Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τεχνικές πληροφορίες σε ιδιώτη


Recommended Posts

Αγαπητοί συνάδελφοι θα ήθελα την αποψή σας για την ηθική πλευρά του ζητήματος ότι το φόρουμ στο οποίο γράφουμε εμείς οι επαγγελματίες ή μη είναι προσβάσιμο από όλους.

Κατα πόσο λοιπόν είναι σωστό για τον κλάδο μας αλλά και για εμάς του ιδίους να είναι εμφανείς σε όλους τεχνικές πληροφορίες και τρόποι εκτέλεσης εργασιών.

Link to comment
Share on other sites

Τι διαφορά έχουν οι τεχνικές πληροφορίες από τις ιατρικές, νομικές και ΟΛΕΣ τις άλλες πληροφορίες που βρίσκουμε ΔΩΡΕΑΝ στο δίκτυο; Και τον τρόπο εκτέλεσης μιας εργασίας για ποιό λόγο πρέπει να τον ξέρει μόνο ο έχων το πτυχίο; Θεωρώ την άποψη αυτή εντελώς οπισθοδρομική. Το ότι ένας ιδιώτης διαβάζει για το πόσα κιλά τσιμέντο πρέπει να χει 1 κυβικό, ή τι λέει το άρθρο 666 του ΝΟΚ περί αυθαιρέτων δε σημαίνει ότι θα αποφασίσει αυτός ΠΩΣ και ΠΟΥ θα βάλω εγώ την υπογραφή μου για κάτι για το οποίο σπούδασα και το κράτος μου έδωσε το δικαίωμα να κάνω, ούτε και το ΠΟΣΑ θα πάρω (ντάξει εδω γελάμε).

 

Αλλά ακόμα και ετσι το φόρουμ έχει το core section όπου δε μπαίνουν όλοι, όπου μπορούν να συζητηθούν πιο "ευαίσθητα" θέματα. Μπαίνεις μετά από κάποιο όριο μηνυμάτων (100 ;;;) γι αυτό δεν το έχεις δει.

 

Επίσης νομίζω ότι έχει ξανασυζητηθεί εκτεταμένα αυτό το θέμα.

 

Και με εντελώς χιουμοριστική διάθεση: Τι θα πεί ο ιδιώτης που θα μπει σε φόρουμ μηχανικών και θα δει ότι η ειδικότητά σου είναι Μαχανικός;; ;)

Link to comment
Share on other sites

χαχαχα. καλά έκανες και μου το είπες. ακόμα γελάω.

όσο για το ότι είχε συζητηθεί θα ψάξω να διαβάσω το ανάλογο ποστ.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Η γνώση φίλε μου είναι για όλους! Άσε που έτσι θα καταλάβει πως ο χώρος μας δεν είναι γεμάτος αεριτζήδες και πως και για την πιο απλή φαινομενικά για αυτόν δουλειά απαιτείται διάβασμα και γνώση και θα το ξανασκεφτεί την άλλη φορά θα σε κρίνει ως ακριβό!! 

 

Άσε που συνήθως τα κάνουν χειρότερα και σε φωνάζουν να τα φτιάξεις χαχαχαχχαχα!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Ο καθένας γράφει την γνώμη του χωρίς να λαμβάνει καμία ευθύνη.

Ο κάθε ιδιώτης είναι υποχρεωμένος να απευθυνθεί σε μηχανικό για επαγγελματική συμβουλή, στο φόρουμ απλά μπορεί να πάρει μερικές πληροφορίες που θα τον βοηθήσουν να κάνει πιο γρήγορα την δουλειά του.

 

Τεχνικές πληροφορίες δεν έχω δει σε πολλά post. Πίστεψέ με, αυτά που γράφονται εδώ είναι μόνο ένα μικρό ποσοστό των γνώσεων που απαιτούνται για να δουλέψουμε. Υπάρχει τόση πληροφορία στο κεφάλι του κάθε μηχανικού που το forum δεν μπορεί να την αντικαταστήσει, απλά την συμπληρώνει.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.