Μετάβαση στο περιεχόμενο

Λέβητας αερίου-'εξοικονόμηση κατ'οίκον'


Χαρά2

Recommended Posts

΄Καλησπέρα, θα ήθελα τα φώτα σας στο θέμα που με απασχολεί. Πρόκειται να κάνω νέα εγκατάσταση φυσ.αερίου στην ήδη υπάρχουσα (η οποία λειτουργεί με μετατροπή του παλιού υφιστάμενου καυστήρα πετρελαίου σε αερίου). Ζήτησα από τον μηχανολόγο που έχει κάνει τη μελέτη (την οποία δεν έχω δει ακόμη) μια συγκεκριμένη μάρκα λέβητα (28 kw), συμπύκνωσης με αντιστάθμιση μετά από όσα διάβασα στο φόρουμ σας(!), για το οροφοδιαμέρισμά μου 120 τμ. Μου είπε πως ίσως δεν είναι αρκετός. Ως εδώ καλά...Του ζήτησα μεγαλύτερο της ίδιας μάρκας και μου τα μασούσε. Μου είπε πως το πρόγραμμα δεν δικαιολογεί οτιδήποτε, πως η εταιρία που ζήτησα δεν έχει κάτι μεγαλύτερο που να μας καλύπτει και πως, για μεγαλύτερο (32 kw) καλό θα ήταν να βάλουμε κάποια ιταλική εταιρία (δεν την αναφέρω γιατί νομίζω απαγορεύεται). Είναι δυνατό να ισχύει κάτι τέτοιο?? Συγνώμη για τις αφελείς ίσως ερωτήσεις αλλά ως γυναίκα είμαι λίγο αδαής σε τέτοια θέματα και νομίζω πως ο συγκεκριμένος θα με κοροϊδέψει εύκολα. :(

Ευχαριστω!!!

Link to comment
Share on other sites

Μου είπε πως το πρόγραμμα δεν δικαιολογεί οτιδήποτε, πως η εταιρία που ζήτησα δεν έχει κάτι μεγαλύτερο που να μας καλύπτει και πως, για μεγαλύτερο (32 kw) καλό θα ήταν να βάλουμε κάποια ιταλική εταιρία (δεν την αναφέρω γιατί νομίζω απαγορεύεται). Είναι δυνατό να ισχύει κάτι τέτοιο??

 

το αν υπάρχει μεγαλύτερος μπορείτε να το βρείτε στο site της εταιρίας...

 

αλλά ρωτήστε, τελικά, τι ισχύς απαιτείται.....

Link to comment
Share on other sites

Το βρήκα. υπάρχει αυτό:

(Μέγεθος 29  Ονομαστική θερμική ισχύς kW 29  Ονομαστική θερμική ισχύς kcal/h 24.940)

Απλά είναι πολύ ακριβός σε σχέση με άλλους. το χρηματικό πόσο είναι το θέμα? Μήπως πρέπει να ζητήσω να δω τη μελέτη και την προσφορά για όλες τις εργασίες? (Έχει εγκριθεί το ποσό των 5.οοο ευρώ). Φαντάζομαι εννοείτε να ρωτήσω το μηχανολόγο?

Επίσης, μήπως θα είναι σώφρον να αλλάξω και τα σώματα που είναι 20ετίας?

Link to comment
Share on other sites

Απλά είναι πολύ ακριβός σε σχέση με άλλους. το χρηματικό πόσο είναι το θέμα? Μήπως πρέπει να ζητήσω να δω τη μελέτη και την προσφορά για όλες τις εργασίες? (Έχει εγκριθεί το ποσό των 5.οοο ευρώ).

 

άρα πρέπει να μιλήσετε με τον συνάδελφο.....

 

 

Σε ό,τι αφορά τα σώματα, 20ετίας δεν θεωρούνται παλιά... αλλά δεν είναι και καινούργια.... αυτό έχει να κάνει με το ποσό που θέλετε να επενδύσετε.....

Link to comment
Share on other sites

επειδή από ότι κατάλαβα μιλάμε για εξοικονομώ τα σώματα δεν μπορούν να συμπεριληφθούν στις 5000 ΔΕΝ επιδοτούνται. Για τα υπόλοιπα σε κατατόπισες ο συνάδελφος.

Link to comment
Share on other sites

Τα σωματα σιγουρα δεν ειναι επιλεξιμα απο το εξοικονομω. Τωρα ο συναδελφος εχει και αλλες παραμετρους στο κεφαλι του για αυτο και σου φανηκε πως τα μασαγε. Το εξοικονομω σου δικαιολογει 5.000 ευρω για το αεριο. Αν βγει κατι παραπανω ολη η εγκατασταση, τα εξτρα τα πληρωνεις απο την τσεπη σου. Τωρα για τα τετραγωνικα σου καλυτερα να ακουσεις το μηχανικο σου για 32αρι μηχανημα να εχεις και ζεστο νερο ανετα. Το 29αρι υπαρχει και περιπτωση να υπαρχει μεν αλλα να μην ερχεται Ελλαδα (υπαρχει πληθωρα απο 28αρια που καλυπτουν την εδω αγορα και καλυπτουν τις προδιαγραφες του κανονισμου αεριου), ρωτα και παλι το μηχανικο σου. Ακομα, εαν σκεφτεσαι για μηχανημα εξωτερικου τοιχου τυπου C12 η C13 (π.χ. ενας επιτοιχος λεβητας με ανεμιστηρα, ανεξαρτητος απο τον αερα του χωρου) να ξερεις οτι επιτρεπεται να εχει ονομαστικη ισχυ το πολυ 28kW. Ολα αυτα μπορει να ειχε ο συναδελφος και αλλα στο μυαλο του. Δεν ειναι κακο να θελει καποιος να τα βαλει κατω με χαρτι και μολυβι πριν απαντησει. Καλη επιτυχια και καλη αναμονη στο εξοικονομω!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.