαδικασία απαιτείται για αναγνώριση σε ΗΠΑ-Καναδά.

Απαιτείται μια "διαδρομή" για να αποκτήσεις τον τίτλο PEng. Πρέπει να εργαστείς σαν engineer σαν Ε.Ι.Τ. υπό την επίβλεψη κάποιου PEng για να δώσεις εξετάσεις για Professional. Νομίζω το διάστημα είναι 4 χρόνια για τα graduate members.

Ένας με 10-15 χρόνια εμπειρία στην Ελλάδα πρέπει να δουλέψει τουλάχιστον 1 χρόνο σαν Ε.Ι.Τ. ώστε να δώσει εξετάσεις για PEng. Όλα αυτά όμως θα σου τα καθορίσει ο εκάστοτε πολιτειακός σύλλογος με βάση τα δικαιολογητικά σου και τα qualifications που έχεις.

Για πανεπιστήμια που είναι συμβατά με Washington Accord η διαδικασία είναι άλλη.

 

Εγώ αυτά έχω καταλάβει με το διάβασμα που έχω ρίξει τελευταία... :)

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Γιάννη το european root το περιγράφει και το ΤΕΕ και το ICE.Η διαδικασία είναι όπως τη περιγράφω, εγώ τελειωσα στην Αγγλία συνεπώς δέν γνωρίζω τη διαδικασία απο Ελλάδα για Αγγλία.Βασικά η διαδικασία γίνεται μέσω εταιρίας, υπάρχουν 2 μέλη εδω μέσα που γνωρίζω και δούλεψαν 3 χρόνια στην επέκταση της jubillee (underground) σε συγκεκριμένη εταιρία, ομοίως έκανα και εγώ.Στην Αμερική η κάθε πολιτεία έχει διαφορετικούς νόμους,πχ μηχανικός απο Boston πρέπει να πάρει άδεια για να εργαστεί πχ California.Δεν αμφισβητώ το διάβασμα που έχεις ρίξει τελευταία, το σίγουρο είναι οτι η αγγλία είναι πεθαμένη και ζητάνε προυπηρεσία απο Βρετανικές ή γνωστές Ευρωπαϊκες εταιρίες.Η μόνη εταιρία που έχει το μεγαλύτερο κύκλο εργασιών σε Ευρώπη είναι η SΚANSKA αυτή τη στιγμή, στην Αγγλία η Miller &PC Harringhton.To Charteredship ίσως σε άλλους καιρούς να βοηθούσε στο μισθό, πλέον έχει απαξιωθεί στην Ευρώπη.Δεν είναι υποχρεωτικό να το έχεις φυσικά, μπορείς να το αποκτήσεις αν δουλεύεις σε μεγάλη εταιρία που συμμετέχει στο πρόγραμμα και συνήθως, στο λέω με τα λόγου γνώσεως,η διαδικασία για να το αποκτήσεις είναι η "ιδια" με της Ελλάδας.To PEng είναι άλλη ιστορία,δέν νομίζω να χρειαστεί κανείς PEng ποτέ στη ζωή του για να έχει "χρυσή κάρτα" professional.

 

Ανεβάζω το link απο το ICE σε όσους επιθυμούν να αποκτήσουν CEng ΕΔΩ

 

Είναι σαν τη παροιμία που έχουμε στην Ελλάδα, "Αν δεν σε κλάσει Μάστορας δέν γίνεσαι Τενχίτης"

Edited by McRaster
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι καλησπέρα. Να πω την άποψή μου για το θέμα γλώσσας μιας και διαμένω και εργάζομαι στην Αυστρία από τον Οκτώβρη του 2012. Προσωπικά είχα πάρει Mittelstufe πριν καμιά δεκαριά χρόνια τότε δεν ήταν ακόμα Β1, Β2 κοκ. Νομίζω το Mittelstufe τώρα αντιστοιχεί σε Β2. Δουλεύω σε τεχνική κατασκευαστική εταιρεία και θεωρώ ότι άπταιστα γερμανικά δεν είναι απαραίτητα. Τουλάχιστον με το Β2 συνεννοούμαι ανετότατα. Σε θέματα τεχνικά αν δεν ξέρω κάποια λέξη ή τεχνική ορολογία ρωτάω το συνάδελφο τον αυστριακό πώς είναι αυτή η λέξη στα αγγλικά και μετά τη μαθαίνω κι εγώ (έχω καταλάβει ότι εξασκεί και αυτός τα αγγλικά του όταν τον ρωτάω χαχα :smile: ) Τώρα αν κάποιος δεν έχει την παραμικρή γνώση γερμανικών παιδιά θα δυσκολευτεί πάρα πολύ. Σκεφτείτε ότι όλα τα e-mails και τα έγγραφα είναι στα γερμανικά. Τι θα κάνει κάποιος θα είναι όλη την.ώρα με το google translator? Σκεφτείτε γίνεται meeting θα είναι στα γερμανικά . Δηλαδή εν κατακλείδι η άποψή μου είναι από Β1 και πάνω άνετα μπορεί να ανταπεξέρθει κάποιος. Άπταιστη γνώση φυσικά καλό είναι να υπάρχει αλλά δεν είναι απαραίτητη κατά τη γνώμη μου.

