Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ασφάλιση Μηχανικών στα 5μηνα του ΟΑΕΔ


eddie.m

Recommended Posts

Αυτό φοβόμαστε όλοι... Γιατί έχουν μια τάση να μπλέκονται... Τέλος πάντων. Να δούμε αν θα απαντήσουν και τίποτα από εκεί που έστειλα το mail μπας και έχουμε μια εικόνα για το τι θα γίνει...

Edited by vissaris
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 516
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δεν ξέρω αν είναι ένα θέμα που πρέπει να ανοίξω εδώ ή να συζητηθεί σε κάποιο άλλο topic(οι διαχειριστές ας αποφασίσουν αν θέλουν να ανοίξουν νέο) αλλά μιας και πιάσαμε τα ασφαλιστικά των κοινωφελών προγραμμάτων και με δεδομένη την τακτοποίηση των ασφαλιστικών μας εισφορών ως μηχανικοί, πρέπει να δούμε και ποιό ποσό ασφαλιστικών εισφορών θα καλυφθεί τελικά προς το Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε. Σύμφωνα με τη δημόσια πρόσκληση του Ο.Α.Ε.Δ., στην παράγραφο 10.1 αναφέρεται:

"Επίσης, επιλέξιμη δαπάνη ορίζεται το µη μισθολογικό κόστος που αντιστοιχεί στις ασφαλιστικές εισφορές του εργαζόμενου και του εργοδότη (ΙΚΑ-ΕΤΑΜ μικτή ασφάλιση ΕΤΕΑ) και το οποίο για τους ανέργους άνω των 25 ετών δεν υπερβαίνει το ποσό των 258,00 € και για τους ανέργους κάτω των 25 ετών το ποσό των 225,00€." 

 

Αυτό σημαίνει ότι, για μηχανικούς κάτω της 5ετίας όπως φαντάζομαι είμαστε οι περισσότεροι, το ποσό των 174€ που ορίζονται ως εργοδοτικές εισφορές από το Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε. καλύπτονται από το πρόγραμμα αφού είναι επιλέξιμη δαπάνη. Μάλιστα, όπως διαβάζετε, ο όρος επιλέξιμη δαπάνη περιλαμβάνει και τις ασφαλιστικές εισφορές του εργαζομένου. Εγώ από όλο αυτό συμπεραίνω ότι μπορούμε να διεκδικήσουμε την πλήρη καταβολή των ασφαλιστικών μας εισφορών στο Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε. για τους μήνες απασχόλησής μας. 

 

Επιπλέον, στην πρόσκληση διαβάζω και τα παρακάτω (παράγραφος 10.3):

"Για τον υπολογισμό των μηνιαίων ασφαλιστικών εισφορών, οι καθαρές αμοιβές-αποδοχές (έως 490,00 ευρώ για τους ωφελούμενους άνω των 25 ετών και έως 427,00 ευρώ για τους ωφελούμενους κάτω των 25 ετών) μετατρέπονται σε μεικτές αποδοχές, διαιρούμενες δια του συντελεστή 0,835 (ποσοστό συμμετοχής των καθαρών αμοιβών-αποδοχών στις μεικτές) και στη συνέχεια οι μεικτές αποδοχές πολλαπλασιάζονται µε τον συντελεστή 0,4396 της μεικτής ασφάλισης ΙΚΑ-ΕΤΑΜ & ΕΤΕΑ (Κωδικός Πακέτου Κάλυψης 101)."

 

