Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πρόβλημα με το Leica TC600 (total station)


Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους σας!

Έχω πρόβλημα με την σύνδεση του συγκεκριμένου Γεωδαιτικού Σταθμού με το Leica Survey Office μέσω του οποίου θέλω να εξάγω τις συντεταγμένες των σημείων που κατέγραψα με το μηχάνημα.

Επειδή το έχω δανειστεί από έναν φίλο δεν γνωρίζω ακριβώς την διαδικασία μεταφοράς των αρχείων και μάλλον κάνω κάτι λάθος (ο φίλος που μου το δάνεισε έχει μαύρα μεσάνυχτα, ότι και να πείτε έχετε δίκιο!).

Όταν ανοίξω το πρόγραμμα και πάω στην εντολή Settings μου εμφανίζει την εικόνα Leica Survey Office 1 όπου έχει τις σωστές ρυθμίσεις.

Όταν ανοίξω το πρόγραμμα και πάω στο Data Exchange Manager εμφανίζεται η πιο κάτω εικόνα Leica Survey Office 2.

Όταν επιλέξω να ανοίξω το COM3 από την αριστερή πλευρά της εικόνας και προσπαθήσει να κάνει σύνδεση με το μηχάνημα μου εμφανίζει την ένδειξη που φαίνεται στην εικόνα Leica Survey Office 3 και στην συνέχεια την εικόνα Leica Survey Office 4 (Το μηχάνημα είναι ενεργό όταν κάνω την διαδικασία).

Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι κάνω κάτι λάθος!!!

Αν μπορείτε σας παρακαλώ βοηθήστε!!!

 

post-24647-0-24899400-1382736633.pngpost-24647-0-80225000-1382736643_thumb.pngpost-24647-0-70391200-1382736657_thumb.pngpost-24647-0-81623200-1382736675_thumb.png

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 21
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

1.βεβαιώσου ότι έχεις συνδέσει Η/Υ και Γεωδαιτικό Σταθμό στην com3 ότι είναι η σωστή,επιλεγμένη θύρα

2.έλεγξε στον γεωδαιτικό σταθμό τις παραμέτρους-communication settings δηλ.bautrate.parity,stopbits κλπ να είναι ίδια με το Data Exchange Manager του Leica Office

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα και σε ευχαριστώ για την βοήθεια!!!

Από το menu conf interface → είναι επιλεγμένα τα εξής :

  1. BAUD = 9600
  2. PARITY = EVEN
  3. ENDMARK = CR/LF

Που αντιστοιχούν με τις ρυθμίσεις του προγράμματος. Πήρα ένα καλώδιο μετατροπής της εξόδου του αρχικού καλωδίου του μηχανήματος σε USB για να καλύψω την πιθανότητα μη αναγνώρισης του παλιού καλωδίου επειδή έχω Windows 7.

Αυτό που άλλαξε στο παράθυρο του Data Exchange Manager του προγράμματος είναι η παρακάτω εικόνα με την εμφάνιση του COM5 χωρίς όμως να μπορεί να κάνει πάλι επιτυχημένη σύνδεση με το μηχάνημα!!

 

post-24647-0-20083400-1382772668_thumb.png

Link to comment
Share on other sites

Οι ρυθμίσεις είναι εντάξει εκτός του port κατά 99% com1 εκτός αν ο υπολογιστής σου είναι παλιός και έχει δύο θύρες com. Αν είναι έτσι δες ποια είναι η 1 και ποια η 2 (γράφει πάνω η πλάκα της κάρτας) και ανάλογα επιλέγεις.

Όταν πατήσεις τον σταυρό δίπλα στο όνομα του σταθμού (και εφόσον έχεις επιλέξει την σωστή θύρα) θα βγάλει προς στιγμή το σήμα δεν βρίσκω όργανο αλλά θα σε λίγο θα δείξει τις επιλογές.

Θα πατήσεις το σταυρό στο job και θα ανοίξεις την εργασία. Επιλέγοντας την πρώτη σειρά θα κάνεις αντιγραφή και επικόλληση από της αριστερή στήλη στην δεξιά στον φάκελο που θέλεις. Στο παράθυρο που θα ανοίξει στο τύπο αρχείου δεξιά θα επιλέξεις .dxf, Σε περίπτωση που στον τίτλο δεν αλλάξει την κατάληξη se dxf την αλλάζεις γράφοντας το. Προσέχεις αν είναι δυνατόν να είναι οριζοντιωμένο το όργανο γιατί αν βγάλει ένδειξη οτι θέλει οριζοντίωση κατά την διάρκεια της μεταφοράς μπορεί να την διακόψει.

Link to comment
Share on other sites

Στο Leica GeoOffice tools που χρησιμοποιώ (έχω το TCR805 όμως) το μήνυμα αδυναμίας επικοινωνίας το έχω συναντήσει όταν:

- δεν έχω περάσει οδηγούς για το καλώδιο επικοινωνίας USB --> COM.

- δεν είχαν ρυθμιστεί σωστά τα μεγέθη (Baudrate κλπ. - Οταν επιλέξεις τον τύπου του οργάνου, αφήνεις τα default που σου εμφανίζει το πρόγραμμα.)

- δεν είχε μπαταρία φορτισμένη το όργανο

- όταν το όργανο ήταν ήδη ανοιχτο όταν άνοιγα το πρόγραμμα. Αστο κλειστό και όταν επιτευχθεί σύνδεση θα ανοίξει μόνο του.

Δεν έχει τύχει να είχα ποτέ όμως τόσο επίμονο πρόβλημα. 

Ενδεχομένως να είναι το θέμα τον windows 7.

Μπες στο Control Panel -->System -->Device Manager --> Ports και δες μήπως κάποιος αριθμός COM που σου βγάζει για το όργανο έχει αποδοθεί άλλου και είναι αυτό το θέμα (δεν ξέρω αν είναι το ίδο στα Win7)

Κάλεσε εξ ονόματος του ιδιοκτήτη (ή ας καλέσει ο ίδιος) τον αντιπρόσωπο να σας βοηθήσει.

Edited by DIMITRIS80
Link to comment
Share on other sites

Πήγα και έλεγξα το PORT και όπως φαίνεται και από την επόμενη φωτογραφία έχει COM1 & COM5. Επομένως το COM3 που αρχικώς μου εμφάνιζε δεν μπορούσε να την εντοπίσει.

Μετά όμως που εμφανίστηκε και η COM5 γιατί δεν μπορεί να κάνει την σύνδεση?

Αν σας έχω πρήξει συγγνώμη!!!

 

post-24647-0-84141000-1382774414_thumb.png

Link to comment
Share on other sites

Για το αρχικό καλώδιο του μηχανήματος δεν έχω τους Οδηγούς Εγκατάστασης, για αυτό τον λόγο και αγόρασα το καλώδιο μετατροπής σε USB θύρα.

Η μπαταρία είναι φορτισμένη και δείχνει 7.

Και κλειστό που το είχα πάλι μου έβγαζε το μήνυμα «device not detected».

Link to comment
Share on other sites

Και πως θα μπορούσα να ρυθμίσω την COM1 μεταξύ του Οργάνου TC600 και του υπολογιστή? Γιατί όταν ανοίγω το Leica Survey Office και πηγαίνω στο Data Exchange Manager δεν μου εμφανίζει το COM1!!!

Edited by free
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.