Μετάβαση στο περιεχόμενο

Προσθήκη σε υπάρχον διώροφο


 

Recommended Posts

το κτίριο έχει υλοποιηθεί σε δύο φάσεις.α. υπόγειο και ισόγειο κατάστημα με άδεια του 1972 και αναθεώρηση ως προς αρχιτεκτονικά και στατικά το 1973,η άδεια είχε πρόβλεψη για πέντε ορόφους.β.α΄ όροφος, διαμερίσματα και απόλιξη κλιμακοστασίου στο β΄ όροφο , με άδεια του 1987 και πρόβλεψη για άλλον ένα όροφο.πρόκειται να κάνω προσθήκη β΄ ορόφου. με ποιό κανονισμό θα ελέγξω τα υπάρχοντα; απαιτούνται τοιχεία για την προσθήκη;

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω πως οπουδήποτε "μπαίνεις", λες και ένα "Χαίρετε", g1kost....

Νομίζω πως αυτό ήθελε να πει και ο Αρης.

 

Τα υφιστάμενα με τον τότε κανονισμό. Θες ενίσχυση...

Link to comment
Share on other sites

καλημέρα, συγγνώμη για το απότομο της εισόδου, καλώς σας βρήκα όλους.

έχω μπερδευτεί με το θέμα γιατί στην πολεοδομία μου είπαν έλεγχο όλου του κτιρίου με τον ΕΑΚ, για αυτό και ρώτησα για τοιχεία.

τα στατικά του 87 τα έχω στα χέρια μου, του 72 όμως οχι ακόμα και δεν ξέρω αν θα τα βρώ :!: αν δεν τα βρώ πρέπει να κάνω αποκάλυψη οπλισμού;

θα κάνω δηλαδή έλεγχο υπογείου ισογείου με τον κανονισμό του 59, α΄ ορόφου με τον κανονισμό του 85 και το κανούργιο με τον ΕΑΚ :?:

Link to comment
Share on other sites

Πιστεύω ότι δικαιούσε να κάνεις μελέτη προσθήκης βάση της τότε εποχής (1987).

 

Για να κάνεις το επιπρόσθετο όροφο διαστασιολόγιση με τον ΕΑΚ 2000 πρέπει να κάνεις και τους άλλους ορόφους έλεγχο επάρκειας με τον ΕΑΚ 2000 και την πάτησες. Θα θες ενίσχυση.

Link to comment
Share on other sites

Τους ορόφους που θα ανεγερθούν ΤΩΡΑ με τους σύγχρονους κανονισμούς (ΕΑΚ και ΕΚΩΣ 2000).

Για τον έλεγχο του υφισταμένου βλ. Παράρτημα Ε ΕΑΚ-2000.

Link to comment
Share on other sites

1. Ικανοτικό κόμβου σε νέο όροφο πως κάνεις όταν ο υποκείμενος όροφος δεν περνά (κάτω μέρος του κόμβου)? Εάν διαστασιολογίσεις με q=1.5 τότε καμία διατομή δεν θα περνά. Άρα τι πρόσθετο όροφο θα κάνουμε?

2. Νομίζω τα έχει μπερδέψει ο Ελληνικός κανονισμός. Πιστεύω για πρόσθετους ορόφους θα πρέπει να γίνεται ενίσχυση στους υφιστάμενους πρώτα και μετά προσθήκη ή προσθήκη με τους παλαιούς κανονισμούς μόνο. Τι θα οφελέση τον άνω όροφο εάν είναι αντισεισμικός με τον ΕΑΚ 2000 και τους κάτω με τον παλαιάς εποχής κανονισμό? Πέρα βρέχει στην Καραμανιά χιονίζει δεν βλέπω το νόημα.

Link to comment
Share on other sites

Παναγιώτη συμφωνώ απολύτως μαζί σου. Νομίζω ότι με τις προσθήκες σε παλιές οικοδομές κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας με την εφαρμογή ΕΑΚ ΕΚΩΣ!!!

Link to comment
Share on other sites

Panayiotis

1. Ικανοτικό δεν κάνεις έτσι κι αλλιώς στον τελευταίο όροφο ενός κτηρίου. Φαντάζομαι ότι οι προσθήκες είναι συνήθως ενός ορόφου και όχι περισσότερων.

Έχεις επίσης τη δυνατότητα να λάβεις q=1,50 έτσι ώστε να απαλλαγείς και του ικανοτικού και των άλλων διατάξεων για δομικά στοιχεία με ΑΑΠ.

Αυτά όλα όμως αφορούν ΜΟΝΟ την προσθήκη η οποία και αναλύεται και διαστασιολογείται με τους σύγχρονους κανονισμούς.

 

2. Συμφωνώ ότι υπάρχει ένα παράδοξο και ότι κοροϊδευόμαστε γιατί σε ενδεχόμενο σεισμό ο όροφος της προσθήκης δεν θα πάθει τίποτα, μόνο που θα καταρρεύσει ή θα πάθει σοβαρές βλάβες το υπόλοιπο κτήριο!

Για να καταλάβουμε το πνεύμα του Παραρτήματος Ε του ΕΑΚ-2000 θα πρέπει να το δούμε με κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια και μόνο μ' αυτά.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.