Μετάβαση στο περιεχόμενο

μεταπτυχιακες σπουδες για αρχιτεκτονικη


Recommended Posts

Καλησπερα. Ειμαι φοιτητης αρχιτεκτονικης και εχω τελειωσει και ΤΕΙ Ανακαινισης και Αποκαταστσης Κτιριων. Ενδιαφερομαι να συνεχισω και να κανω ενα μεταπτυχιακο μολις τελειωσω. Η ερώτησή μου ειναι αν γνωριζετε καποιο καλο πανεπιστημιο αρχιτεκτονικης στην Ευρωπη και αν το πτυχιο αρχιτεκτονικης στην Ελλαδα αναγνωριζεται με τον ιδιο τροπο οπως και στο εξωτερικο δλδ 3 χρονια βασικη εκπαιδευση και 2 χρονια master;; Για αυτο το τελευταιο δεν ειμαι σιγουρος απλα λεω οτι εχω ακουσει...Ευχαριστω...

Link to comment
Share on other sites

Μπερδεύτηκα λίγο όμως….

Ο τίτλος σου εκ των σπουδών σου δεν νομίζω ότι είναι Αρχιτέκτονας Μηχανικός όπως έχεις γράψει ως ειδικότητα σου στο προφίλε σου, κι ας έχει στο τέλος το ΑΑΚ?

Ετσι δεν είναι παραποίηση τίτλου αν με αυτό σφραγίζεις (κι αν ναι τι?)? Ή παραπλάνηση κοινού?

 

Οπότε και στο ερώτημα σου αν αναγνωρίζουν πτυχίο αρχιτεκτονικής στο εξωτερικό, ναι αναγνωρίζουν. Το πτυχίο το γνωστό των πολυτεχνικών σχολών και όχι ΑΑΚ ή κάτι άλλο.

Link to comment
Share on other sites

Φιλε μου εγω τελειωσα το ΤΕΙ ΑΑΚ το οποιο δεν εχει κανενα επαγγελματικο δικαιωμα και εδωσα κατατακτηριες και περασα αρχιτεκτονικη.... Τωρα το προφιλ μου παιζει να το εφτιαξα πριν μπω στην αρχιτεκτονικη... Δεν εχω σκοπο να παραπλανησω καποιον. Απλα θελω να συνεχισω τις σπουδες μου και ειπα να ρωτησω. Και το ερωτημα οσον αφορα το πτυχιο ειναι οτι στο εξωτερικο η αρχιτεκτονικη εχει ως βασικη εκπαιδευση τα 3 πρωτα χρονια και μετα κανεις αλλα 2 για να παρεις master και δεν ξερω αν ο τιτλος master υπαρχει και στα ελληνικα πολυτεχνεια;;

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ αν πρόσεξες σε ρώτησα δεν σε κατηγόρησα.

Βασικά με ενδιάφερε τι εννοείς λέγοντας ειδικότητα αρχιτέκτονας…

Οκ, τώρα είναι κατανοητό το ερώτημα σου.

 

Όταν τελειώσεις λοιπόν την αρχιτεκτονική σχολή μπορείς σε οποιοδήποτε πανεπιστήμιο της Ευρώπης να κάνεις όσα μάστερ και δόκτορα θες της ειδικότητας σου.

Όρεξη να έχεις, χρόνο και να επιλέξεις και να σε επιλέξουν. Το πρόβλημα σου δεν θα είναι η σχολή, ισα ισα.

 

Αν είχες πτυχίο μόνο από το ΤΕΙ τότε φυσικά θα υπήρχαν πολλά αν, μπορεί, κλπ κλπ…. (και για αυτό το αρχικό ερώτημα)

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω για τις γρηγορες απαντησεις.Μαλλον εχω κανει λαθος στο προφιλ μου. Θα το κοιταξω... Μηπως μπορεις να με βοηθησεις  με ενα καλο πανεπιστημιο στο εξωτερικο;;; Ειμαι λιγο ασχετος βλεπεις οποτε το ψαχνω....! Μην το αφησω και τελευταια στιγμη...Επισης με το πτυχιο της αρχιτεκτονικης μπορω να θεωρησω οτι εχω παρει master και να παω κατευθειαν για δοκτορα ή δεν ειναι εφικτο αυτο;;;

Link to comment
Share on other sites

Ένα, κατ αρχήν ναι καλό είναι να είναι ορθό το προφίλ για έναν βασικό λόγο, να καταλαβαίνουν και οι συνομιλητές σου από ποια βάση ορμώμενος ζητάς κάτι και να είναι πιο ορθές οι τοποθετήσεις.

