Μετάβαση στο περιεχόμενο

Λύνεται το θέμα της ισχύος των ΓΠΣ προ 1997.


Recommended Posts

Ν. 4178/2013 Αρθ.51:

"15. Από τη δημοσίευση του παρόντος νόμου οι χρήσεις γης που ορίζονται κατά τις ειδικές διατάξεις των Γ.Π.Σ. που εγκρίθηκαν πριν τη δημοσίευση του ν. 2508/1997 (Α΄ 124) είναι δεσμευτικές για τη διοίκηση μόνο στην περίπτωση που κατόπιν αυτών εγκρίθηκαν πολεοδομικές μελέτες αναθεώρησης ή ένταξης σύμφωνα με το Γ.Π.Σ.. Σε κάθε περίπτωση εντός προθεσμίας ενός (1) έτους από τη δημοσίευση του παρόντος κινείται η διαδικασία αναθεώρησης των συγκεκριμένων Γ.Π.Σ. κατόπιν απόφασης του αρμόδιου Δημοτικού Συμβουλίου ή άλλου αρμόδιου οργάνου κατά τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις. Η ως άνω αναθεώρηση του Γ.Π.Σ. θα πρέπει να ολοκληρωθεί εντός προθεσμίας πέντε (5) ετών από τη δημοσίευση του παρόντος διαφορετικά με την παρέλευση της πενταετίας εφαρμόζονται αυτοδικαίως δεσμευτικά οι διατάξεις των ως άνω Γ.Π.Σ."
 
Αν π.χ. σε περιοχή με παλιό ΓΠΣ (προ του 1997) εγκρίθηκε Πολεοδομική που όρισε χρήσεις αντικρουόμενες με το ΓΠΣ (ως και δεν όφειλε να το τηρήσει) θα πρέπει εντός 5 ετών να αναθεωρηθεί το ΓΠΣ.
 
Ακόμη και σε αναθεωρημένα παλιά ΓΠΣ που συνεχίζουν να μην έχουν λάβει υπ' όψιν Πολεοδομικές μελέτες που έγιναν μεταγενέστερα (ακόμα και αν έχουν αναθεωρηθεί μετά την Πολεοδομική μελέτη) θα πρέπει να αναθεωρηθούν εντός 5-ετίας αλλιώς θα ισχύουν τα των ΓΠΣ.
 
Είναι μία αρχή για την επίλυση πολλών προβλημάτων και αντικρουόμενων απόψεων.

 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.