Μετάβαση στο περιεχόμενο

Βιβλιάρια υγείας ΤΣΜΕΔΕ


gmangina86

Recommended Posts

Καλησπέρα συνάδελφοι μηχανικοί,

 

Θα ήθελα να ρωτήσω κάποια πράγματα...Έκανα εγγραφή στο ΤΕΕ 29-6-2013, ήρθαν τα χαρτιά, έβγαλα βιβλιάριο υγείας τσμέδε (το καινούριο) και πλήρωσα και το β εξάμηνο για το 2013. Έγινε θεώρηση για το 2013, τώρα για το 2014 τι πρέπει να κάνω για να το χρησιμοποιήσω; Πρέπει να πληρώσω το α εξάμηνο του 2014 (δεν υπάρχει μία να πληρώσω) από τώρα στις 7 Ιανουαρίου ή πρέπει να το θεωρήσω στο τοπικό τσμέδε ή πρέπει να περιμένω το αυτοκόλλητο; Θέλω να ρωτήσω και κάτι ακόμα πως το χρησιμοποιώ σε μη συμβεβλημένους ιατρούς;

 

Ευχαριστώ προκαταβολικά...

Link to comment
Share on other sites

Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις μέχρι τον ιούνιο του 2014 ή και μέχρι τέλους του έτους , εξαρτάται από το αυτοκόλλητο που θα σου σταλθεί από το ΤΣΜΕΔΕ. Αν θα ισχύει για το πρώτο εξάμηνο ή για όλο το 2014.

Δεν νομίζω να υπάρχουν πλέον συμβεβλημένοι γιατροί. Είμαστε πλέον στον ΕΟΠΠΥ.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση,κύριε συνάδελφε αλλά θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος είναι μονόδρομος.αν θέλει κάποιος είτε να συμμετάσχει σε συμβάσεις σοχ,κοχ και voucher πρέπει να εγγραφεί στο ΤΕΕ και έπειτα στον ΟΑΕΔ εφόσον δεν ανοίξει βιβλία. Δεν υπάρχει κανένας εργοδότης ο οποίος θα προσλάβει και θα σε πληρώνει από την τσέπη του. Όλοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τα προγράμματα του ΟΑΕΔ.Ευχαριστω.

Link to comment
Share on other sites

Λάθος. Σήμερα πλέον γράφεται κάποιος στο ΤΕΕ αφού πρώτα εξασφαλίσει δουλειά....Τα προγράμματα του ΟΑΕΔ δεν είναι δουλειά, αλλά τυράκι....για άλλα πράγματα. 

Για να μην επεκταθούμε, για να έχεις θεωρημένο βιβλιάριο πρέπει να πληρώνεις εισφορές...Στο αυτοκόλλητο που σου στέλνουν γράφει μέχρι πότε ισχύει. Αν δεν σου στείλουν θα πρέπει να πας να ρωτήσεις..

Μέχρι πέρισυ τουλάχιστον υπήρχε διάταξη για θεώρηση βιβλιαρίου σε άτομα που χρωστάνε κάτω από κάποια κριτήρια...Εισοδηματικά. Δεν ξέρω αν ισχύσει φέτος, αλλά αν ισχύσει υπολόγιζε από Φεβρουάριο-Μάρτιο και μετά...

 

Για γιατρούς κοίταξε για συμβεβλημένους με ΕΟΠΥΥ αφού πλέον και το ΤΣΜΕΔΕ εκεί ανήκει...

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ ικαρος για την απάντηση αν και αρχικώς είχα τις ίδιες απόψεις με εσένα γι αυτό καθυστέρησα να εγγραφώ στο ΤΕΕ δύο χρόνια από την λήψη του πτυχίου και όταν εμφανίστηκαν εργοδότες οι οποίοι έκαναν χρήση ΟΑΕΔ και voucher ενώ ήθελαν να με προσλάβουν δεν ήθελαν να πληρώσουν. Επί του θέματος το βιβλιάριο γράφει θεώρηση για το 2013 και εγώ θέλω να πάω στο γιατρο σήμερα η αυριο.Μπορώ να πάω και να κανω χρήση του βιβλιαρίου ή θα πρέπει να γίνει θεώρηση;ευχαριστω

Edited by gmangina86
Link to comment
Share on other sites

Μάλλον πρέπει να πας στο ΤΣΜΕΔΕ να σου το θεωρήσουν.....Θυμάμαι πέρισυ σε κάποιους δεν είχε έρθει καν το χαρτάκι, ή είχε αργήσει αρκετά. 

Λογικά αν πας στο γιατρό σήμερα θα δει θεώρηση για το 13 και όχι για το 14 και ίσως υπάρξει πρόβλημα

Link to comment
Share on other sites

παντως έχουν σταλεί τα αυτοκολλητα....δοκίμασε να πας στο γιατρό..ή κάνε μια ερώτηση πρώτα.. πιστευω οτι θα μπορουσες να πας!!