Η παράγραφος αυτή περιγράφει την ακριβή διαδικασία υπολογισμού των ποσών που αναφέρονται στην προηγούμενη αφού προσδιορίζει τις ασφαλιστικές εισφορές ως ποσοστό των μεικτών σύμφωνα με την ασφάλιση του Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ. πάντα. Άρα, αφού ο μισθός μας ανέρχεται σε 490 ευρώ, τότε το ποσό εισφορών είναι πάντα το ίδιο, δηλαδή αυτό που υπολογίζεται με το συντελεστή 0,4396 και ανέρχεται σε 258 ευρώ. Το ζήτημα είναι ότι, ενώ το ποσό που μπορεί να καλυφθεί για τις ασφαλιστικές μας εισφορές επαρκεί και για τις εργοδοτικές και για αυτές του εργαζομένου στο Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε. (κάπου κοντά στα 235 ευρώ), αν κάποιος δει τα ποσοστά συμμετοχής εργοδότη - εργαζόμενου στο Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε. θα καταλάβει ότι είναι συνολικά μικρότερα από το Ι.Κ.Α. αλλά υπολογίζονται με άλλη τιμή κατώτατου μισθού που δεν συνάδει με το μισθό που παίρνουμε στο πρόγραμμα κοινωφελούς (635 ευρώ αν θυμάμαι καλά κατώτατος μισθός).

 

Να μην ξεχάσω να αναφέρω ότι, σύμφωνα με την πρόσφατη τροπολογία, " Οι ωφελούμενοι υπάγονται στην ασφάλιση του Ι.Κ.Α.−Ε.Τ.Α.Μ.− Ε.Τ.Ε.Α., με εξαίρεση ωφελούμενους, ασφαλισμένους μετά την 1.1. 1993, που λόγω ιδιότητας ή άσκησης δραστηριότητας υπάγονται στην ασφάλιση του Ε.Τ.Α.Α.. Οι εισφορές που έχουν ήδη καταβληθεί για την ασφάλιση των ωφελούμενων στο Ι.Κ.Α.− Ε.Τ.Α.Μ. και Ε.Τ.Ε.Α. αποδίδονται στους αντίστοιχους τομείς Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε., Τ.Σ.ΑΥ. και Τ.Α.Ν. των Κλάδων κύριας και επικουρικής ασφάλισης του Ε.Τ.Α.Α., για την ασφαλιστική τους τακτοποίηση."

 

Αυτό σημαίνει, εκτός των άλλων, ότι πρέπει να ασφαλιστούμε με τους όρους που θέτει το δικό μας ταμείο και να καταβληθούν και οι απαραίτητες εργοδοτικές εισφορές. Είναι δυνατόν να καταβληθεί ένα αόριστο (για το Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε.) ποσό ως ασφαλιστική εισφορά εργαζομένου από μεταφορά από το Ι.Κ.Α. που είχε τους δικούς του όρους και συντελεστές; Δηλαδή οι του Ι.Κ.Α. θα είναι καλυμμένοι με τις εισφορές τους κι εμείς θα τρέχουμε να συμπληρώσουμε τα υπόλοιπα των εισφορών μας; Αυτό, πάντως, δε θα είναι ασφαλιστική τακτοποίηση όπως αναφέρει η τροπολογία...

 

Γνωρίζει κανείς κάποιες λεπτομέρειες για αυτό το ζήτημα; Ίσως κάποιος που να έχει παραπάνω γνώσεις σε εργασιακά - ασφαλιστικά ζητήματα. 

Πέρασε που πέρασε η τροπολογία να εφαρμοστεί σωστά και δίκαια τουλάχιστον. 

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα,

ένα ακόμη θέμα που μπορεί να αφορά κάποιους απο τους "ωφελούμενους" (μηχανικούς και μή) και είναι σχετικό με τις επικείμενες ευρωεκλογές, είναι για το αν μπορούμε να ασκήσουμε το δικαίωμα μας για εκλογική άδεια (με αποδοχές) σαν ετεροδημότες. Έχω στείλει ερώτημα στον ΟΑΕΔ αλλά δεν ξέρω πόσο σύντομα (και αν) θα πάρω απάντηση. Για αυτό τον λόγο αν υπάρχουν συνάδελφοι που γνωρίζουν τι ισχύει σχετικά με την εκλογική άδεια στα 5μηνα, ας ενημερώσουν. Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Είναι μια ειδική κατηγορία άδειας αυτή. Γενικά δεν προβλέπονται άδειες για τους εργαζόμενους στα προγράμματα κοινωφελούς. Τώρα για τις εκλογές γιατί είμαι σχεδόν σίγουρος ότι κάτι θα γίνει για τους ετεροδημότες;;; Απλά όσοι ενδιαφέρεστε καλύτερα να το ψάξετε εγκαίρως και ίσως και με το τμήμα προσωπικού - μισθοδοσίας της υπηρεσίας σας.

