Μετάβαση στο περιεχόμενο

Παραχώρηση τμήματος


Recommended Posts

Καλημέρα.

 

Μια ερώτηση σχετικά με παραχώρηση για αρτιότητα.

Έχω μετρήσει ένα οικόπεδο έντος οικισμού Ροδίας (προ του 1923 οικισμός)στο Ηράκλειο Κρήτης ο οικισμός έχει χαρακτηριστεί ενδιαφέρων .Το οικόπεδο περιέχει καποιους τοίχους από ένα παλιό κτίσμα το οποίο προ υπάρχει του 1950 . Έχει πρόσωπο σε δημοτικό δρόμο πλάτους 1.5 μ (σκαλοπάτια ουσιαστικά) . Το κτίριο ειναι μη κατοικισιμο και σχετικα επικίνδυνο αλλά εχει μερική στέγη σε κάποια σημεια . Η πολεοδομία μου ζητάει προσωπο σε δρόμο πλάτους 4μ. οποτε και καποιοι καλοστεκούμενοι τοιχοι θα πρέπει να κατεδαφιστούν . Η ερωτηση μου λοιπον είναι η εξής : γίνεται να γλιτώσω την παραχώρηση με κάποιο τρόπο ?

Θα ήθελα να μού πείτε και αν με συμφέρει να δείξω το κτίριο η όχι (για να αποφύγω την άδεια κατεδάφισης)

 

Ευχαριστώ

 

Παρατήρηση : Δεν χρησιμοποιούμε κεφαλαία ούτε στους τίτλους.

Παρακαλώ διαβάστε τους κανόνες συμμετοχής εδώ.

 

http://www.michanikos.gr/ftopic195.html

 

edit : avgoust

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ συνάδελφε θα συνιστούσα να ψάξεις εαν ο οικισμός είναι παραδοσιακός, εαν ναι τότε κάτι μπορεί να γίνει, εαν όμως όχι δεν μπορείς να αποφύγεις την παραχώρηση που απαιτείται. Όσον αφορά το δεύτερο σκέλος της ερώτησης σου θα σου συνιστούσα να αποτυπώσεις και να δείξεις στο τοπογραφικό σου ότι βλέπεις και όχι ότι θέλει εσύ να δείς ο ιδιοκτήτης του οικοπέδου. Απλό παράδειγμα που την πάτησα την προηγούμενη εβδομάδα. Αγροτεμάχιο με ουκ ολίγες παρανομίες, ο ιδιοκτήτης του ζητούσε ρεύμα μέσω ενός πηγαδιού που είχε, ολα οκ εως εδώ, αποτυπώνω τα πάντα αλλά στο τοπογραφικό δεν έδειξα τα αυθαίρετα (το ζήτησε ο ιδιοκτήτης ο οποίος έκανε σαν τρελός να πάρει το τοπογραφικό) και το καταθέτω στο δήμο της περιοχής για να εκδώσει βεβαίωση, λοιπόν ευτυχώς που ο συνάδελφος του δήμου είναι φίλος και μου σφύριξε ότι έχει γίνει καταγγελλία για το αγροτεμάχιο και όπως καταλαβαίνεις μπορεί να έμπλεκα άγρια με το όλο θέμα από την στιγμή που είχε γίνει έκθεση αυθεραίτων κτισμάτων από την πολεοδομία. Η απόφαση δική σου όπως και το ρίσκο αν αξίζει για 250-300 ευρώ.

Link to comment
Share on other sites

Απο τα λεγόμενά σου δεν είσαι σε οικισμό προ '23, αλλά σε <2000 κατοίκων.

Ναι, πρέπει να παραχωρήσεις (αν μπορείς, λογω της 1828/08 αποφ ΣτΕ).

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.