Μετάβαση στο περιεχόμενο

πιθανότητα ένταξης αυθαιρέτου με σκοπό την ανέγερση κτίσματος σε επαφή με πλάγιο όριο στο οποίο κανονικά δεν μπορώ να ακουμπήσω.


Recommended Posts

Καλημέρα. Η ερώτηση είναι η εξής. Πρόκειται να χτιστεί μία κατοικία η οποία θέλουμε να ακουμπήσει σε πλάγιο όριο στο οποίο κανονικα δεν επιτρέπεται. Όμως στο όριο αυτό είναι ήδη χτισμένες δύο μικρές αυθαίρετες αποθήκες. Υπάρχει δυνατότητα να νομιμοποιηθούν οι αποθήκες οπότε και να γίνει ένταξή τους στο νέο κτίριο????

 

Link to comment
Share on other sites

Αν δεν μπορείς να μπεις στο πλάγιο όριο όπως λες, δεν μπορείς να νομιμοποιήσεις τις αποθήκες που είναι μέσα εκεί, εκτός αν κατεδαφίσεις το τμήμα εντός Δ. Είσαι όμως εντός σχεδίου ή εκτός σχεδίου; Γιατί εντός μπορείς να πλησιάσεις στο όριο αν δεν έχεις ανοίγματα ή αν στην περίπτωσή σου τα κλείσεις.

Link to comment
Share on other sites

Ο 4014 κάπου έλεγε ότι οι επιφάνειες που τακτοποιούνται με τις ρυθμίσεις του παρόντος, πρέπει να διατηρήσουν την χρήση τους (αποθήκες) για όλο το διάστημα τακτοποίησης (30 χρόνια) και δεν επιτρέπονται επεμβάσεις που θα άλλαζαν τον όγκο τους. Επιτρέπονταν μόνο επεμβάσεις συντήρησης κλπ. Δεν ξέρω πόσο μακριά μπορεί να σκεφτεί κάποιος στην πολεοδομία, αλλά, αν δεν θα ήθελες να αλλάξεις τον όγκο τους, θα έπρεπε να παραμείνουν ανεξάρτητες. Είναι αυτό εφικτό; Και τι, θα χτίσεις γύρω και πάνω από αυτές;

Αλλά, και χωρίς παρεξήγηση ρε συ, αφού όπως λες "κανονικά δεν επιτρέπεται", γιατί να το κάνει κάποιος; Έτσι δεν φτάσαμε ως εδώ; Φυσικά, το θέμα πάντα είναι πολύ πιο πολύπλοκο από ότι το περιγράφω ηθικά, αλλά, λίγο έστω δεν σε προβληματίζει;

Link to comment
Share on other sites

Από την άλλη, υπάρχουν αρκετοί τρόποι και περεκκλίσεις τον ΓΟΚ/ΝΟΚ προκειμένου να ακουμπήσεις σε πλάγιο όριο. Είσαι σίγουρος/η ότι δεν γίνεται;

Link to comment
Share on other sites

Δεν μπορείς να ακουμπήσεις στο πλάγιο όριο στα εκτός σχεδίου. Μπορείς να μπεις μέσα στο Δ όμως με την προϋπόθεση ότι το πλάτος του κτιρίου σου δεν είναι πάνω από 10μ. και τότε πας από τα 15μ. στα 7,5μ. ή σε αντίστοιχες μικρότερες αποστάσεις για συγκερκιμένα αγροτεμάχια με δημιουργία μέχρι κάποια δεδομένη στιγμή, διαστάσεις και εμβαδό.

 

Επίσης για τα εκτός σχεδίου πιστέυω ότι δεν σε αφήνουν να ακουμπήσεις ώστε αν μελλοντικά γίνει σχέδιο πόλης, να μπορούν να χαράξουν δρόμους και πρασιές ανάμεσα στα κτίσματα περνώντας από τα όρια των ιδιοκτησιών. Οπότε το να μην σε αφήνουν να ακουμπήσεις είναι και πρακτικό θέμα.

Link to comment
Share on other sites

Συνοπτικά, ταχτοποιείς τα υπάρχοντα κτίσματα ως έχουν στην θέση που βρίσκονται και την χρήση που έχουν (ως προ 07/2012) και κάνεις προσθήκη σύμφωνα με τις ισχύουσες πολεοδομικές διατάξεις αφού αφαιρέσεις δόμηση κάλυψη του τακτοποιημένου.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.