Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εξετάσεις ΤΕΕ


Recommended Posts

Του έρχεται πιο ακριβά έτσι γιατί πρέπει να πληρώνει και λειτουργικές δαπάνες της επιχείρησης! Κι όταν λέω "ποτέ" το λέω σαν σχήμα λόγου. Θα εργαστούν μόλις βρουν αυτό που τους ενδιαφέρει, αλλά δεν υπάρχει επιτακτική ανάγκη να βρουν αμέσως και να έχουν κάθε μέρα δουλειά πλήρους απασχόλησης με ασφάλιση. Τα λεφτά μπορεί να είναι πολλά, όχι όμως και απλησίαστα όταν κάποιος ζει σε οικογένεια που υπάρχουν κι άλλοι εργαζόμενοι με καλές αμοιβές. πχ ένας άντρας με καλή δουλειά, δε θα πληρώνει το τσμέδε της νοικοκυράς μηχανικίνας γυναίκας του ώστε στο τέλος να πάρουν δύο συντάξεις? και κείνη με μια παρτ τάιμ εργασία το βγαλε και το τσμέδε της.

Edited by georgios_m
  • Downvote 3
Link to comment
Share on other sites

ζευγαρια μηχανικων με την κριση ΔΥΣΚΟΛΑ συμφωνουν να διαγραφει η γυναικα απο το τσμεδε....

 

εδω σου λενε το 50% παει για διαζυγιο......αν γινει η στραβη θαχει χασει και συνταξιμα

Link to comment
Share on other sites

μα γιατί να διαγραφεί αν τα λεφτά της οικογένειας επαρκούν για να είναι όλοι ασφαλισμένοι? οικογένειες δημοσίων υπαλλήλων συνήθως έχουν τα λεφτά που χρειάζονται για να ασφαλίσουν 1-2 άνεργους μηχανικούς σύζυγοι, παιδιά κλπ. αν μάλιστα υπάρχουν παππούδες και γιαγιάδες με συντάξεις, τότε το περιθώριο είναι ακόμα μεγαλύτερο. το έξοδο αυτό μπαίνει στον οικογενειακό προϋπολογισμό.

 

ακόμα κι όσοι βρίσκονται στο όριο, μέχρι να τους τελειώσουν τα λεφτά, θα κάνουν τα πάντα ώστε να κερδίσουν μερικά έτη και μετά ίσως το σκεφτούν για διαγραφή.

 

δε καταλαβαίνω γιατί βάζετε αρνητικές ψήφους μόνο και μόνο επειδή ανέφερα μια πραγματικότητα? 

Link to comment
Share on other sites

Δεν σου έβαλα καμία αρνητική αλλά αυτά που γράφεις μόνο για τρολάρισμα προσφέρονται. Δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα που γίνονται σωρηδόν διαγραφές για να γλυτώσουν το ΤΣΜΕΔΕ και τις κατασχέσεις. Και έρχεσαι και λες σε ένα άλλο παράλληλο σύμπαν ότι οι γονείς θα γίνουν εργοδότες των άνεργων παιδιών τους, ο κόσμος δεν θα δουλεύει αλλά θα παίρνει σύνταξη γιατί έχουν κεφάλαιο, στο τσακιρ κέφι κάνουν και καμιά παρτ τάιμ δουλίτσα να περνάει η ώρα, και πολλά ωραία φανταστικά πραγματάκια..

Link to comment
Share on other sites

αναφέρθηκα σε συγκεκριμένα παραδείγματα που δεν είναι σπάνια. οι πιο πολλοί έλληνες μηχανικοί είναι οικογενειακές επιχειρήσεις στις οποίες απασχολούνται σχεδόν όλα τα μέλη της οικογένειας, ασχέτως που τη δουλειά συνήθως τη βγάζει μόνος του πατέρας, η μηχανικίνα σύζυγος κλασικά ασχολείται με το νοικοκυριό και οι υπόλοιποι απλά κοιτάζουν να μάθουν τη δουλειά για να τον διαδεχθούν μόλις αποσυρθεί. αυτό μπορεί να γίνει μετά από 20 χρόνια. δε θα περιμένουν ανασφάλιστα τα παιδιά, το τσμέδε όλων πληρώνεται από τον οικογενειακό προϋπολογισμό, δηλαδή από τα εισοδήματα του πατέρα.. μπορεί να υπάρχει αναδουλειά, όμως υπάρχουν αποταμιεύσεις από τους καλούς καιρούς και ελπίδα ότι θα ξαναρθούν τα μεγάλα κέρδη σε όποια επιχείρηση αντέξει στην αφαίμαξη. επίσης πολλοί μηχανικοί έχουν και εναλλακτικά έσοδα από ενοίκια, αγροκτήματα, λατομεία, βενζινάδικα, καφετέριες κλπ. δεν είναι όλοι έτσι, αλλά είναι αρκετοί.

 

στην τελική, δεν είπα κάτι παράλογο. αν έχεις λεφτά γράφεσαι, αν δεν έχεις δε γράφεσαι. αυτός που έθεσε το ερώτημα μπορεί να είναι από τους λίγους τυχερούς που έχουν και θέλει να ξέρει τι μπορεί να κάνει με αυτά τα λεφτά.

Edited by georgios_m
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.