Μετάβαση στο περιεχόμενο

Το σύστημα δήλωσης αυθαιρέτων του ΤΕΕ δεν επιτρέπει υποβολή τοπογραφικού για εκτός σχεδίου με οικοδομική άδεια


theot

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 35
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Στο ΔΚ (εκτός αν δεν κατάλαβα καλά, αλλά νομίζω ότι είναι το διάγραμμα κάλυψης), δείχνεις χονδρικά τα περιγράμματα των σταθμών του κτιρίου, άντε και τον προσανατολισμό. Αν μετακινηθεί το κτίριο ως έχει, στο ΔΚ δεν θα φανεί τίποτα εκτός αν το γράψεις με λόγια, ότι μετατοπίστηκε Χ μέτρα ή στράφηκε τόσες μοίρες. Κατά τα άλλα η ακριβής θέση του και οι αποστάσεις από τα όρια του οικοπέδου και από άλλα κτίρια φαίνονται στο τοπογραφικό.

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω ίσως να κάνω και λάθος (κάτι που δεν το νομίζω) αλλά στο διάγραμμα κάλυψης που κάνω, όχι μόνο για ν4014 αλλά για όπου αυτό απαιτείται, δείχνω το οικόπεδο, την πραγματική θέση του κτιρίου, εξαρτημένο από τα όρια όπως και ότι υφίσταται μέσα στο οικόπεδο επίσης εξαρτημένο από τα όρια ή από τα άλλα κτίσματα.......

Link to comment
Share on other sites

Δεν νομίζω να κάνεις λάθος, αλλά και εγώ μέχρι τώρα σε πολεοδομίες και ΥΔΟΜ μετά στο διάγραμα κάλυψης δεν έδειχνα το οικόπεδο, αλλά το έδειχνα στο τοπογραφικό, και δεν μου είπαν ποτέ τίποτα, υποθέτω γιατί όλη η πληροφορία υπήρχε κάπου. Από την άλλη το να κάνεις και το περίγραμμα του οικοπέδου στο ΔΚ, κάθε άλλο παρά λάθος θα μπορούσε να είναι. Το πολύ πολύ να είναι επιπλέον πληροφορία. Πάντως όταν δουλεύω εκτός σχεδίου, βολεύει το ΔΚ να είναι 1:100 και το τοπογραφικό μπορεί να φτάσει και 1:1000, οπότε πολλές πληροφορίες για το ΔΚ δεν θα φαίνονται καλά.

Υποθέτω είναι θέμα πρακτικής πιο πολύ.

Link to comment
Share on other sites

Μέχρι 1:200 έχω κάνει ΔΚ. Σύμφωνα με την Εγκ.98/89.Υπάρχει και μία του  '93 ή με γελά η μνήμη μου;

Link to comment
Share on other sites

Σύμφωνα με την εγκύκλιο 98/89

 

1.   Διάγραμμα κάλυψης, σε κλίμακα 1:100 ή  1:200

α)   Το οικόπεδο με όλες τις διαστάσεις από υπεύθυνη αποτύπωση κα περιλαμβάνει:

β)   Τα κτίσματα, τις διαστάσεις τους, τη θέση τους σε σχέση με τις οικοδομικές γραμμές και τα πλάγια όρια του οικοπέδου, τις προεξοχές (εξώστες κλπ), τις εσοχές και ότι άλλο στοιχείο είναι απαραίτητο για τον υπολογισμό της κάλυψης, της δόμησης, του ύψους κλπ. του κτιρίου.

Σε περιπτώσεις προσθήκης περιέχονται και τα παλαιά κτίσματα με όλα τα παραπάνω στοιχεία και επιπλέον τους αριθμούς των αδειών τους ή των τίτλων ή των αποφάσεων εξαίρεσης τους από την κατεδάφιση, αν η ανέγερσή τους ήταν αυθαίρετη.

γ)   Τους υπολογισμούς της επιτρεπόμενης και πραγματοποιούμενης κάλυψης και δόμησης, του μέγιστου επιτρεπόμενου ύψους και του συντελεστή κατ'όγκου εκμετάλλευσης, των πλάγιων και των οπισθίων αποστάσεων, των προεξοχών, τον υπολογισμό των εξωστών και ημιυπαιθρίων χώρων, τον υπολογισμό των αναγκών σε χώρους στάθμευσης και τον τρόπο κάλυψής τους.

δ)   Σχηματική τομή στην οποία υπάρχουν το συνολικό ύψος του κτίσματος, το ύψος για την εξάντληση του συντελεστή δόμησης, τα ύψη των οροφών, οι στάθμες τους από την υψομετρική αφετηρία, και η θέση του ιδεατού στερεού. 'Οπου χρειάζεται να αιτιολογηθούν τα παραπάνω γίνεται αναφορά στα σχετικά άρθρα του ΓΟΚ, στις ειδικές διατάξεις, στις εγκυκλίους και στις αποφάσεις (παρεκκλίσεων κλπ) που εφαρμόζονται.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.