Μετάβαση στο περιεχόμενο

Υδραυλικός μηχανικός;


Recommended Posts

Καλησπέρα.

 
Είμαι μετανάστης στη Σουηδία. 30 ετών και πρωτοετής σε ένα σχολείο μηχανικών. Τα μαθήματα που κάνουμε εδώ, στο πρώτο εξάμηνο, είναι τεχνική και φυσική κτιρίου και εξαερισμό και υδραυλικά εγκατάστασης. Επίσης κάνουμε υπολογισμούς απώλειας ενέργειας από κτίρια (χειροποίητα, με το πρόγραμμα VIP energy και IDA). 
H ελεύθερη μετάφραση του επαγγέλματος είναι μηχανικός υδραυλικών, εξαερισμού και θέρμανσης. Και η διάρκεια του σχολείου είναι δυο χρόνια.
 
Η ερώτηση μου είναι: Υπάρχει κάτι αντίστοιχο στην Ελλάδα; αν ναι πως λέγετε και τι σχολή είναι;
 
ΥΓ. Καλοδεχούμενες και ότι πληροφορίες για το θέμα εξαερισμός, ενέργεια στα κτίρια και υδραυλικά.
 
Ευχαριστώ εκ των προτέρων

 

. :grin:

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα Φώτη.

 

Ο όρος μηχανικός χρησιμοποιείται πολύ στο εξωτερικό. Στην Αγγλία που είμαι εγώ για παράδειγμα υπάρχουν ventilation engineers, catering engineers( ειδικεύονται στην εγκατάσταση εξοπλισμού χώρων εστίασης), refrigeration engineers, heating engineers, gas engineers (αλλαγή boiler, κλπ) και άλλες ειδικότητες. Υπάρχει επίσης και ειδικότητα μηχανολόγου μηχανικού, ηλεκτρολόγου μηχανικού από 2ετή σχολή σαν τη δικιά σου. Η διαφορά από έναν μηχανικό που τελείωσε πανεπιστήμιο είναι ότι ο μηχανικός από το πανεπιστήμιο έχει τίτλο Engineer Bsc (για Bachelor) Msc (για master) Phd (για διδακτορικό) ενώ ο πρώτος έχει το λεγόμενο HND (Higher national diploma). Οι σχολές αυτές είναι τα αντίστοιχα τεχνικά λύκεια που έχουμε στην Ελλάδα.

 

Δεν ξέρω την ακριβώς αντίστοιχη σχολή στην Ελλάδα αλλά φαντάζομαι ότι θα υπάρχει κάποια ειδικότητα. 

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχουμε αντίστοιχες σχολές στην Ελλάδα , αφού αυτές εντάσσονται στο επίπεδο 5 του συστήματος προσόντων , ενώ τα ΙΕΚ εντάσσονται στο 4 και τα τεχνικά λύκεια στο 3 .

 

Πιθανόν να δημιουργηθούν τέτοιες σχολές με το νέο σχέδιο Αθηνά με την κατάργηση των περιφερειακών σχολών χαμηλής ζήτησης και την αντικατάσταση τους από τέτοια τμήματα που θα συντηρούνται από τους Δήμους .

 

Τυπικά τέτοιες σχολές , είναι οι διετείς σχολές υπαξιωματικών των ΕΔ και η σχολή αστυφυλάκων .

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.