Μετάβαση στο περιεχόμενο

Χωρική μεταβολή για κτηματολόγιο


Recommended Posts

Συνάδελφοι, Καλημέρα!!!

Έχει κανένας ασχοληθεί με Χωρική Μεταβολή οικοπέδου εντός σχεδίου για την διόρθωση των γεωμέτρικών στοιχείων; Αν και έχω τις προδιαγραφές από το 2005 θα ήθελα αν γνωρίζει κάποιος κάτι να με διαφωτίσει.

 

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα συναδελφε.

Ασχολήθηκα με χωρική μεταβολή.

Υπάρχουν όμως 2 ειδών μεταβολές.

1) Αν ένα τεμάχιο έχει χωριστεί σε 2(ή περισσότερα), οπότε στις συντ/νες του κτηματολογίου προσθέτεις τις extra κορυφές.Εύκολο.

2)Αν πας να εφαρμόσεις τις συντ/νες του κτηματολογίου στην υφιστάμενη κατάσταση και βλέπεις οτι δεν ταιριάζουν τότε μπορείς να προχωρήσεις σε χωρική μεταβολή.Μίλησα με το κτηματολόγιο στην Αθήνα και μου είπαν οτι στην περίπτωση (1) ακόμα και να μην ταιριάζουν οι συντ/νες με την υφιστάμενη κατάσταση , αυτούς δεν τους ενδιαφέρει.Θέλουν απλά ένα σχέδιο με τις δικές τους συντ/νες.

Στην περίπτωση (2) καλύτερα μου είπαν να κάνω το σταυρό μου. Είναι μια μακροχρόνια διαδικασία η οποία τελικά μπορεί και να μην λήξει υπέρ σου.

Καλύτερα όμως πάρε τους τηλέφωνο. Είναι εξυπηρετικοί.

Ελπίζω να σε βοήθησα.

 

Μην κάνετε παράθεση ολόκληρου του αμέσως προηγούμενου μηνύματος για λόγους οικονομίας του forum. Παράθεση κάνετε όταν θέλετε να κάνετε αναφορά σε τμήμα μιας δημοσίευσης ή να απαντήσετε σε δημοσίευση παλιότερη από την αμέσως προηγούμενη. Αντί για κλικ στη λέξη "παράθεση" κάντε κλικ στη λέξη "απάντηση" στο τέλος της ιστοσελίδας.

Ευχαριστώ, Χάρης.

Link to comment
Share on other sites

Eπίσης συνάδελφε,εάν η χωρική μεταβολή επηρρεάζει κάποιον όμορο, πρέπει να ενημερωθεί και να συνεναίσει και ο θιγόμενος για να προχωρήσει η καταχώρηση στο κτηματολόγιο.

Link to comment
Share on other sites

Το θέμα είναι ότι η κατάσταση είναι υφιστάμενη εδώ και χρόνια πριν το κτηματολόγιο. Και για του λόγου το αληθές παραθέτω και το αρχείο της αποπτυπωσης. Η μωβ γραμμη είναι το κτηματολόγιο και η μπλέ η υφιστάμενη κατάσταση.

__185.zip

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε, έχεις τσεκάρει εάν η διαφορά στο εμβαδόν είναι εντός των ορίων της ανοχής που δίνει το κτηματολόγιο? Υπάρχει ένας τύπος στην σελίδα του κτηματολογίου σε ένα πολυσέλιδο που αφορά τις γεωμετρικές μεταβολές που σου δίνει την απόκλιση που μπορείς να έχεις. Εκ πρώτης θεωρώ πως θα είσαι εντός των ορίων, καθώς αυτά είναι αρκετά ελαστικά. Τσεκαρέ το και μετά προχώρα αν χρειαστεί μεταβολή!

Link to comment
Share on other sites

Τι θα πεί τελικά ρε παιδιά είσαι εντός των ανεκτών ορίων??

Ή είναι λάθος ή δεν είναι. Το ότι τα διαγράμματα είναι φωτογραμμετρικώς συνταγμένα, κουβαλάνε ένα σωρό λάθη. Κι επειδή ούτε και φωτογραμμετρικά είναι (με τη διαδικασία της 3d απόδοσης) αλλά από ορθοφωτοχάρτες... τα όρια είναι περασμένα κατά το δοκούν του εκάστοτε τότε χειριστή του CAD.!!! Εάν είναι κάτω από ένα συγκεκριμένο όριο τότε είμαστε εντάξει και δεν χρειάζεται να γίνει διορθωτική???? ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΕΝΑ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΓΜΈΝΟ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑ ΣΕ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΓΕΙΑ ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ???

Αποψή μου είναι ακόμα και με διαφορές εμβαδού (Για σχήματος δεν το συζητώ) εντός των "ανεκτών ορίων" ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΗ ΧΩΡΙΚΩΝ ΜΕΤΑΒΟΛΩΝ.

Με τη ΓΗ ΔΕΝ "ΠΑΙΖΟΥΜΕ"!!!

Link to comment
Share on other sites

Με τη ΓΗ ΔΕΝ "ΠΑΙΖΟΥΜΕ"!!!

