Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ελλάς το μεγαλείο σου...


acnt

Recommended Posts

Αν όλοι σκέφτονται με τον ίδιο τρόπο που σκέφτεσαι pappos αυτό είναι μαθηματικά βέβαιο. Ευτυχώς δεν είναι έτσι. :D

Υπάρχουν και υγιεί κύτταρα σ' αυτόν τον οργανισμό που λέγεται Ελλάδα και γίνεται ένας διαρκής "πόλεμος" είτε το καταλαβαίνεις είτε όχι. Ακόμα και αυτό το forum στο οποίο συμμετέχεις είναι μια υγιής αντίδραση. Αν είσαι τόσο απαισιόδοξος γιατί δε σηκώνεσαι να φύγεις από την Ελλάδα και κάθεσαι και ταλαιπωρείσαι; Πιστεύω ότι δεν είσαι απ' τους συμπατριώτες μας που δεν έχουν επιλογή!

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 48
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Σε ενοχλεί που λέω την αλήθεια Χαρης ?

 

Μόλις θυμήθηκα την δικαστική υπάλληλο που υπηρετούσε στα Ιωάννινα και είχε καταγγείλει επωνύμως παραδικαστικό κύκλωμα. Την είχε φιλοξενήσει και ο Τριανταφυλλόπουλος κάποτε στην Ζούγκλα. Όσοι την θυμηθήκατε ξέρετε σε τί κατάσταση βρίσκεται η ηρωική υπάλληλος; Αν θυμάμαι καλά επαύθει από τα καθήκοντά της εντός τριμήνου από την καταγγελία της. Έκτοτε απελύθει από το δικαστικό σώμα και προ διμήνου περίπου προσπάθησε να κάνει απεργία πείνας έξω από το Μέγαρο Μαξίμου απαιτώντας την επαναπρόσληψή της, δεδομένου ότι στο μεταξύ δικαιώθηκε δικαστικά και αναγνωρίστηκε ότι κακώς απελύθει, με αποτέλεσμα να δεχθεί τον προπηλακισμό των ΜΑΤ. Ιδού κύριοι το παράδειγμα του αντιστεκόμενου, τίμιου πολίτη. Πόσοι από εμάς έχουμε τα κότσια να υποστούμε κάτι ανάλογο όταν καταγγείλουμε τις παρανομίες;

 

 

Αυτα δεν τα διάβασες ή δεν τα ξέρεις ? Δηλαδή τι άλλο περιμένεις να γίνει ??? Να μπαίνουν στα σπίτια μας και να μας λένε ξεβρακωθείτε ήρθαμε να σας γ@#@$@ε ???

 

Ποιος είναι ο διαρκής πόλεμος που εγώ δεν έχω καταλάβει ??? Ποιος ?????? Που ????

Link to comment
Share on other sites

για μένα ο πόλεμος υπάρχει.

 

Αλλά δεν υπάρχουν ήρωες.

 

Και αυτοί που θα μπορούσαν να είναι ήρωες έχουν εκφυλιστεί τόσο που έχουν ξεχάσει την ηρωική τάση τους.

 

Κανένας πόλεμος δεν έχει ξεκινήσει από λίγους.

 

Ενωμένοι και συλλογικά μόνο μπορούμε να ανατρέψουμε καταστάσεις.

Link to comment
Share on other sites

Ξέρεις κάτι βρε Pappos. Ενώ καταγγέλλεις, καταγγέλλεις, καταγγέλλεις και καλά κάνεις μέχρι ένα σημείο, πράγματα στα οποία ΟΛΟΙ συμφωνούμε ότι υπάρχουν και γίνονται στη χώρα μας, μένεις σ' αυτό και δεν προτείνεις τίποτα. Και όχι μόνο δεν προτείνεις τίποτα αλλά προωθείς ένα κλίμα απαισιοδοξίας, ματαιότητας και μηδενισμού που με κάνει να σκέφτομαι γιατί εσύ που τα βλέπεις έτσι τα πράγματα κάθεσαι και τα υπομένεις. Αφού δεν βλέπεις καμιά ελπίδα, τίποτα που να σου δώσει αισιοδοξία και κουράγιο γιατί δεν τα παρατάς και να πας εκεί που δεν υπάρχουν τέτοια φαινόμενα διαφθοράς και ανοργανωσιάς.

Εκτός εάν δεν έχεις την επιλογή και τη δυνατότητα οπότε, κατά τα λεγόμενά σου, είσαι "καταδικασμένος" να ζεις σ' αυτή τη χώρα.

