Μετάβαση στο περιεχόμενο

[Hoax-Αστικός Μύθος] Οι αμερικάνοι έφτιαξαν ειδικό στυλό για το διάστημα


GeorgeS

Recommended Posts

Στις πρώτες πτήσεις στο διάστημα την εποχή του ψυχρού πολέμου, οι αμερικανοί διαπίστωσαν ότι τα συμβατικά στυλό δεν μπορούσαν να λειτουργήσουν αποδοτικά λόγω της μηδενικής βαρύτητας. Επενδύθηκε ένα αρκετά μεγάλο ποσό ώστε να μελετηθούν και να κατασκευαστούν στυλό υπό συγκεκριμένη πίεση και με τέτοια κατασκευαστικά χαρακτηριστικά που θα μπορούσαν να γράψουν άνετα κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες και θα επέτρεπαν την γραφή σε οποιαδήποτε γωνία. Μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, χρηματοδότηση και μελέτη του προβλήματος, τα νέα στυλό τελικά κατασκευάστηκαν. Από την άλλη, οι Σοβιετικοί, χρησιμοποίησαν ...μολύβια.

Link to comment
Share on other sites

Αν και το νόημα του παραπάνω μηνύματος είναι σωστό, ότι δηλαδή πολλές φορές (αν όχι πάντα) η απλή λύση είναι η καλύτερη, τα πράγματα δεν έγιναν όπως περιγράφονται στο αρχικό μήνυμα.

 

Και οι Αμερικανοί (εκτός από τους Σοβιετικούς) χρησιμοποιούσαν μολύβι στις αρχικές αποστολές, και οι Σοβιετικοί χρησιμοποίησαν τα ειδικά στυλό (που αναπτύχθηκαν όντως από την Fisher) σε μετέπειτα αποστολές.

 

Πηγή http://www.snopes.com/business/genius/spacepen.asp

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.