Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μονώσεις το 1980


JOHNYMAL

Recommended Posts

Συνάδελφοι σε ΠΕΑ που κάνω ο ιδιοκτητης υποστηρίζει οτι το 1980 στην κατασκευή είχε βαλει φελιζολ στην τοιχοποιία. Τι λέτε ευσταθή αυτό? Γενικα μονώσεις στις κατασκευές (τοιχοποιία) απο πότε χρησιμοποιόυνται?

Link to comment
Share on other sites

Αν έχει μελέτη θερμομόνωσης να τη δεχθείς. Στο προτείνω.

 

Αν δεν έχει δες στην ΤΟΤΕΕ1 σελ. 49 τι είσαι υποχρεωμένος να δεχθείς ως αποδεικτικό στοιχείο για την εφαρμογή θερμομόνωσης. Εκτός αν πέρα από κάθε αμφιβολία μπορείς να εξακριβώσεις από μόνος σου τι ακριβώς μπήκε. Υπάρχει βέβαια και η περίπτωση που μπορείς να διαπιστώσεις πέρα από κάθε αμφιβολία ότι εφαρμόστηκε θερμομόνωση αλλά δεν μπορείς να διαπτιστώσεις τα ακριβή χαρακτηριστικά της. Τότε πιστεύω ότι μπορείς να πάρεις <<ανεπαρκή θερμομονωτική προστασία>>. Βέβαια τα προηγούμενα είναι αρκετά δύσκολο πόνημα και έχει ρίσκα που εξαρτάται το πόσο σίγουρος είσαι ώστε να τα αναλάβεις.

 

Σε καμιά όμως περίπτωση δεν αποτελεί στοιχείο <<αποδεικτικό>> ο ισχυρισμός ενός ιδιοκτήτη για το τι έκανε ή το τι έβαλε.

Edited by hkamp
Link to comment
Share on other sites

Να πω την αποψη μου επι του θεματος, μιας και το εχω ψαξει αρκετα και εχω συνομιλησει με την ΕΥΕΠΕΝ προφορικα γι αυτο.

 

Γενικα, οταν υφισταται μελετη θερμομονωσης κατατεθειμενη στην Πολεοδομια κατα την εκδοση της ΟΑ καλο θα ητανε να την ακολουθουμε.

Ειναι πολυ δυσκολο να την αμφισβητησουμε με στοιχεια και σιγουρα το χτυπημα του δομικου στοιχειου και ο ηχος που αυτο θα παραγει δεν ειναι αποδεικτικο στοιχειο

Ουτε το παχος ειναι αποδεικτικο στοιχειο.

Μελεταται 9αρα γλωσσα εκατερωθων με 5αρι φελιζολ μεσα και 2 ποντοι σοβας εκατερωθεν, συνολο 27εκατοστα

Πας εσυ και μετρας 21 εκατοστα. Σου λεει κανενας πως δε μπηκε 9αρα γλωσσα?

Σου λεει κανενας πως δε μπηκε θερμομπλοκ 15αρι?

 

Κανεις δε μπορει να στο πει.

Γενικα αν δεν εχεις διαμπερη τρυπα (πχ απο κλιματιστικο η απο εξαερισμο απορροφητηρα) δε μπορεις να ισχυριστεις ανεπαρκη θερμομονωση η αμονωτη κατασκευη

 

Ισως μοναχα εφοσον το παχος του τοιχου ειναι ιδιο και στα σημεια της δοκου (πχ δηλαδη 24εκ και δεν κανει δοντι) να σε κανει (αν εισαι σιγουρος οτι η δοκος κατασκευαστηκε 20αρα και οχι 15αρα ας πουμε) οτι ειναι αμονωτο

Ομως εχεις κοινο συντελεστη για μπετα, δοκους και τοιχεια. Εχω δει πολλες φορες αμονωτες δοκους και μονωμενα μεγαλα τοιχεια.

Λαμβανεις αμονωτα σκυροδεματα ετσι? Αδικεις τα ενδεχομενως μονωμενα τμηματα

 

Γενικα η αποψη μου ειναι να ακολουθησεις την κατατεθειμενη μελετη θερμομονωσης και να μην την αμφισβητησεις οπου δε μπορεις να δεις μεσα στο δομικο στοιχειο τι συμβαινει.

Για τη δικη σου την ασφαλεια πιο πολυ. Στην τελικη βγαλε ενα ΠΕΑ οπως θα εισαι 100% σιγουρος εσυ σα Μηχανικος και τις υποψιες σου ανεφερε τες προφορικα στον πελατη κατα την παραδοση.

 

Εγω αυτο κανω.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.