Link to comment
Share on other sites

Τα πράγματα σίγουρα δεν είναι αισιόδοξα. Λάβετε όμως υπόψιν ότι χώρες που ήταν μοντέλα (Σουηδία, Καναδάς, Ολλανδία κα) έχουν ήδη αρχίσει να αντιμετωπίζουν προβλήματα για τα δικά τους μέτρα. Φυσικά σε εμάς τα προβλήματα είναι κατά πολύ μεγαλύτερα. Οπότε ή φεύγουμε από την χώρα ή κάνουμε κάτι. Αυτό το κάτι ας είναι το ελάχιστο που ο καθένας μας μπορεί. Από το τι ψηφίζει μέχρι στο να μην πετάει τα άδειο πακέτο από το παράθυρο του αυτοκινήτου. Σαφώς η επισήμανση των προβλημάτων βοηθάει, αλλά το να κάνουμε συνεχώς παράπονα και καταγγελίες κουνώντας με δασκαλίστικο τρόπο το δάκτυλο μας και να απαξιώνουμε τους πάντες και τα πάντα δεν αποτελεί λύση. Δεν μας υποχρεώνει κανείς να μείνουμε εδώ για πάντα. Προσωπικά το επέλεξα γνωρίζοντας την κατάσταση και προσπαθώ, στο μέτρο των δυνατοτήτων μου, να κάνω μικρά βήματα μπροστά. Ακόμα και η ύπαρξη αυτού του forum πιστεύω ότι είναι ένα τέτοιο βήμα. Το ότι μαζεύτηκαν τόσες χιλιάδες άνθρωποι να διαμαρτυρηθούν για τα δάση είναι ένα μικρό βήμα μπροστά. Την κατάσταση θα την αλλάξουμε εμείς. Μπορεί να μην καταφέρουμε να αλλάξουμε τον κόσμο, ούτε οι προηγούμενες γενιές το έκαναν. Ομως αφού έχουμε μπροστά μας το παράδειγμα τους (προς αποφυγή) ας κάνουμε έστω κάτι μικρότερο. Διαφωνώ με την λογική της πλήρους απαξίωσης, η οποία πιθανόν να εμπεριέχει και ποσοστό αλαζονείας. Τα πράγματα είναι απλά: εγώ και εσύ που καταγγέλλουμε δεχθήκαμε να λαδώσουμε υπάλληλο, να κάνουμε παρανομία σε οικοδομή, να περάσουμε με κόκκινο, να ρυπάνουμε κλπ. Διαφωνώ, όχι με την ουσία, αλλά με το ύφος που έχουν οι επισημάνσεις κάποιων, το οποίο μου αφήνει την εικόνα ότι κοιτούν από ψηλά, δεν συμμετέχουν και δεν έχουν καμία ευθύνη. Αυτά τα γράφω΄για να τα ακούω εγώ πρώτος απ' όλους.

Link to comment
Share on other sites

παντως συναδελφοι ας μην παμε μακρια.

 

εδω σχεδον δεν μπορουμε να κανουμε τιποτα για τα χαλια του ΤΣΜΕΔΕ που υποτιθεται οτι ειμαστε τα παιδια του...

 

αραγε,(σχετικα με το ΤΣΜΕΔΕ) πως μπορουμε να συμμετεχουμε αμεσα?

υπαρχει καποιος τροπος να ακουστουμε?

Link to comment
Share on other sites

Η πολύ φιλοσοφία βλάπτει και παρ' όλο που δεν είμαι από αυτή τη χώρα (αλλά από τη NeverLand όπως λέει και το προφίλ :mrgreen: ) θα πω μερικά ακόμη.

 

Πρώτον, όσον αφορά τη 'βίαιη εξέγερση' δεν είναι αναμενόμενο να προκύψει τίποτε. Στη συνέχεια κάποιοι θα έχουν πάλι τα ηνία, οπότε υπάρχει πάλι η πιθανότητα να είναι (ή και να γίνουν στην πορεία) και αυτοί διευθαρμένοι και θα αρχίσουν πάλι τα γνωστά κόλπα. Δεν είναι επανάσταση τύπου 1821 που αρκεί να πετάξουμε έξω τους διευθαρμένους και να τελειώσουμε (όπως τότε τους Τούρκους). Θα πρέπει να υπάρξει βαθύτερη αλλαγή.

 

Εδώ ακριβώς είναι το θέμα της παιδείας. Όσο η φωνή των γονέων δεν είναι προς αυτή τη κατεύθυνση (στη δημιουργία φιλότιμων πολιτών) ή είναι σε αυτή την κατεύθυνση αλλά είναι πολύ ισχνή και καλύπτεται από τις φωνάρες τις κοινωνίας δεν γίνεται τίποτε. Αφού έχει γίνει τρόπος ζωής η βόλεψη τι περιμένουμε;

 

Κάποιος έλεγε: "Το χέρι που κουνάει το παιδικό λίκνο (κούνια) ελέγχει τον κόσμο". Αν το χέρι είναι καθαρό καλώς. Αν όχι κακώς.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.