Link to comment
Share on other sites

το Mittel ειναι C1 επιπεδο ,γενικα νομιζω το προβλημα ειναι και το τι επιπεδο γερμανικων μιλαει ο..γερμανος γιατι αλλο τα γερμανικα τα hochdeutsch που μαθαινουμε ολοι και αλλα γερμανικα θα ακουσεις απο ντοπιο βερολινεζο ειτε ντοπιο απο στουντγκαρδη..

Link to comment
Share on other sites

Bakaliaros δυστυχώς οι ξένες γλώσσες που έμαθα (πώς τα φέρνει η π@@ η ζωή) είναι ήδη σε μνημόνια ή έχουνε ύφεση :smile: .Μακάρι να μάθαινα γερμανικά, τώρα είναι αργά για δάκρυα.Έστειλα πρίν απο 2 εβδομάδες το βιογραφικό μου σε 3-4 αγγλικές εταιρίες (δέν λέω όνοματα λόγω περιορισμένων θέσεων),δέν έχει καμία σχέση ο μισθός με 2003 -2008,είναι σχεδόν 45000-50,000 λίρες για CEng <10 years άντε με car allowance άλλες 5000 λίρες.Αν βγάλεις φόρους έξοδα και ασφάλεια δεν έχεις και πολλά περιθώρια!!!!Αν υπάρχει κάποιος CEng με μισθό πάνω απο 50,000 annual <10 χρόνια παρακαλώ να το πεί.

Edited by McRaster
Link to comment
Share on other sites

lefe έτσι είναι όπως τα λες στην πόλη που είμαι δε μιλιούνται hochdeutsch αλλά διάλεκτος τοπική . βέβαια όλοι στο σχολείο τους μαθαίνουν hochdeutsch οπότε ξέρουν να τα μιλήσουν και αν μιλάνε με ξένο το γυρίζουν σε hochdeutsch γιατί ξέρουν ότι αν του μιλήσουν με διάλεκτο δε θα καταλάβει τίποτα. στη δουλειά μου μιλάνε με hochdeutsch εκτός από κάποιες εκφράσεις που τους ξεφεύγουν και είναι στην τοπική διάλεκτο αλλά αυτές εντάξει τις μαθαίνεις μετά από λίγο καιρό δεν είναι πρόβλημα. mcraster έχω ένα φίλο CEng στην Αγγλία με λιγότερο από δέκα χρόνια εμπειρίας από ό,τι μου είπε παίρνει κοντά στις 40.000 λίρες (μεικτά) το χρόνο. Βέβαια με αυτό το μισθό αυτός μου είπε το βγάζει το μήνα άνετα και του μένει και κάτι στην άκρη. Αλλά δε μένει Λονδίνο είναι κάπου αλλού από ό,τι θυμάμαι.

Link to comment
Share on other sites

McRaster, αυτό έλεγα: http://www.ice.org.uk/Membership/Membership-grades-and-how-to-join/Member/European-Directive-Route

και εδώ αναλυτικά η διαδικασία: http://www.ice.org.uk/Information-resources/Downloads/MGN-28---European-Directive-Route-to-Membership

 

Αλλού γράφει ότι το "C" από μόνο του σου εξασφαλίζει ένα +30% στο μισθό σου....Τι ισχύει τελικά?

Εγώ έχοντας εμπειρία από αγγελίες μόνο, διαπιστώνω ότι η ζήτηση για Ceng είναι σχεδόν υποχρεωτική αν η θέση είναι για senior ή Leader Engineer...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.