Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΣΜΕΔΕ


Recommended Posts

Γεια σας, και καλή βδομάδα. Θα ήθελα να ρωτήσω εάν σε μια άδεια ανέγερσης νέου κτιρίου το ΤΣΜΕΔΕ θα πληρωθεί επί της νομίμου αμοιβής που προκύπτει από το σύστημα του ΤΕΕ για όλες τις εργασίες μελέτης και επίβλεψης και όχι επί της συμφωνηθείσας, έτσι δεν είναι? Ευχαριστώ πολύ!

Link to comment
Share on other sites

ΤΣΜΕΔΕ επί της νόμιμης, ΦΕΜ & ΦΠΑ επί της συμφωνηθείσας . Για τη μελέτη πληρώνονται με την έκδοση της Ο.Α , για την επίβλεψη στο τέλος για θεώρηση.

Link to comment
Share on other sites

Η επίβλεψη μπορεί να πληρωθεί και νωρίτερα. Αυτή η συνήθεια έχει ξεκκινήσει από παλιά επειδή κάθε χρόνο αυξάνανε οι νόμιμες αμοιβές, οπότε οι ιδιοκτήτες προτιμούσαν να πληρώσουν από την αρχή για να γλιτώσουν χρήματα και οι μηχανικοί το προτιμούσαν για να έχουν μεγαλύτερο κεφάλαιο κίνησης καθώς και για να είναι σίγουροι πως θα τα πάρουν (κάλιο πέντε και στο χέρι παρά δέκα και καρτέρι).

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ πόλύ για τις απαντήσεις σας, από ότι ξέρω και το ΤΕΕ απί της νόμιμης, όπως το βγάζει το σύστημα..

Link to comment
Share on other sites

Έχεις δίκιο, γιατί στην εντολή πληρωμής νομίζω δεν μου βγαίνει...κάτι άλλο: κάτι φορολογικά υπέρ του δήμου, και το ΚΗ που βγάζαμε παλιά αυτά πληρώνονται στην Εφορία?

Ευχαριστώ και πάλι!

Link to comment
Share on other sites

οι φορολογικές κρατήσεις πληρώνονται όντως στην ΔΟΥ στο όνομα του ιδιοκτήτη. τσέκαρε απλά το ύψος τους. πάνω από 250 ευρώ (αν θυμάμαι καλά) για επιτηδευματίες ή 500 για ιδιώτες χρειάζεται επιταγή και επειδή η πληρωμή γίνεται στο όνομα του ιδιοκτήτη χρειάζεται ή προσωπική επιταγή δική του ή τραπεζική επιταγή. κοινώς πας στην τράπεζα για αμοιβή και ΤΣΜΕΔΕ και στην ΔΟΥ για ΦΕΜ και φορολογικά. το ΤΣΜΕΔΕ είχε ακουστεί ότι τελειώνει από τις αρχές του 2014 ως έσοδο υπέρ τρίτων.

Link to comment
Share on other sites

cv94013 αυτό για την κατάργηση του ΤΣΜΕΔΕ έχει προκύψει από κάπου συγκεκριμένα, πέρα  από την γενική "υποχρέωση" κατάργησης των εισφορών υπέρ τρίτων;

υπάρχει κάποια πληροφορία παραπάνω;

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής:

Όλοι ακούσαμε ότι μέσα στα άρθρα του "πολυνομοσχεδίου" υπήρχε και η κατάργηση των εισφορών υπέρ τρίτων (π.χ. για εμάς ΤΣΜΕΔΕ, ΕΜΠ κλπ) 

Είμαστε, ως γραφείο σε διαδιακσία έκδοσης πινακίου αμοιβής. Θα πρέπει να υπολογίσουμε και κρατήσεις ή ήδη έχουν καταργηθεί? 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.