Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μεταφορά έμμεσου μέλους (συζύγου) από ΙΚΑ σε ΤΣΜΕΔΕ.


crete

Recommended Posts

Γεια σας συνάδελφοι,

 

Χαιρετώ αυτή την αξιόλογη δουλειά που γίνεται σε τούτο το forum. Η αλήθεια είναι πως μόλις τώρα σας ανακάλυψα ψάχνοντας μια απάντηση σε κάποιο ερώτημα-δίλημμά μου, το οποίο και θέτω ενώπιων όλων μήπως και κάποιος έχει έτοιμη την απάντηση:

 

ΔΕΔΟΜΕΝΑ:

Είμαι μηχανικός του ιδιωτικού τομέα και ασφαλισμένος στο ΤΣΜΕΔΕ από το 2001. Το 2005 παντρεύτηκα αλλά δεν θυμάμαι να ενημέρωσα καν το ΤΣΜΕΔΕ. Η γυναίκα μου δούλευε μέχρι το Φλεβάρη του 2007 και είναι ασφαλισμένη στο ΙΚΑ. Μετά από οκτώ μήνες χωρίς δουλειά άρχισε πάλι να δουλεύει από το Νοέμβρη του 2007 μέχρι τα μέσα Ιούνη του 2008. Τώρα ούτε δουλεύει, είναι και έγκυος και δεν βλέπω και να ξαναπιάνει δουλειά σύντομα.

 

ΕΡΩΤΗΣΗ:

Μπορεί να διαγραφεί από το ΙΚΑ τώρα για να μπορέσω να την ασφαλίσω στο ΤΣΜΕΔΕ ή πρέπει πρώτα να εξαντληθεί η περίοδος ασφάλισης που της δίνει το ΙΚΑ (και που αν δεν κάνω λάθος είναι μέχρι και όλο το 2009);

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Γιώργος.

Link to comment
Share on other sites

Aπ οσον γνωρίζω κανένας ασφαλισμένος δεν μπορεί να εχει περαν του ικα αλλο ταμείο ασφάλισης εκτός αν κάνει επιλογή φορέα ασφάλισης ειναι δηλαδή ελευθερος επαγγελματίας και πάρει απαλλαγη με καποια κριτηρια πάλι απο το ίκα ή πληρώνει με κάποια κριτίρια και άλλο ταμείο ως επαγγελματίας .

Σε πρόσφατη ερωτηση μου στο ίκα ανάφεραν οτι θα πρέπει να παρέλθει πρώτα ο χρόνος που ο ασφαλισμένος δικαιούτε παροχές και μετα με βεβαίωση τους (οτι δεν δικαιουτε παροχές ) θα μπορεί να καλυφτεί απο άλλο ταμείο (ως προστατευόμενο μέλος ) .

Οπότε περίμενετε μεχρι να τελειώσει η κάλυψη του ικα και μετα πέρνεις βεβαίωση και την γράφεις στο Τσμέδε .

Κάνε ερώτηση όμως και στο ίκα της περιοχής σου .

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολυ gsakel. Εχεις δίκιο. Πρέπει υποχρεωτικά να λήξη η ασφάλιση από το ΙΚΑ και μετά να την εγγράψω στο ΤΣΜΕΔΕ. Ετσι μου είπαν απο το ΤΣΜΕΔΕ.

Link to comment
Share on other sites

ΤΣΜΕΔΕ. Εγγραφή Συζύγου στον Κλάδο Υγείας ΤΣΜΕΔΕ (ΦΕΚ τ. Β 946/24.07.2002)

 

http://www.kep.gov.gr/kepportal/CitizenGuide/CitizenGuideC1/CitizenGuideC2/CitizenGuideC3?PARAM1=333&lng=el

Link to comment
Share on other sites

Το θέμα βέβαια είναι αν υπάρχει διάταξη ? που να απαλλάσει τους ασφαλιζομένους απο τι ίκα και να τους δίνει την δυνατότητα να ασφαλιστούν σε ταμείο που επιθυμούν συμωνα με κάποια κριτιρια.

Γιατί τώρα σου λεει ναι οταν τελειωσεις η διαρκεια ασφαλισής σου στο ίκα μπορεις να ασφαλιστεις στο τσμέδε ή αλλου όμως αν ξαναεργαστείς ενημερωσε μας να σε διαγράψουμε απο το τσμεδε κλπ και να ξαναγραφτεις στο ικα .Οπότε καταλαβαίνουμε τι γίνετε !

Αν γνωρίζει κανείς καποια διάταξη που να αποτρέπει τον ασφαλισμένο να γίνεται''μπαλάκι '' να μας πει.

Link to comment
Share on other sites

Επειδη εχω ακουσει οτι το ΙΚΑ στις γυναικες μολις γεννησουν δινει ενα καλο χρηματικο ποσο (δεν ξερω λεπτομεριες) ψαξτο μηπως δε σε συμφερει να φυγει απο το ΙΚΑ ακομα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.