 

Συμφωνώ μαζί σου απόλυτα. Σκέψου όμως και το εξής σε ένα οικόπεδο 500τμ με συντελεστή δόμησης 2,8 τι διαφορά μπορεί να σου δώσει η ανεμτικότητα του κτηματολογίου. Ένα νέο διαμέρισμα ή κάνω λάθος;

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Η διορθωτική για χωρική μεταβολή είναι μια κουβέντα, διότι δεν φτάνει μόνο η μεταβολή ενός αγροτεμαχίου αλλά και κάθε όμορου αγροτεμαχίου που επηρεάζεται .

 

Επίσης θέλει υπογραφές από όλους τους ιδιοκτήτες που εμφανίζονται για συγκατάθεση των αποτυπωμένων ορίων.

 

Αντιλαμβάνεται κανείς πως θέλει αρκετή δουλειά στο πεδίο (αποτύπωση + εξηγήσεις του εγχειρήματος ...) και η αμοιβή που προκύπτει είναι υψηλή.

 

Αν τη ζητήσεις από τον ιδιοκτήτη θα φας καρπαζιά στο σίγουρο ....

Αν πείσεις τον ιδιοκτήτη να την ζητήσετε απ τους όμορους, θα βγούνε καραμπίνες ... στο πολύ χαλαρό ....

 

Τελικά όσοι φτιάξανε τις αρχικές μελέτες τις κάνανε πρόχειρα , με την προοπτική να διορθωθούν σε επόμενα στάδια . Άντε να

πεις την αλήθεια αυτή στον ιδιοκτήτη.

 

Πως καλείται δηλαδή να πληρώσει αυτός τα κακώς κείμενα .

Link to comment
Share on other sites

άποψή μου είναι ακόμα και με διαφορές εμβαδού (Για σχήματος δεν το συζητώ) εντός των "ανεκτών ορίων" ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΗ ΧΩΡΙΚΩΝ ΜΕΤΑΒΟΛΩΝ.

Με τη ΓΗ ΔΕΝ "ΠΑΙΖΟΥΜΕ"!!!

 

Το θέμα δεν είναι τι λές εσύ αλλά η Κτηματολόγιο Α.Ε. Σύμφωνα λοιπόν με την πρακτική της Κτηματολόγιο ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΝΤΑΙ οι αιτήσεις χωρικών μεταβολών αν η διαφορά στο εμβαδό είναι εντός των ορίων ανοχής απλούστατ γιατί το εμβαδό κτηματογράφησης ΔΕΝ είναι δεσμευτικό.

Link to comment
Share on other sites

Ναι Αγιε,

ΌΜΩΣ όταν βασει νομοθεσίας πας να κάνεις συμβόλαιο και ζητάνε οι συμβολαιογράφοι κτηματολογικό διάγραμμα και αναφέρεται το εμβαδό του κτηματολογίου ως εμβαδό μεταβίβασης στην ουσία δεν ανάγεται αυτό το εμβαδό ώς η επίσημη τιμή του γηπέδου??.

Εμένα με εκνευρίζει το γεγονός ότι αυτό είναι εμβαδό Taboo (μην το πειράζετε, μην το αλλάζετε, αποδεχθείτε το και προσκυνάτε το) και προσαρμόστε τις μετρήσεις σας σε αυτό που εμείς βρήκαμε από τις όρθοφώτο (όπως λεω εγώ από το Google Earth). Και καλά για τα αγροτικά όπου πανω κάτω υπάρχει και ασάφεια ορίων (όπου δεν είναι υλοποιημένα τα όρια).... στα αστικά όπου έχεις και υλοποιημένα όρια και άλλη αξία γής???.

Τέλος πάντων πρέπει να το καταλάβουν οι κύριοι της Κτηματολόγιο ότι οι δουλείες των πρώτων κτηματογραφήσεων έγιναν όπως έγιναν, καλώς έγιναν με τις προδιαγραφές που έγιναν (ως πρώτο βήμα ήταν ... άλμα), αλλά δεν μπορούν να "κλειδώσουν" τα εμβαδά και να ζητούν την de facto αποδοχή τους και το αμετάβλητό τους.

Το κτηματολόγιο είναι ΔΥΝΑΜΙΚΟ και ΌΧΙ ΣΤΑΤΙΚΟ.

Μεχρι να φθάσουμε ως ελλάδα τα επίπεδα της Γερμανίας ή ακόμα της Ελβετίας όπου εκεί έχεις σε κάθε γωνία του τετραγώνου υλοποιημένο με ορυχάλκινο μπουλόνι εντός φρεατίου (ξέρεις σαν αυτά που είναι τα ρολόγια της ΕΥΔΑΠ, επαρκώς προστατευμένο), σημείο πολυγωνομετρίας και τα οικόπεδα έχουν στις κορυφές τους ορόσημα και γνωστές συν/νες έχουμε δεκαετίες μπροστά μας!!! Ο γιός μου αν με διαδεχθεί .... κι άν τα δεί ποτέ του. Αλλά με τέτοιες νοοτροπίες ...σίγουρα δε θα τα τα δεί!!!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.