Edited by vissaris
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα, πήγα σήμερα στο γραφείο προσωπικού και τους ενημέρωσα για την αλλαγή στην ασφάλιση μας και αφού επικοινώνησαν αυτοί με τον ΟΑΕΔ μου είπαν πως δεν μπορεί ακόμα ο ΟΑΕΔ να κάνει την "ασφαλιστή μας τακτοποίηση" γιατί δεν έχει λάβει ακόμη καμία επίσημη ανακοίνωση από το υπουργείο του. Τελικά θα γίνει αυτό ή μας κοροϊδεύουν;  

Link to comment
Share on other sites

Η αναγγελία της πρόσληψής μου (όπως και των άλλων συναδέλφων στην Περ. Εν. που εργάζομαι) έχει πάει κανονικότατα στο Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε. πριν λίγες μέρες. Επικοινωνήσαμε και με τον αρμόδιο για τις εισφορές υπάλληλο του τοπικού γραφείου του Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε. και μας το επιβεβαίωσε παρ' όλο που είχαμε ήδη στείλει την αναγγελία μόνοι μας όπως θυμάστε. Στην ίδια επικοινωνία που είχαμε μας είπε (αν και περιμένω να το διασταυρώσω περαιτέρω) ότι οι ασφαλιστικές μας εισφορές θα καλυφθούν πλήρως από το πρόγραμμα και ανέρχονται συνολικά κάπου στα 1000 ευρώ. Στο σύνολο σχεδόν του εξαμήνου, δηλαδή. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι εμείς το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να τακτοποιήσουμε τις εισφορές μας μέχρι την ημερομηνία πρόσληψής μας και ένα ποσό που θα προκύψει σαν διαφορά για το τρέχον εξάμηνο. Επειδή, όμως, δεν γνωρίζω πόση θα είναι αυτή η διαφορά και το τελικό ποσό της εισφοράς που θα καλυφθεί από το πρόγραμμα, θα πάμε με ένα συνάδελφο τη Δευτέρα και από το Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε. και από το γραφείο προσωπικού της Περιφέρειας για να πάρουμε πληροφορίες. Αν αληθεύει, πάντως, αυτό δε θα φάμε το μισθό μας για να πληρώνουμε τις εισφορές. Υπομονή μέχρι τη Δευτέρα και αν κάποιος πάρει κάποια παρόμοια πληροφορία ας μας το αναφέρει για να τα διασταυρώσουμε.

Edited by vissaris
Link to comment
Share on other sites

Καλό μεσημέρι σε όλους. Σήμερα νομίζω ότι ξεκαθαρίζει το τοπίο. Πήγα από τα τοπικά γραφεία του Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε. και ρώτησα. Εκεί μου εξήγησαν αναλυτικότατα τι ακριβώς θα συμβεί. Έχουμε και λέμε:

