Μετάβαση στο περιεχόμενο

lkostas

Members
  • Περιεχόμενα

    23
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by lkostas

  1. Καλησπέρα! Υπάρχει κάποια επίσημη αντιστοιχία ξαγι με στρέμμα ? όπως δικαστική απόφαση ή κάποα βιβλιογραφία ?
  2. Καλησπέρα συνάδελφοι, μια ακόμα ερώτηση- επιβεβαίωση, Κτίριο με χρήση καταστήματος έχει αλλάξει χρήση του γκαράζ σε αποθήκη και έχει κάνει αλλαγές και στις όψεις. Και τα δύο αυτά τα δηλώνουμε σαν λοιπές παραβάσεις με αναλυτικό προϋπολογισμό. σωστά?
  3. Συνάδελφοι καλημέρα, έχω μια περίπτωση που σε εκτόσ σχεδίου περιοχή έχει κτιστεί 2ώροφο σπίτι με στέγη, η οποία έχει κατασκευαστεί διαφορετικά απο την οικοδομική άδεια. έχει εσωτερικό ύψοσ 2.5μ και έχει δηιουργηθεί ενας χώρος υπνοδωματίων. θα το λαβουμε υπόψιν σαν σοφίτα ή σαν όροφο ? να σημειώσω οτι είναι περίπου στα 2/ τις επιφάνειας του α ορόφου και διαθέτει μπαλκόνι. Ευχαριστώ
  4. Καλησπέρα και απο εμένα έχω μία περίπτωση , που σε ακίνητο εκτός σχεδίου και κατα παρέκληση άρτιο και οικοδομήσιμο, έχει εκδοθεί άδεια για ισόγεια κατοικία, και στη συνέχεια κατασκευάστικε ημιυπαίθριος χώρος 35τ.μ. χωρίς οικοδομική άδεια, ο οποίος εφάπτεται στο όριο οπότε δέν τηρεί ούτε τισ αποστάσεις Δ. πώς θα υπολογιστεί το πρόστιμο για το 4178?
  5. Καλησπέρα, πελάτης μου σε ειδικό κτήριο, συγκρότημα καταστημάτων , έχει καταργήσει αρκετά παράθυρα, έχει αλλάξει αρκετά τις όψεις , και έχει διαμερισματοποιησει τα καταστήματα διαφορετικά από ότι στην ο.α. Πάει με αναλυτικό ?? Επίσης έχει ένα τμήμα υπογειου εκτός νόμιμου περί γράμματος. ( υπέρβαση δόμησης με 0.5 συντελεστή σωστά ??)
  6. ΟΥ μπλέξεις με περίεργο! δεν Θέλει ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ! απλά τον βολεύει αυτή η κατάσταση είναι σαν να είναι όλο δικό του ! έχω ακούσει για κάποιες δηλώσεις που κάνουν πολύ συνάδελφοι κααι το βάζουν 100% σαν ιδιοκτήτη και στην τεχνική έκθεση αναφέρουν 100% του 50% εξ αδιαιρέτου. Αυτό ισχύει ?
  7. Καλησπέρα, έχω έναν πελάτη που έχει εξ αδιαιρέτου οικόπεδο με κτίσματα. το ένα κτίσμα είναι νομίμως υφιστάμενο και το άλλο χωρίς οικοδομική άδεια. ο πελάτης μου έχει 50% εξ αδιαιρέτου στο σύνολο.και θέλει να νομιμοποίησεί και να αναλάβει τα έξοδα όλα μόνος του. το θέμα είναι οτι ο συνιδιοκτήτης δεν θέλει να μπει στην διαδικασία. άρα δεν έχω υπεύθυνη δήλωση του συνιδιοκτήτη. τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση ? έχει ασχοληθεί κανείς με κάτι παρόμοιο ?
  8. Καλησπέρα συνάδελφοι, μια ερώτηση αυθαίρετο προ του 1985 εντός οικισμού χωρίς οικοδομική άδεια, σε άρτιο και οικοδομήσιμο οικόπεδο, υπάγεται στην κατηγορία 4 η 5?