Δε χρειάζεται να πληρώσεις κάτι άλλο, παίρνεις το αυτοκόλλητο αν έχεις πληρώσει και το 2ο εξάμηνο του 13. είσαι καλημμένη, εχεις πληρώσει, απλά κάποιοι δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους, να σου στειλουν εγκαίρως το αυτοκολλητο.. τσεκαρε μηπως σου εχει σταλει, αν ελαβες καποιο πιστοποιητικο απο το τσμεδε αυτές τις μέρες.

το πρώτο εξάμηνο του 14 παραδοσιακά το πληρώνεις τον Απρίλιο.

 

"ενώ ήθελαν να με προσλάβουν δεν ήθελαν να πληρώσουν"   είσαι σίγουρη ότι θες να δουλέψεις για αυτούς?? :P ε καποια στιγμή θα τελειώσει και το εσπα..μετά??

όσο για το voucher ήταν σόρρυ, δικιά μου άποψη, η μεγαλύτερη μλκία που σκέφτηκαν εδώ και χρόνια..πια καλόμαθαν τους εργοδότες να δινουν 250 ευρώ... και τα άλλα να τα πληρώνει το κράτος, άρα κατέστρεψαν την άγορα/πιατσα νόμιμια... επίσης και τα κριτήρια επιλογής πραγματικά είναι ηλίθια.. περισσοτερα μορια παιρνει καποιος που τελειωσε τη σχολη του σε 7-8-9 χρονια παρά καποιος που τη τελειωσε στα 5... απαραδεκτο.. επισης αν εχεις εργαστεί τη προηγουμενη χρονια, λογω εισοδηματος δε παιρνεις μορια..άρα, θέσεις δεν υπαρχουν, απλά τη μία χρονιά δουλεύει ο ένας και την αλλη δουλευει ο αλλος, ανακυκλωση προσωπικου..εσύ δουλεψες περσι..τι θες να δουλεψεις και φετος,...πολλά θες...  δε θελω να σου αλλαξω αποψη, απλά να καταλαβεις λιγο γιατί αυτά τα προγραμματα του οαεδ ειναι ουσιαστικα για να κοροιδευουν το κοσμο, και να ριχνουν λιγο τα νουμερα ανεργιας... να καλμαρεται ο κοσμος..μη ελπιζεις σε αυτά.. και αν μου πεις ότι εντάξει τα προγράμματα είναι κατάλληλα για να μπει καποιος στην αγορα εργασίας, αν και λίγο κακός, θα σου πω ότι ξέρουμε ότι έτσι και αλλιώς αυτή τη στιγμή οι θεσεις εργασίας ειναι πολύ λιγότερες από τη ζήτηση, όποιος βρει βρήκε.. θα βρουν οι καλυτεροι και σωστό θα είναι. Με αυτά τα προγραμματα όμως γίνεται μια προσπαθεια εξίσωσης, αποτελεσμα ακόμα μεγαλύτερη ζήτηση για τις ίδιες θέσεις, άρα μικρότερες αμοιβες..Εσύ εγώ και κάποιοι αλλοι νεοι, θα μπορουσαμε να βρουμε κατι τωρα, και να δεχτουμε και χαμηλοτερους μισθούς.. αν ήσουν 35-40 τι θα εκανες, αφού κανεις δε θα σε προσλαμβανε όταν εχει 25 χρονους με 250 ευρώ...  δε θα σου άρεσε τότε.  Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ.

 

βρες κανονικό εργοδότη, αυτός με το έσπα μολις τελειωσει θα σε διώξει..μετα παλι θα ψαχνεις.. καλα εκανες και γραφτηκες στο τσμεδε, γιατι αλλιως δε βγαζεις μπλοκάκι....... έτσι όπως τα έχουν κανει, μπρος γκρεμος και πισω ρευμα,   πέφτεις ή κολυμπας,η πνίγεσαι :P ή διαμαρτύρεσαι..   καλή τύχη!! :)

Edited by Vlad
Link to comment
Share on other sites

Το θέμα δεν είναι να βγάλεις μπλοκάκι αλλά να το συντηρείς....αλλιώς δεν ξαναβγάζεις και χρωστάς από πάνω...Τα τελευταία 2χρόνια που χρωστάω δεν έχω μπλοκάκι. Τι κατάλαβα? Ψάχνω για αλλού εργασία και βάζω άλλους να σφραγίζουν άμα τύχει δουλειά μηχανικού. Το μπλοκάκι από μόνο του δε λέει τίποτα. 50 φύλλα τελειώνουν...μετά?

 

Σε όλα τα υπόλοιπα συμφωνώ με vlad 100%. Στρατιές ανέργων ανακυκλώσιμων φτιάχνουν στον ΟΑΕΔ

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.