Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μελέτη θέρμανσης με αντλία θερμότητας


asmodaios

Recommended Posts

1. ΖΑΦΙΡΗ με τα split units δεν θα έχουμε ΖΝΧ (δεν θέλω ηεκτρικό θερμοσίφωνα).

2. Ζιο 7 αυτό με το 100 % μου το είπανε στην πολεοδομία και μένα παράξενο μου φαίνεται.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 45
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δεν υποχρεούσε κάν να παραδώσεις μελέτη κλιματισμού παρά μόνο υπολογισμό ψυκτικών φορτίων (χωρίς ανάλογα συστήματα) για κατοικία, αυτό που αναφέρεις περί 50% έχει να κάνει με ΠΕΑ και όχι με μελέτες ενεργειακής απόδοσης. Πες του μηχανολόγου να διαβάσει κανα βιβλίο και όχι να κοπανιέται στις πασιέντζες

Link to comment
Share on other sites

Δεν συμφωνώ μαζί σου antboton. Στην μελέτη ενεργειακής απόδοσης υπουχρεούμαστε να καλύψουμε τ0 50 % των ψυκτικών φορτίων (για κατοικίες). Επίσης η μελέτη κλιματισμού είναι υποχρεωτική και αυτή (όχι μόνο τα ψυκτικά φορτία).

Link to comment
Share on other sites

Απ'ό,τι ξέρω antloukidi τα fan coils (σε τέτοιες εφαρμογές) δουλεύουν με δισωλήνιο ....

 

 

Τα FCU είτε σε σπίτι ε'ιτε σε γραφείο συνδέονται πάντα παράλληλα (ποτέ σε σειρά). Δηλαδή πάντα πέρνουν νερό κατευθείαν από το ψύκτη ή λέβητα ή Α.Θ.

Τώρα αν το σύστημα είναι με συλλέκτες και το κάθε σώμα έχει δικό του βρόχο, αν είναι δισωλήνιο ή τρισωλήνιο, αυτό είναι θέμα του μελετητή.

Στα υπόλοιπα συμφωνούμε, εκτός βέβαια από το ότι η τελική επιλογή συστήματος είναι του πελάτη.

Link to comment
Share on other sites

για μενα ιδανικα συνδιασμος ενδοδαπεδιας για θερμανση και fcu για καλοκαιρι.

ετσι το θεμα με το wc λυνεται ιδανικα.

ηλιακος για znx και ταχυθερμαντηρας οταν βρεχει (και δεν κανει κρυο για να δουλευει η α.θ - δε μου αρεσει να ξεκιναω μια α/θ για να παρω 2 λιτρα ζεστο νερο) σε συνδιασμο με ενα μικρο θερμοσιφωνακι 2πλης (60-80 λίτρα το πολυ ) που θα παιρνει μονο ζεστο νερο απο το κυκλωμα οταν δουλευει η αντλια.

 

το θεμα ειναι ομως τα πληρωνει κανεις αυτα?

κα επιπλεον μιλαμε για καινουρια οικοδομη ?(ετσι εχω καταλαβει)

 

επισης ο πελατης πρεπει να κατανοησει ομως οτι η παλια συνηθεια πεταω την πετσετα στο καλοριφερ και στεγνωνει δεν δουλευει (κατα συνεπεια το μπανιο που θα φιλοξενει πολλες βρεγμενες πετσετες το χειμωνα (που να την απλωνεις εξω, ασε που θα βρεχει κιολας) πρεπει να μελετηθει καταλληλως και ως προς τα φορτια και ως προς τον αερισμο) 

Link to comment
Share on other sites

Δεν υποχρεούσε κάν να παραδώσεις μελέτη κλιματισμού παρά μόνο υπολογισμό ψυκτικών φορτίων (χωρίς ανάλογα συστήματα) για κατοικία, αυτό που αναφέρεις περί 50% έχει να κάνει με ΠΕΑ και όχι με μελέτες ενεργειακής απόδοσης.

Είσαι σίγουρος??? Ο ΚΕΝΑΚ θέλει 50% ψύξη. Οι απαιτητές μελέτες είναι ΚΕΝΑΚ- Θερμανση-Ψύξη- Ηλεκτρικά- Υδρ-Αποχ-Παθητική. Τι διαφορετικό ξέρεις? Αν ναι από που πηγάζει? Στείλε την πηγή αν υπάρχει για την την διαβιβάσουμε και εμείς στις Υ.ΔΟΜ. μας.

Link to comment
Share on other sites

Στη 2η εγκύκλιο, οικ. 2279 / 22-11-2010 (βρίσκεται στην ιστοσελίδα του ΤΕΕ), στην παρ. 5 αναφέρει υποχρεωτικό υπολογισμό ψυκτικών φορτίων για τις κατοικίες.

Αν σκοπεύεις να κάνεις εγκατάσταση κλιματισμού σε κατοικία τότε υποβάλλεις μελέτη κλιματισμού.

Αν όμως δεν έχεις σκοπό να κάνεις αυτή την εγκατάσταση τότε υποβάλλεις μόνο τη μελέτη ψυκτικών φορτίων. Με την έννοια ότι αν π.χ. θέλει αργότερα ο ιδιοκτήτης να βάλει split unit να υπάρχει ο υπολογισμός για τον καθορισμό του μεγέθους της αντλίας θερμότητας και να μην το κάνει αυθαίρετα ο εγκαταστάσης (λέμε τώρα).

Σε τριτογενή ο κλιματισμός είναι υποχρεωτικός ως εγκατάσταση.

 

Το 50% δεν έχει καμιά σχέση με τις μελέτες. Μα καμία...

Εχει να κάνει με τη δυνατότητα να λάβεις 50% το μηνιαίο βαθμό κάλυψης των φορτίων της ψύξης κατά την ενεργειακή αξιολόγιση. Καμιά σχέση με τις μελέτες.

 

Οπότε αυτό που αναφέρει ο anboton για τις πασιέντζες με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.