 

Περί μεταπτυχιακών δοκτορα κλπ…

Απέχω αιώνες πια από το δίπλωμα μου οπότε δεν είμαι ο κατάλληλος να σε κατευθύνει για το τι υπάρχει στα πέριξ με τα ακαδημαϊκά.

Αν, (υποθέτω φυσικά) συνδυάσω τις σπουδές στο ΑΑΚ και τώρα στην αρχιτεκτονική συμπεράνω ότι ναι σε έλκει η αποκατάσταση και σε ενδιαφέρει και η αναστήλωση τότε ένα από τα καλύτερα μεταπτυχιακά ήταν στην Πίζα της Ιταλίας.

Αλλά όπως ειπα είμαι ανενημέρωτος σχετικά εδώ και χρόνια….

 

Όχι δοκτορα (που σέβεται τον εαυτό του) δεν μπορείς να πάρεις πριν πάρεις και μάστερ.

Εκτός αν έχει αλλάξει και αυτό που δεν το νομίζω….

 

Υ.Γ.

Χαρά στο κουράγιο σου μετά από 3 ή 4 χρόνια στο ΑΑΚ 5 ή και 6 τουλάχιστον στην αρχιτεκτονική (εκτός αν κέρδισες κάνα δυο από κατατακτήριες).. να έχεις κουράγιο να συνεχίσεις και για άλλα….

Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια σου και για τα καλα σου λογια. Στην αρχιτεκτονικη κερδισα ενα ετος αλλα στα χρονια σπουδων εισαι μεσα...! Εχω σκοπο να την κανω ακριβως 4 χρονια και στο τελος αν εχω αποθεματα  τοτε θα προχωρησω παραπερα... Ευχαριστω και παλι...Οποιος αλλος μπορεσει να με βοηθησει θα το εκτιμουσα ιδιαιτερα...!

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα, 

 

  • Η Bartlett του UCL  ειναι το δεύτερο καλύτερο τμήμα στην Αγγλία (μετά από Cambridge νομίζω). Προσωπικά πιστεύω οτι αξίζει να κανεις αιτηση για το συγκεκριμένο τμήμα αφου οι μισοι κ παραπανω ειναι Ελληνες κυρίως απο Βολο και Αθηνα (Αρχιτεκτονικες σχολές) οποτε το περιβάλλον θα ειναι γνωριμο και φιλοξενο.
  • Βεβαια εαν εκτος απο την διαθεση για διαβασμα εχεις και οικονομικη ανεση (σχετικα μεγάλη) θα προτεινα να ψαξεις για την ιδιωτικη σχολή Α.Α (associated architects) υπερβολικά διδακτρα αλλα οι καλυτεροι διγματίζουν απο αυτους. 

 

Link to comment
Share on other sites

.......! Εχω σκοπο να την κανω ακριβως 4 χρονια ...

Εσύ έχεις σκοπό να την κάνεις σε 4 χρόνια, αλλά νομίζω πως είσαι υπεραισιόδοξος και πιθανά ο μοναδικός ή από τους ελάχιστους που θα το καταφέρουν.

 

Μη υποτιμάς και την διπλωματική. Από τις δίκες μου εμπειρίες μισό με ένα χρόνο ακόμα. Ακόμα και στην περίπτωση που την έχεις ξεκινήσει πριν τελειώσεις τα μαθήματα. Ακόμα κι αν σου δεχτούν να κάνεις διπλωματική έναν χώρο 200.τμ ισογειάκι….

 

Σε σχέση με τα μεταπτυχιακά ρίξε και μια ματιά στην σελίδα της αρχιτεκτονικής στο ΕΜΠ

Καλή επιτυχία σου εύχομαι.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.