Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αμοιβή Αρχιτέκτονα


Recommended Posts

Γεια σας συνάδελφοι!Είμαι νέα αρχιτέκτονας (τόσο νέα που δεν έχω γραφτεί στο TEE ακόμα!). Μου έτυχαν 2 καλές δουλειές εκτος του γραφείου που δουλεύω και επειδή ακόμα δεν έχω εμπειρία πάνω στο τι δικαιούμαι για πληρωμή, παρακαλώ θέλω την γνώμη σας...

η μια δουλειά είναι επίβλεψη και μελέτη ενός cafe/bar και η άλλη είναι μελέτη και επίβλεψη μιας εξοχικής κατοικίας!

 

Please χρειάζομαι τα φώτα σας....απότι ξέρω τοΤΕΕ κάτι αναφέρει για στάνταρντ αμοιβές μελέτης και επίβλεψης ή για το πως βγαίνουν τουλάχιστον!

 

Παρατήρηση: Τα Greeklish απαγορεύονται. Αν δεν μπορείτε να τα αποφύγετε, διαβάστε τι μπορείτε να κάνετε ΕΔΩ.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.

Ευχαριστώ,

 

ZaXoYs

Link to comment
Share on other sites

Οι αμοιβές για το κάθε έργο ξεχωριστά βγαίνουν μετά από υπολογισμό μέσω του ΤΕΕ(εκεί όμως πρέπει να είσαι γραμμένη από ότι νομίζω για να μπορείς να βγάλεις έστω και δοκιμαστικά μια αμοιβή) ή μέσω κάποιου πρόγραμματος. Δεν ξέρω να σου πω πρόγραμμα και λοιπά (ίσως σε βοηθήσει λίγο προηγούμενη συζήτηση του Forum

http://www.michanikos.gr/ftopic503-0-asc-0.html)….και νομίζω πώς να σου πει κάποιος πόσα να ζητήσεις είναι δύσκολο γιατί παίζουν πάρα πολλά σε κάθε μελέτη.

Πρώτα απο όλα σκοπεύεις να μπεις στο ΤΕΕ στις επόμενες εξετάσεις, άρα θα υπογράψεις εσύ τις μελέτες και άρα μιλάμε για πλήρη αμοιβή? Ή μήπως στο έχει αναθέσει μηχανικός άρα η αμοιβή σου θα βγει ως ένα ποσοστό της συνολικής?

Link to comment
Share on other sites

καλώς ήρθες.

 

Χρησιμοποιήσε την αναζήτηση πάνω αριστερά και διάβασε.

 

Επίσης ανέτρεξε στο site του ΤΕΕ να διαβάσεις βασικά πράγματα που φαίνεται ότι αγνοείς περί αμοιβών ιδιωτικών έργων.

 

Κανονικά θα κλείδωνα το τόπικ και μετά θα το έσβηνα για διάφορους λόγους που δεν αναλύω τώρα.

 

Αλλά το αφήνω ανοικτό απλά για να σου απαντήσουν δημόσια άλλοι συνάδελφοι όπως θα απαντούσαν σε έναν φοιτητή, στην ερώτηση....

 

"ΠΟΣΟ ΠΛΗΡΩΝΟΜΑΙ, ΠΩΣ ΠΛΗΡΩΝΟΜΑΙ, ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΒΑΣΕΙ ΠΟΙΑΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ??"

 

Κάποτε έλεγα θα φτιάξω οδηγό για newbies αλλά που χρόνος ?

 

:( :( :(

 

Καλά πόστς glafki81 και διάβασε και τους κανόνες όπως τόνισε ο super mod ZaXoYs παραπάνω !!!

Link to comment
Share on other sites

Επειδή κάτι μου λέει πως το άγριο ύφος του TheoTDM900 πρέπει να σε κατατρόμαξε (εγώ πάντως σκιάχτηκα :D ) κάνε με την ηρεμία σου την αναζήτηση όπως σου λέει(πράγματι θα βρεις πολλά και μπορεί να σου απαντηθούν οι απορίες) αλλά μην αποφύγεις να στείλεις άλλη απορία σου. Πρώτη δημοσίευση είναι , λάθη συγχωρούνται και εξάλλου το Forum υπάρχει και για να ενημερώνονται οι νέοι και να βοηθούν τους επομένους. :oops: Δες και τους κανόνες και θα μπεις στο πνεύμα

