Μετάβαση στο περιεχόμενο

εύρεση ρυμοτομικής γραμμής


Recommended Posts

έχω ενα τοπογραφικό σχέδιο οπου φαίνεται πλάτος δρόμου 20μ. (μεταξύ ρυμοτομικής γραμμής του οικοπέδου μου και του απέναντι οικοδομικού τετραγώνου). Θέλω να κατασκευάσω τοιχείο ράμπας παράλληλα επί του ορίου της Ρ.Γ.

Από μέτρηση του πλάτους (πεζοδρόμιο απέναντι - ασφαλτος - πεζοδρόμιο δικό μου) μου βγαίνει 19,8μ , δηλαδή ή έχει "κλέψει" ο απέναντι ή πρέπει εγω να πάω πίσω κατά 20cm.

 

Πως μπορώ να καταλάβω στην πράξη που είναι τα όρια της Ρ.Γ?

Υπάρχουν καποια σταθερά σημεία από τα οποία μπορώ να μετρήσω και πως θα τα βρώ?

 

ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Η "κορδελιά" που τράβηξες σου λέει "υπάρχει πρόβλημα"!. Για να λύσεις το πρόβλημα πρέπει να κάνεις μια αποτύπωση ευρύτερης έκτασης εξαρτώμενος από κάποιες στάσεις της μελέτης. Αυτά τα τοπογραφικά στα οποία χαράχτηκαν οι ρυμ. γραμμές από κάπου προήλθαν! πρέπει να βρεις στοιχεία αυτής της δουλειάς. Αν είναι π.χ. πράξη εφαρμογής υπάρχουν ποιο ακριβή στοιχεία. Οι δήμοι συνήθως τα έχουν όλα τα στοιχεία που θα χρειαστείς. Θα μου πείς πως αυτά όλα "στοιχίζουν"! Τι να κάνουμε. Γιαυτό και εγώ σταμάτησα να κάνω τοπογραφικά με 200Ε και έτσι δεν πλήρωσα το ΤΣΜΕΔΕ μου. Θα σου πει σίγουρα ο άλλος 500ε για 20 cm. Ότι δουλειά κάνεις στο σύστημα του υπόβαθρου!

Link to comment
Share on other sites

Τα όρια του οικοπέδου σου είναι στο σωστό σημείο; Τσέκαρε με κάποιο συνάδελφο που ασχολείται με τοπογραφικά αν τα σημεία των ορίων σου στην πράξη εφαρμογής είναι τα ίδια με αυτά τα οποία έχεις εσύ στο έδαφος ως όρια; Αν εσύ είσαι εντάξει τότε πιθανόν να έχει κάνει ο απέναντι το λάθος...

Link to comment
Share on other sites

Αυτά με τις κορδέλες μας έχουν φάει και πραγματικά εχω βαρεθεί να τα διαβάζω και να τα ακούω απο συναδέλφους στη πιάτσα.

 

Αγαπητε castor troy, για γρήγορα, ανέθεσε σε ένα τοπογράφο που εργάζεται στη περιοχή (αυτός θα το κάνει φθηνότερα απ'το "ξένο" διότι εχει ηδη τα στοιχεία) να σου οριοθετήσει την πλευρά. Εφόσον μόνον αυτή σε νοιάζει.

Ε δε θα σε γδάρει (ή το πελάτη) για 2 πασαλάκια.

 

Αν πάλι επιμένεις να γλυτώσει ο πελάτης τα χρήματα ή να μη βγούνε απ'τη δική σου τσέπη, συνήθως στα τοπογραφικά (αν είναι απο Ο.Α.) εχει κάποιες εξασφαλίσεις του προσώπου της ρυμοτομικής απο απένταντι κτίρια, στύλους ΔΕΗ,ΟΤΕ κτλ.

Φυσικα να τις αναγράφει επάνω, οχι να τις πάρεις με κλιμακόμετρο, διότι το 1μμ είναι το...σφάλμα σου.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Συμπληρωματικά σε όσα σωστά σου είπαν οι συνάδελφοι, αναζήτησε εάν δεν είσαι σε περιοχή με πράξη εφαρμογής, Τεχνικές Εκθέσεις ή Διαγράμματα Εφαρμογής Ρυμοτομικών γραμμών για το πρόσωπο του Ο.Τ. σου στον δρόμο που σε ενδιαφέρει. Εάν δεν βρεις κάτι, κάνε αποτύπωση και αίτηση για νέο διάγραμμα εφαρμογής ώστε να τοποθετήσει την Ρ.Γ. η υπηρεσία. Ολα αυτά αφού σιγουρευτείς όμως με μια σωστή αποτύπωση πως το πλάτος του δρόμο υπολείπεται όντως 20 cm και όχι σημαντικά μικρότερη, τέτοια ώστε ενδεχομένως να μπορείς να αγνοήσεις.

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις.

 

Ολα αυτά αφού σιγουρευτείς όμως με μια σωστή αποτύπωση πως το πλάτος του δρόμο υπολείπεται όντως 20 cm και όχι σημαντικά μικρότερη, τέτοια ώστε ενδεχομένως να μπορείς να αγνοήσεις.

 

δηλαδή, απο τι νούμερο θεωρείται τετοια που μπορώ να αγνοήσω

Link to comment
Share on other sites

Οσο εκτιμήσεις συνάδελφε. Και εννοώ με αυτό, οτι αφού αποτυπώσεις, δεν είναι αφύσικο να εντοπίζεις μικροδιαφορές στο πλάτος δρόμου στο μήκος του προσώπου του Ο.Τ. της τάξης των 3-4 cm. Λίγο ο στυλεός του στοχοφόρου, λίγο επενδύσεις σε μάντρες, λίγο καμιά ποδιά, μικροδιαφορές πάντα υπάρχουν. Αλλά προφανώς εάν όντως μιλάμε για 20 cm κάπου υπάρχει πρόβλημα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.