Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αλλαγή χρήσης σε υπόγειο με 4014/11 υπολογισμός προστίμου


Recommended Posts

Καλησπέρα, θα ήθελα να μου διευκρινίσετε το εξής:υπόγειο με οικοδομική άδεια που έχει μετατραπεί σε οικία, κατά τον υπολογισμό του προστίμου με τον 4014 δηλώνεται αλλαγή χρήσης ή μόνο υπέρβαση συντελεστή δόμησης, κάλυψης κ.τ.λ;;

Link to comment
Share on other sites

Ο μηχανικός σου τι λεει?

 

Αν το υπογειο ηταν (που μαλλον ηταν) βοηθητικης χρησης, τοτε ασφαλως και υπαρχει αλλαγη χρήσης η οποια αυξανει το προστιμο.

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ήταν βοηθητικής χρήσης, αποθήκη, αλλά νομίζω πως αλλαγή χρήσης έχουμε μόνο όταν από οικία γίνεται κατάστημα κ.τ.λ Όχι όταν η άδεια αναφέρει οικία για το υπόλοιπο κτίριο και χρησιμοποιείται και αυτό το υπόγειο σαν οικία.

Link to comment
Share on other sites

Η πρόστιμο για τη συγκεκριμένη αυθαιρεσία, δηλαδή, την αλλαγή χρήσης υπόγειου βοηθητικού χώρου σε κύριο χώρο κατοικίας, υπολογίζεται για τον 4014, ως Υπέρβαση Δόμησης Βοηθητικού Χώρου (αφαιρώντας από το εμβαδόν αυτού τους περιμετρικούς τοίχους).

Edited by ΙΑΣΟΝΑΣ
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ οπότε πάμε για επιστροφή προστίμου όταν και όποτε, μιας και ο συνάδελφός σας το δήλωσε και σαν αλλαγή χρήσης χ 1,4 δηλαδή!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.