Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διαφορά πραξης εφαρμογης και κτηματολογιου


Recommended Posts

Καλημέρα!

Ηθελα να κανω μια χαραξη ΟΤ. Παίρνω τις στασεις απο το διαγραμμα εφαρμογης, παω τις βρίσκω και μετράω με το total station και παιρνω μετρησεις και  με το rover (στο συστημα hepos).

Παω γραφείο και τα παίζω:

Βρίσκω μετατοπιση των μετρησεων με το rover σε σχεση με τις στασεις ου διαγραμματος εφαρμογης 18 cm!!!!. Oι μετρήσεις με το GPS ταιρίαζουν με τις συντεταγμένες του Κτηματολογίου.

Ποιο απο όλα πρέπει να εμπιστευτω;

 

Υ. Γ. Ο μηχανικός που είχε κανει το διαγραμμα εφαρμογης στην συγκεκκριμενη περιοχή είχε δώσει και το σχεδιο αυτο στον μελετητη του κτηματολγιου για να τον βοηθήσει

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε, γίνε λίγο πιο σαφής. Άλλο διάγραμμα εφαρμογής και άλλο διάγραμμα πράξης εφαρμογής. Διάγραμμα εφαρμογής δεν πάει ποτέ στο κτηματολόγιο. Η πράξη εφαρμογής μεταγράφεται αφού κυρωθεί.

 

Μαντεψιά: μήπως έχεις άλλο σύστημα στην πράξη εφαρμογής; π.χ. UTM 3°;

Link to comment
Share on other sites

Θεωρώ δεδομένο πως εννοείς το διάγραμμα της πράξης εφαρμογής συνάδελφε. 

Μήπως κοντά σε κάποια από τις στάσεις του μελετητή υπήρχε κάποια υλοποιημένη αξονοδιασταύρωση και αποτύπωσες αυτήν καταλάθος? 

Ανεξαρτήτως στάσεως, τα σταθερά σημεία που αποτύπωσες πως είναι σε σχέση με τις συντεταγμένες της πράξης εφαρμογής?

Οταν λες πως συνέκρινες με το κτηματολόγιο, εννοείς της υπηρεσία θέασης για χονδρική επιβεβαίωση ή έχει λειτουργούν κτηματολόγιο που έχει λάβει υπόψην την πράξη εφαρμογής και έχεις συντεταγμένες κορυφών?

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Το σύστημα αναφοράς της πράξης, όπως και το δίκτυο τριγωνομετρικών-στάσεων που έχουν ιδρυθεί κάποια στιγμή απο κάποιον μελετητή μην θεωρείς ότι συνάπτει με του κτηματολογίου το δίκτυο και ας είναι και τα δυο σε ΕΓΣΑ 87, για την εφαρμογή των ορίων σου βάση της πράξης θα πρέπει να εξαρτηθείς απο το δίκτυο που το συνοδεύει. Για το κτηματολογιο θα πρέπει να εξαρτηθείς επίσης απο το δίκτυο που το συνοδεύει.

Οι τελευταίες μελέτες που γίνονται χρησιμοποιούν hepos, στις προηγούμενες χρησιμοποιούσαν τοπικά τριγωνομετρικά. Τοπικό ΕΓΣΑ, όπως και για τις πράξεις. Ενδεχομένως διαφορετικα τριγωνομετρικά με διαφορετικές μεθόδους μετρημένα.

Link to comment
Share on other sites

H πράξη εφαρμογης εγινε το 1992 και ειναι σε συστημα UTM 3°, στασεις δεν υπάρχουν ουτε για δειγμα.

Οι στασεις και τα σχεδια που βρήκα ειναι απο μελετη του δήμου: " εφαρμογη & υψομετρικη μελετη εγκεκριμενου σχεδίου πόλεως¨" το 2005.

Πιστευω αν και θα το κοιτάξω οτι η μετατροπη απο  UTM 3° σε ΕΓΣΑ θα μου βγάλει παλι σφάλμα.

Στο κτηματολογικο διαγραμμα που πηρα απο το κτηματολογιο ειχει μονο συντεταγμενες κορυφων οικοπεδων και καθολου στασεις ή σταθερα σημεια που εχει χρησιμοποιησει το κτηματολογιο για να εξαρτηθώ. (μου έκανε εντυπωση που δεν είχε αλλα το δικαιοληγησα επειδη τα Κ.Δ. τα δινει απ' ευθειας το κτηματολογικο γραφειο που ειναι νέο)

Link to comment
Share on other sites

Εχουν αναφερθεί σε αρκετά άλλα θέματα τρόποι εργασίας σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

Αποτύπωσε σταθερά σημεία τα οποία έχουν συντεταγμένες γνωστές σύμφωνα με την πράξη εφαρμογής (Υπάρχουσες γωνίες κτηρίων ή μανδρότοιχων, συρματοπλέγματα κλπ.) τα οποία να υφίστανται επί του εδάφους και να αναγνωρίζονται στα διαγράμματα της πράξης εφαρμογής (και να έχουν όπως είπαμε γνωστές συντεταγμένες δηλαδή να είναι κορυφές είτε αρχικών ιδιοκτησιών [εάν υπάρχει τεύχος με συντεταγμένες αυτών] ή διατηρούμενες κορυφές νέων οικοπέδων. Με βάση αυτά , ταύτισε την αποτύπωση σου με την πράξη και χάραξε.

Μακριά από μετατροπές συντεταγμένων. 

Link to comment
Share on other sites

Ό,τι είπε ο Δημήτρης. Ξέχνα κτηματολόγιο, gps, και ΕΓΣΑ, δουλεύεις με total station σε UTM. Ο τίτλος της μελέτης που αναφέρεις είναι λίγο λειψός. Ψάξε για πίνακες με συντεταγμένες κορυφών αρχικών & τελικών ιδιοκτησιών (πράξη εφαρμογής), κορυφών ΟΤ, αξονοδιασταυρώσεων, κάνεις αποτύπωση όλου του δρόμου και κάνεις εξάρτηση από όσο το δυνατόν περισσότερα γνωστά σημεία. Λαμβάνεις υπόψη και παραλληλία της απέναντι ΡΓ, αν υπάρχει.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.