Μετάβαση στο περιεχόμενο

αποτυπωση κτηριου για πεα


irini86

Recommended Posts

Καλημέρα σας

Ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κανείς για την αποτύπωση που χρειάζεται να γίνει σε κτήρια που έχουν χαθεί τα αρχιτεκτονικά προκειμένου να εκδόσει ο ενεργειακός επιθεωρητής το πεα. χρειάζεται να την κάνει τοπογράφος, μπορεί να την κάνει αρχιτέκτονας με ένα απλό αποστασιόμετρο laiser? και αν γνωρίζεται να μου πείτε τη σχετική νομοθεσία για τις αποτυπώσεις κτηρίων.

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

φυσικά μπορείς να κάνεις την αποτύπωση του κτιρίου και να δώσεις τη νέα κάτοψη στον ενεργειακό επιθεωρητή (αν δεν είσαι η ίδια) για να ολοκληρώσει τον έλεγχο. 

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ

Εγώ είμαι και ενεργειακος επιθεωρητης

Γνωρίζεις να μου πεις κάποια νομοθεσία για τις αποτυπώσεις

Link to comment
Share on other sites

Δεν γνωρίζω αν υπάρχει νομοθεσία, αλλά τι ακριβώς σε προβληματίζει;

Εσύ θα κάνεις τις κατόψεις που απαιτούνται για την επιθεώρηση και θα τσεκάρεις τα στοιχεία  που απαιτούνται για την έκδοση του ΠΕΑ.

Link to comment
Share on other sites

Τίποτα το συγκεκριμένο , απλή ανασφάλεια επειδή είμαι νέα μηχανικός.

Είχα διαβάσει κάπου ότι η αποτύπωση γίνεται όπως ορίζει η ισχύουσα νομοθεσία αλλά δεν έγραφε ποιά νομοθεσία για αυτό έχω κολλήσει σε αυτό.

Ευχαριστώ πολύ.

Link to comment
Share on other sites

Τι νομοθεσίες......Αποτύπωση και ένα απλό σκαρίφημα κάνει και ο μηχανολόγος με λέιζερ, ή ο οποισδήποτε για να βγει το ΠΕΑ.....Σιγά μην θέλει και εξαρτημένο τοπογραφικό.

Αν από την άλλη θέλει μαζί με το ΠΕΑ και ένα καινούργιο σχέδιο κομπλέ....θα πληρώσει και θα το πάρει....

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Μπράβο αυτό το σχέδιο κομπλέ τι χρειάζεται για να είναι κομπλέ, και πόσα χρήματα ζητάει ο μηχανικός για αυτό το σχέδιο για να θεωρείται λογική η τιμή και να μη φύγει ο πελάτης

Link to comment
Share on other sites

Ειρήνη κάνε όσο πιο απλά μπορείς τα πράγματα.

Η αποτύπωση ενός κτιρίου είναι μια δουλειά επίπονη και φυσικά κοστολογείται ανάλογα.

Ο επιθεωρητής δεν είναι υποχρεωμένος να κάνει και αποτύπωση. Απαιτείται όμως να του προσκομισθούν οι κατόψεις  και με την αυτοψία που θα κάνει να καταγράψει και τα στοιχεία που απαιτούνται για την έκδοση του πιστοποιητικού.Αν αποφασίσεις και κάνεις και αποτύπωση εννοείται ότι θα τη συμπεριλάβεις στην τιμή. 

 

Στα πλαίσια του παρόντος φόρουμ και του δημόσιου διαλόγου είναι καλό να μην αναφέρονται αμοιβές,  οι οποίες μπορεί να δημιουργήσουν μια διαφορετική εικόνα στους πολίτες που δεν είναι μηχανικοί και ενδεχομένως καταλάβουν διαφορετικά πράγματα, από αυτά που για εμάς τους μηχανικούς είναι δεδομένα.

 

Όπως καλά γνωρίζεις για τις αμοιβές έκδοσης ΠΕΑ υπάρχουν οι νόμιμες αμοιβές. Από κει και πέρα καθορίζεις την αμοιβή σου με ελεύθερη διαπραγμάτευση, συνυπολογίζοντας τις ώρες που θα ασχοληθείς, την μετακίνησή σου, αλλά και το προφίλ του πελάτη σου και ειδικά για το αν θα πληρώσει ή όχι. 

Προτείνω να υπάρχει ένα απλό συμφωνητικό με τον πελάτη σου. 

 

Μια αποτύπωση είναι αυτό που λέει η λέξη. Αποτυπώνεις ότι υπάρχει. Αρχιτέκτονας είσαι γνωρίζεις πολύ καλά πως να αποτυπώσεις χώρους. Αν θεωρείς ότι υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες, λάβε συνεργασία και βοήθεια από έναν τοπογράφο (αν κρίνεις ότι απαιτούνται όργανα).

Κοστολόγησε όλα αυτά και δώσε την προσφορά σου στο πελάτη.

 

Θα συμφωνήσω με το φίλο Ίκαρο ότι στα πλαίσια μιας τυπικής επιθεώρησης η αποτύπωση και ο σχεδιασμός ενός αρχιτεκτονικού, δεν έχει τις ίδιες απαιτήσεις με μια αρχιτεκτονική μελέτη. Υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία που ελέγχονται και οι επιθεωρητές δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα. 

Αυτά από μένα και καλή επιτυχία στη δουλειά. 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.