  9. και μέχρι να γίνει η αναθεώρηση ποίες χρήσης θα ισχύουν?
  10. Καλημέρα! έχω ένα θεμα με ένα αγροτεμάχιο... και έχω μπερδευτεί λιγάκι. Αγροτεμάχιο 3400 τ.μ. εκτός σχεδίου κομμένο το 1926 έχει πρόσωπο 33 μέτρα σε αγροτικό δρόμο. το πιάνει παρέκκλιση ή όχι για να είναι άρτιο και οικοδομήσιμο ?
  11. καλημέρα συνάδελφοι έχω μια περίπτωση αγροτεμαχίου 11 στρμ με 2 στρμ μέσα σε οικισμό. το αγροτεμάχιο αυτό είναι δημιουργημένο το 1954 και είναι τυφλό με δουλεία διόδου απο έναν γείτονα. θα μπορούσε να με βοηθήσει κάποιος με το τι συμβαίνει με την αρτιότητά και την οικοδομισιμότητα ?
  12. Καλησπέρα. Σε αγροτεμάχιο υπάρχει σπίτι 50τ.μ. με παρακρατημένη επικαρπία, έχει γίνει μια προσθήκη 22τμ. δίπλα ακριβώς έχει γίνει αυθαίρετη κατοικία 60 τ.μ. χωρίς άδεια πριν το 1983. Ο ιδιοκτήτης που έχει την πλήρη κυριότητα σε αυτό των 60 τ.μ και την Ψιλή κυριότητα σε αυτό των 50τ.μ θέλει να νομιμοποιήσει. θα δηλωθεί σαν κύρια και μοναδική κατοικία η όχι?
  13. Καλημέρα. Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση σχετικά με το την διαδικασία της επαύξησης. Αν χρειαστεί να αλλαχτεί το καλώδιο από τον υποσταθμό έως την κολόνα που παίρνει ρεύμα ι ιδιοκτησία το κόστος αυτό το χρεώνεται ο ιδιοκτήτης?
  14. Συνάδελφοι μια παρατήρηση το συμβόλαιο ΔΕΝ συνοδεύεται απο τοπογραφικό. απλώς αναφέρει 2 στρέμματα ή όσο είναι! Σε μέτρηση το οικόπεδο είναι 3992τμ
  15. Για να είμαι σαφής λοιπόν .. Αγροτεμάχιο στο οποίο έγινε κατάτμηση το 1984 σύμφωνα με το συμβόλαιο έχει Ε 2 στρμ ή όσο είναι. το 1998 διανοίχτηκε η επαρχιακή οδό και απαλλοτρίωσε 200 τ.μ. το ανωτέρω αγροτεμάχιο αυτή τη στιγμή έχει Ε=3992 τμ, έχει πρόσωπο 38 μέτρα στην επαρχιακή οδό και βάθος 105 μέτρα. στην μία πλευρά συνορεύει με αγροτικό δρόμο. Αν έχω καταλάβει σωστά το νόμο το αγροτεμάχιο μου είναι άρτιο και οικοδομήσιμο κατά παρέκκλιση άσχετα με το πρόσωπο στην επαρχιακή οδό. όχι Dimitris είναι Εύβοια! Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!!
  16. εκει εχω κολλήσει Δημητρη! θέλει η δεν θέλει πρόσωπο σε δρομο 45 μ ως προ 85? αρχικά αυτό ειχα ρωτησει
  17. Ευχαριστώ παιδιά! δημιουργήθηκε το 84 οπότε δεν με καλύπτει η παρέκληση νομίζω. Αν έχω επαρχιακή οδό απο τη μία πλευρά και αγροτική απο την άλλη μπορώ να χρησιμοποιήσω το πιο ευνοικό για μένα 25 μετρά πρόσωπο στον αγροτικό δρόμο ? όπως καταλάβατε το πρόβλημά μου είναι οτι δεν έχω 45 μέτρα πρόσωπο στον επαρχιακό.
  18. Καλησπέρα! μια ερώτηση και απο εμένα Αγροτεμάχιο με πρόσωπο σε επαρχιακή οδό και Ε 4 στρμ. προϋφιστάμενο του 1985 για να είναι άρτιο και οικοδομήσιμο θα πρέπει να έχει πρόσωπο 45μ?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.