  1. Οι αναγγελίες πρόσληψης όλων των Μηχανικών Π.Ε. πρέπει και θα καταχωρηθούν στο Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε. Ελέγξτε από το ηλεκτρονικό σύστημά του αν σας έχουν καταχωρήσει ως ΔΣ αντί για ΕΕ στην ιδιότητα στην καρτέλα στοιχείων ασφαλισμένου. Όσοι δεν έχετε κωδικούς για το ηλεκτρονικό σύστημα ρωτήστε στο γραφείο Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε. της περιοχής σας ή απευθυνθείτε απευθείας στο γραφείο προσωπικού της υπηρεσίας σας αν έχουν αποστείλει την αναγγελία πρόσληψης.
  2. Εμείς το μόνο που έχουμε να πληρώσουμε μέχρι 30/04 που λήγει το τετράμηνο για το Α εξάμηνο 2014 είναι το ποσό οφειλής μας μέχρι την ημερομηνία πρόσληψής μας στο πρόγραμμα ως ελεύθεροι επαγγελματίες. Έχετε υπόψη σας ότι δεν έστάλησαν και ούτε θα σταλούν ειδοποιητήρια για να πληρώσετε τις εισφορές σας για το Α 2014. Έτσι έχει πλέον αποφασίσει το Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε. Εκτός και αν ικανοποιήσει το αίτημα του Τ.Ε.Ε. - Τ.Κ.Μ. που του ζητάει να τα αποστείλει και να δώσει παράταση στις ημερομηνίες είσπραξης, πράγμα που δεν το βλέπω και πολύ πιθανό...
  3. Οι εισφορές μας για το 5μηνο που απασχολούμαστε με το πρόγραμμα του Ο.Α.Ε.Δ. θα πληρωθούν από τον εργοδότη μας στο εργοδοτικό κομμάτι και από εμάς στο κομμάτι του ασφαλισμένου σύμφωνα με τα ποσοστά συμμετοχής που ορίζονται εδώ.
  4. Το ποσό των αποδοχών βάσει του οποίου θα υπολογιστούν οι εισφορές αυτές θα είναι το ποσό των μεικτών αποδοχών μας, δηλαδή 586 ευρώ και όχι 693 όπως καθορίζεται από το Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε. ο κατώτατος μισθός για τους ασφαλισμένους του. Αυτό θα γίνει "κατ' εξαίρεση" και αφού γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές στο σύστημα που υπολογίζει τις εισφορές. Αυτό, όπως μου είπε ο υπάλληλος εκεί, δε μας αφορά αφού η διαδικασία αυτή έχει δρομολογηθεί και είναι δική τους υπόθεση να την τακτοποιήσουν.

Φεύγοντας, ζήτησα να μου υπολογίσουν και τις οφειλόμενες εισφορές μου στο ταμείο μέχρι σήμερα. Μέχρι σήμερα, λοιπόν, έχω οφειλές από 01/01/2014 έως 15/01/2014 που έγινε και η πρόσληψή μου. Είναι, δηλαδή, η περίοδος του εξαμήνου που θεωρούμαι ελεύθερος επαγγελματίας. Για το επόμενο 5μηνο μου είπε πως είμαι καλυμμένος και ότι μένει ο υπολογισμός αυτής της εισφοράς που αντιστοιχεί στον εργαζόμενο. Εννοείται πως για το υπόλοιπο μέχρι το τέλος του εξαμήνου (16/06/2014 - 30/06/2014) θα πρέπει να πληρώσουμε εισφορά ως ελεύθεροι επαγγελματίες. Όσοι μπήκαν τέλος Δεκεμβρίου είναι αντίστοιχα καλυμμένοι μέχρι τέλος Μαΐου και πρέπει να πληρώσουν όλο τον Ιούνιο.

 

Με κάποιους πρόχειρους υπολογισμούς, πάντως, οι μηνιαίες εισφορές των μισθωτών (για ασφαλισμένους κάτω από 5 έτη) ανέρχονται σε 64,4 ευρώ. Δηλαδή 322 το πεντάμηνο. 

Μόνη μου απορία, πλέον, μένει αν θα υποστούμε μείωση των απολαβών μας για να καλυφθεί η εργοδοτική εισφορά που είναι μεγαλύτερη στο Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε. Αν λάβουμε υπόψιν μας την πρόσκληση του προγράμματος,  το ποσό μπορεί να καλυφθεί αφού είναι κάτω από 258 ευρώ...

 
Αυτά. Όποιος έχει απορία ας ρωτήσει μήπως έχω ξεχάσει να αναφέρω κάτι.
Edited by vissaris
Link to comment
Share on other sites

Ωραία, γενικά έτσι περίμενα ότι θα γινόταν... 

Ωστόσο, έχω μια διαφωνία μαζί σου ως προς τον υπολογισμό των εισφορών.
 

Οι εισφορές μας για το 5μηνο που απασχολούμαστε με το πρόγραμμα του Ο.Α.Ε.Δ. θα πληρωθούν από τον εργοδότη μας στο εργοδοτικό κομμάτι και από εμάς στο κομμάτι του ασφαλισμένου σύμφωνα με τα ποσοστά συμμετοχής που ορίζονται εδώ.

