Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους

 

Υπόγεια αποθήκη που έχει μετατραπεί σε κατοικία, έχει υπαχθεί στον 3843, (εξοφλημένες κάποιες δόσεις) και με δυνατότητα ρύθμισης και με τον 4014.

Αν υποθέσουμε ότι το πρόστιμο ήταν ίδιο (που δεν είναι προφανώς), ποιον θα προτιμούσατε ως πιο "σίγουρο" για το μέλλον.

πχ μελλοντικά προβλήματα, σύνδεση με ΔΕΗ, μεταβιβάσεις κτλ. Το προφανές είναι ότι κερδίζεις 10 χρόνια (40 αντί για 30) με τον 3843.

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Aν δεν υπάρχουν άλλες υπερβάσεις (ύψος, ξεμπάζωμα κ.τ.λ.) και μπορεί να εκδοθεί βεβαίωση για μεταβίβαση άστο όπως είναι. Αν έχει και άλλες υπερβάσεις βάλτο στον 4014 ή στον καινούργιο νόμο ανάλογα τι συμφέρει. Προσοχή στους εξωτερικούς τοίχους που δεν δηλώνονταν στον 3843, στους άλλους νόμους πρέπει να δηλωθούν, ειδικά αν έχει ξεμπαζωθεί δημιουργείται ΕΠΙΠΛΕΟΝ υπέρβαση δόμησης εκτός από το ύψος. Έλεγξε και τα υψόμετρα ( αν τηρούνται οι στάθμες εκσκαφής, με χωροβάτη ή όποια άλλη πρόσφορη μέθοδο) γιατί όλο και κάτι άλλο θα έχει.

Edited by jja
Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστώ jja. Ξέχασα να αναφέρω ότι το υπόγειο υπήρχε αποτυπωμένο στην οικοδομική άδεια. Απλά ένα μεγάλο μέρος του (μία μεγάλη αποθήκη) "μεταμορφώθηκε" σε κατοικία.

Link to comment
Share on other sites

Φυσικά υπήρχε αποτυπωμένο στην οικοδομική άδεια. Αλλοιώς δεν μπορούσες να το δηλώσεις με 3843. Εγώ λέω να ελέγξεις υψόμετρα, ξεμπαζώματα. Ελπίζω να έγινα σαφής.

Link to comment
Share on other sites

Ήσουν σαφέστατος jja και σε ευχαριστώ.

For the record, και για όποιον ενδιαφέρεται, δικηγόρος πρότεινε τρίτη λύση. Αναμονή για τον νόμο Καλαφάτη, δηλ. ούτε πληρωμή υπολοιπόμενων δόσεων του 3843 ούτε μεταφορά στον 4014.

Θα τα βάλω κάτω το ΣΚ και βλέπουμε.

 

Ευχαριστώ και πάλι.

Link to comment
Share on other sites

:)

 

Να είμαι ειλικρινής αυτό ψάχνω από το πρωί σε προηγούμενα θέματα και άλλες ιστοτελίδες, μιας και δεν ήθελα να καταχραστώ την φιλοξενία σας, ξαναρωτώντας, και δεν έχω καταλήξει ακόμη.

 

Σε ευχαριστώ Μάρθα

Link to comment
Share on other sites

Αλλαγή χρήσης δεν βάζεις από υπόγειο σε κατοικία με κύρια χρήση του κτιρίου την κατοικία. Αλλαγή χρήσης βάζεις για χρήση διαφορετική της κύριας χρήσης του κτιρίου εφόσον οι επιτρεπόμενες χρήσεις γης της περιοχής το επιτρέπουν.

Edited by jja
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.