Μετάβαση στο περιεχόμενο

Βοηθεια σε διλλημα


yorg0s

Recommended Posts

Καλησπερα,

 

Ειμαι μεταξυ δυο επαγγελματων αλλα ειναι πολυ διαφορετικα μεταξυ τους.Το ενα ειναι η αρχιτεκτονικη και το αλλο η νομικη και προσπαθω να συλλεξω πληροφοριες για αυτα τα δυο επαγγελματα σε σχεση με την αγορα.Και το ερωτημα ειναι ποιο απο τα δυο πιστευετε οτι θα ηταν καλυτερο να επιλεξω,οσον αφορα τις επαγγελματικες προοπτικες και την κατασταση που επικρατει στην ελλαδα.Απο τη μια ο κατασκευαστικος τομεας,για την αρχιτεκτονικη,ειναι σε πολυ δυσκολη περιοδο,αλλα το θεμα ειναι θα ανοιξει ποτε,γιατι στην αμερικη λενε οτι εχει ψοφισει,και οτι ψοφαει εκει ψοφαει παντου.Να περιμενουμε καλυτερες μερες,κ αξιζει να ασχοληθει κανεις με την αρχιτεκτονικη,οσον αφορα την κουραση σπουδων σε σχεση με το εργο που θα κληθει να επιτελεσει?Δηλαδη υπαρχουν πελατες γενικα?:)

 

Για οσους εχουν γνωση περι νομικης,οι δυνατοτητες ειναι πολλες,αλλα σε σχεση με την αρχιτεκτονικη,ποιο απο τα δυο θα μου δωσει καλυτερη επαγγελματικη αποκατασταση,γιατι επαγγελματικη ικανοποιηση μου προσφερουν κ τα δυο!

Link to comment
Share on other sites

Για αποκατάσταση δεν το συζητάμε, δικηγόρος με τα χίλια. Όχι ότι εκεί δεν είναι άσχημα τα πράγματα, αλλά ακόμα διατηρούν την αξιοπρέπεια τους. Η κατασκευή είναι πεθαμένη παγκοσμίως, εκτός του τομέα του offshore engineering που κρατάει γερά. 

 

Έτσι κ' αλλιώς οι δύο επιλογές δεν έχουν τόση διαφορά. Και αρχιτέκτονας/μηχανικός να σπουδάσεις, δικηγόρος θα καταλήξεις  :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

.

 

....Το ενα ειναι η αρχιτεκτονικη και το αλλο η νομικη και προσπαθω να συλλεξω πληροφοριες για αυτα τα δυο επαγγελματα σε σχεση με την αγορα....

Αν επιτρέπεις η ηλικία σου ποια είναι και τι τάξη πας?

Και οι γονείς σου έχουν κάποια σχέση με μια από τις δυο επιλογές σου ή κάτι σχετικό?

 

Σου αρέσει να σχεδιάζεις κι αν ναι σχεδιάζεις καλά?

Link to comment
Share on other sites

Ειμαι 23 τελειωσα ηλεκτρολογων τε μολις,αλλα δεν μαρεσει καθολου και θελω να αλλαξω οπως και δηποτε και τα μονα που μου αρεσουν ειναι η αρχιτεκτονικη και η νομικη!Μην με κοροιδευετε ομως ουουου!

 

Οι γονεις μου ειναι δημοσιοι υπαλληλοι κ οι δυο,εχουν γνωριμιες στον ιατρικο κοσμο και ο μπαμπας αξιωματικος ολο και σε κατι θα βοηθησει κ αυτος αν και δεν ξερω,τρωνε τη συνταξη τους.

 

Η μανα μου ζωγραφιζει και εχω ζωγραφισει και εγω τεσσερις πινακες οχι οτι δεν τα κανω καλα εαν ασχοληθω θα γινω καλος,πιο πολυ ασχολουμαι με τη μουσικη την εχω σπουδασει καποια χρονια κιολας.Εμαθα και σχεδιο ηλεκτρολογικο.

 

Πιστευω θα τα καταφερω κ στα δυο εαν τα πιασω.Για την αγορα θελω αποψεις.Εχω καταλαβει ποσο δυσκολο ειναι να φερεις στο παιδι σου να φαει και θελω να κανω κατι που θα μου επιτρεψει να ζησω αξιοπρεπως!ΠΙο πολυ για τις οικονομικες σας προβλεψεις γιατι δεν εχω καλη πληροφορηση.Βασικα εναν βαρουφακη θελω να μου πει τι θα γινει στο μελλον στις κατασκευες και στα νομικα μετα το μνημονιο!

 

Εσεις τι θα διαλεγατε στη θεση μου απο τα δυο,κατασκευες και πρακτικα επαγγελματα ειναι πιο δυνατα?Ευχαριστω

Edited by yorg0s
Link to comment
Share on other sites

....!Μην με κοροιδευετε ομως ουουου!.....

Δεν σε κοροϊδεύω αγαπητέ αλλά άλλο να απαντάς σε έναν έφηβο 16 χρονών για το τι θα επιλέξει σήμερα που θα το βρει μπροστά του σε δέκα χρόνια και άλλο σε ένα άτομο της ηλικίας σου.

Εγώ θα επέλεγα πάλι αρχιτεκτονική ή μουσικός κιθαρίστας σε μπάντα…

 

Για εσένα ειλικρινά δεν ξέρω. Δεν υπάρχει επάγγελμα που να μη έχει κρίση, ακόμα και κεφαλαιούχος εισοδηματίας κληρονόμος κι αυτό κρίση έχει….

Κανένα όμως δεν ψοφαει, να  θυμάσαι ειδικά η αρχιτεκτονική υπάρχει από την γέννηση του τεχνολογικού πολιτισμού του ανθρώπου….

Όλα τα επαγγέλματα περνούν κρίση ειδικά αυτή την περίοδο και τα πάντα ρει….

Ίσως να σώζεται ακόμα το επάγγελμα του καλού γαμπρού με την καλή νύφη, αλλά κυριολεκτικά βράσε όριζα…

 

Καλό κουράγιο και σίγουρα καλή επιτυχία σε ότι και να διαλέξεις.

(το ποτήρι δεν είναι ποτέ  μισοάδειο αλλά μισογεμάτο)

Link to comment
Share on other sites

Εγώ θα σε ρωτήσω αν πιστεύεις ότι εχεις τις δυνατότητες εισαγωγής σε κάποια από τις 2 σχολές γιατί είναι αρκετά δύσκολες...

Έπειτα, για μένα νομική... Όλο και κάπου θα αποκατασταθεις, δεν εξαρτάται από καμία κρίση και αν εκμεταλευτεις το διάστημα σαν ασκούμενος και κανςις τα κονε σου θα πας καλά. Πράγμα που δεν υπαρχει στις σχολές μηχανικών που σου λένε πήρες πτυχίο ψάξε και βρες δουλειά..

Επίσης αν το εχεις στη νομική και το ψάξεις για δικαστικό..εκτοξευεσαι

Edited by ikaros13
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.