Το ποσό των αποδοχών βάσει του οποίου θα υπολογιστούν οι εισφορές αυτές θα είναι το ποσό των μεικτών αποδοχών μας, δηλαδή 586 ευρώ και όχι 693 όπως καθορίζεται από το Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε. ο κατώτατος μισθός για τους ασφαλισμένους του. Αυτό θα γίνει "κατ' εξαίρεση" και αφού γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές στο σύστημα που υπολογίζει τις εισφορές. Αυτό, όπως μου είπε ο υπάλληλος εκεί, δε μας αφορά αφού η διαδικασία αυτή έχει δρομολογηθεί και είναι δική τους υπόθεση να την τακτοποιήσουν.

 

Με κάποιους πρόχειρους υπολογισμούς, πάντως, οι μηνιαίες εισφορές των μισθωτών (για ασφαλισμένους κάτω από 5 έτη) ανέρχονται σε 64,4 ευρώ. 

 

 

 

Για τον υπολογισμό των εισφορών στο ΙΚΑ λαμβάνονται υπόψη οι καθαρές αποδοχές, δηλαδή τα 490 Ευρώ. Αυτά διαιρούνται με το 0.835 και στη συνέχεια πολλαπλασιάζονται με το 0.4396, έτσι προκύπτει το ποσό των 258 Ευρώ. (Αυτούς τους συντελεστές τους γράφει και στη Δημόσια Πρόσκληση του προγράμματος, σελ. 19). Τα 586 Ευρώ είναι οι μικτές αποδοχές, δηλαδή οι καθαρές + οι εισφορές εργαζόμενου.

Αντίστοιχα, σύμφωνα με τον πίνακα που παρέθεσες, οι εισφορές θα είναι 112.09 Ευρώ (εργαζόμενου) + 101.09 Ευρώ (εργοδότη)=213.20 Ευρώ. Δηλαδή λιγότερα από τα 258 που προβλέπονται για το ΙΚΑ. Οπότε θεωρώ ότι είμαστε καλυμμένοι και δε θα χρειαστεί να πληρώσουμε κάτι επιπλέον για αυτό το διάστημα.

ΥΓ: Αν ξαναδείς τον πίνακα που παρέθεσες, πλέον τον κατώτατο μισθό τον λαμβάνουν υπόψη ΜΟΝΟ για τους ασφαλισμένους με το Παλαιό Ασφαλιστικό όπου γράφει χαρακτηριστικά: "Το Σύνολο Αποδοχών δεν µπορεί να είναι Κατώτερο από το Α.Ε.Π της 01/10/2008 ( 693,35 €) καθώς επίσης δεν µπορεί να είναι Ανώτερο από 5.546,80 € ". Ενώ για το Νέο Ασφαλιστικό γράφει: "Το Σύνολο Αποδοχών δεν µπορεί να είναι Ανώτερο από 5.546,80 €". Οπότε δεν νομίζω ότι γίνεται "κατ'εξαίρεση", αλλά ισχύει γενικότερα.

 

Link to comment
Share on other sites

Για τον υπολογισμό στο Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε, όπως μου είπε ο υπάλληλος εκεί, λαμβάνεται υπόψη ο μεικτός μισθός (Σύνολο Αποδοχών όπως λέει και το έγγραφο υπολογισμού του Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε.). Αφού, λοιπόν, ο μεικτός είναι 586 τότε επί αυτού θα υπολογιστούν οι εισφορές. Εκτός και αν ο συντελεστής 0,835 για τη μετατροπή σε μεικτό θα αλλάξει για να δικαιολογηθούν οι υψηλότερες εισφορές. Από την άλλη, αν ήταν φυσιολογικό για το Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε. να υπολογίζει εισφορές επί μισθών χαμηλότερων από 693 ευρώ δε θα μου έλεγε ο υπάλληλος ότι θα γίνει μια διαφορετική διαδικασία για τη δική μας περίπτωση. Ο όρος "κατ' εξαίρεση" είναι δικός μου για να σας δώσω να καταλάβετε ότι δεν θα κληθούμε να πληρώσουμε τις όποιες διαφορές προκύπτουν μεταξύ 586 και 693 ευρώ σε εισφορές.

 

Να σημειώσω, πάντως, πως στον υπολογισμό των εισφορών του εργαζόμενου που έκανα εγώ δεν έχω συμπεριλάβει την ειδική προσαύξηση που για νέους ασφαλισμένους είναι προαιρετική. Γι' αυτό ίσως και η διαφορά στους υπολογισμούς.

 

Σας παραθέτω και το φύλλο εργασίας (που αν θυμάμαι καλά έχω κατεβάσει από τα downloads του michanikos.gr) που υπολογίζει τις εισφορές και αναφέρει σε ένα σημείο του ότι: "Η βάση υπολογισμού δεν μπορεί να είναι ανώτερη από  5.546,80 € και κατώτερη από 693,35 €" και το αναφέρει στους ασφαλισμένους μετά την 1/1/1993.

 

Με βάση όλα αυτά έκανα τους υπολογισμούς μου και σας τους παρέθεσα. Πάντως, για να συμφωνήσω με τον eddie.m, ακόμα και έτσι το συνολικό ποσό ασφαλιστικών μας εισφορών είναι κατώτερο των 258 ευρώ που προβλέπει το πρόγραμμα και μπορεί να καλυφθεί στο σύνολό του από αυτό. Ίσως ο υπάλληλος να αναφερόταν μόνο στη διαφορά του ενός μήνα που υπάρχει και πρέπει εμείς να καταβάλλουμε ως ελεύθεροι επαγγελματίες. Πάντως θεωρώ πως αν κληθούμε να πληρώσουμε την όποια διαφορά (εισφορές εργαζομένου), αυτή δεν πρέπει να ξεπερνά τα 64,4 ευρώ το μήνα, που ανέφερα (με την προϋπόθεση ότι δεν έχει ενταχθεί κάποιος στην ειδική προσαύξηση).

 

2011-12-02 eisfores misthotwn tsmede.xls

 

Δείτε και αυτό που το αποσαφηνίζει πλήρως αφού κάνει υπολογισμούς με βάση ένα μισθό 693 ευρώ για νέους ασφαλισμένους.

Edited by vissaris
Link to comment
Share on other sites

Ναι, για τον υπολογισμό των εισφορών έλαβα υπόψη και την Ειδική Προσαύξηση,αλλά και πάλι βγαίνει <258Ευρώ.

Στα 586 συμπεριλαμβάνονται και οι εισφορές εργαζόμενου, οπότε αυτά τα 64,4 Ευρώ που αναφέρεις δε θα χρειαστεί να τα πληρώσουμε αφού έχουν ήδη καταβληθεί για αυτό το λόγο στο ΙΚΑ 96Ευρώ, τα οποία και θα μεταφερθούν στο ΤΣΜΕΔΕ. 

 

Επίσης, τόσο το excelάκι όσο και το link που παρέθεσες είναι αρκετά ως πολύ παλιά. Η κατάσταση έχει αλλάξει και πλέον ισχύει αυτό εδώ το pdf. Το κατώτατο όριο έχει καταργηθεί (ευτυχώς για εμάς).

 

Αντί για το excel που χρησιμοποίησες, χρησιμοποίησε το αρχείο που επισυνάπτω (το οποίο μπορείς να βρεις και εδώ). Είναι η εφαρμογή δημιουργίας ηλεκτρονικού αρχείου εισφορών που παρέχει το ίδιο το ΤΣΜΕΔΕ και είναι το τελευταίο update που υπάρχει. Παίξε λίγο και θα δεις ότι βγαίνει 213 Ευρώ περίπου (συνυπολογίζοντας βέβαια την Ειδική Προσαύξηση).

Αρχείο εισφορών ΤΣΜΕΔΕ_v6.0.zip

Edited by eddie.m
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.