Link to comment
Share on other sites

είναι λογικό ότι οι διαχειριστές έχουν πολύ δουλειά, και λιγότερη υπομονή για να λένε τα ίδια και τα ίδια, αλλά είμαι σίγουρη ότι με τέτοιες παρεμβάσεις κάνενας νέος δε θα τολμήσει να ρωτήσει οτιδήποτε μήπως και του την πει κανείς, όπως ακριβώς γίνεται και σε χώρους εργασίας μεταξύ νέων μηχανικών και έμπειρων, μία μέση αντιμετώπιση και πιο ήπια είναι η καλύτερη

Link to comment
Share on other sites

ρε παιδιά για σιγά.

 

Που την είπα και σε ποιόν ?

 

Λέω θα το κλείδωνα για διάφορους λόγους .........άντε να σας το πω.

 

Θα το κλείδωνα καθώς υπήρχε περίπτωση να λάβει απαντήσεις πραγματικά λάθος του στυλ.........."πάρε το 50-60% των νομίμων ελαχίστων " κ.α. που ηχούν κάπως στα αυτιά νέου συναδέλφου ο οποίος ακόμα ακόμα δε γνωρίζει τι εστί αμοιβές. Για μένα το λιγότερο επικίνδυνο.

 

Ίσα ίσα ρε συνάδελφοι λέω και ζητάω να απαντήσουν όλοι σαν να μιλούσαν σε φοιτητή εν δυνάμει συνάδελφο, δλδ πραγματικά άσχετο με αμοιβές ιδιωτικών έργων, όπως δηλώνει ότι είναι η συνάδελφος.

 

1) είπα καλώς ήρθες

2) διάβασε διάφορα άλλα ποστς μέσω της αναζήτησης

3) διάβασε τους κανόνες

4) διάβασε τη νομοθεσία στο http://www.tee.gr

5) ας απαντήσουν συνάδελφοι σαν να απαντούσαν σε εξωσχολικό.

 

και ρε παιδιά αν σας φάνηκε "άγριο" το παραπάνω περιεχόμενο απλά σας ενημερώνω ότι να δώσεις σε κάποιον συμβουλή να διαβάσει πρώτα και μετά να έρθει με απορίες δεν είναι μεμπτό αλλά ΤΟ ΚΑΡΑΣΩΣΤΟ.

 

Δλδ εσείς από που θα ξεκινούσατε να λέτε? (βλέπε 5 )

 

Είναι χάος και αδύνατον να εξηγήσεις σε κάποιον που στερείται στοιχειωδών γνώσεων , που αποκτώνται καθαρά με διάβασμα. Εννοείται καλοδεχούμενες μετά απορίες αφού χρησιμοποιήσει κάποιος την "Αναζήτηση" και δεν του λυθούν (βλέπε 2)

 

Το φόρουμ συνάδελφοι αποτελεί εργαλείο.

Εργαλείο δεν σημαίνει ρωτάω χωρίς να έχω καν διαβάσει τίποτα και ελπίζω κάποιος να μου τα δώσει έτοιμα μασημένα, καθώς αυτό με την νομοθεσία και νομολογία που διέπει τα ιδιωτικά έργα ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ. άλλο εργαλείο και άλλο wizard απόκτησης γνώσεων.

 

Επίσης σας βλέπω να κρίνετε την απάντησή μου και να γενικολογείτε χωρίς να απαντάτε στο ερώτημα της συναδέλφου.

 

Δλδ ρε παιδιά είμαι τόσο άγριος ? έχω αποδείξει δλδ εδώ μέσα με τη στάση μου ότι αποπαίρνω και σκιάζονται οι συνάδελφοι και δε ρωτάνε ή ότι δεν απαντώ ?

 

Μήπως υπερβάλλετε ? Την έκραξα ότι είναι κάτι μήπως που η ίδια δε δήλωσε εμμέσως? Άσχετη με το αντικείμενο καθώς δεν έχει ιδέα ? Σας φαίνεται σκληρή η λέξη ? Είναι αληθινή όμως.

 

Τέσπα...................Συνάδελφε glafki81 διάβασε λίγο στο σάιτ του ΤΕΕ και διάφορα άλλα ποστς που θα βρεις εδώ μέσα και ξαναέλα με απορίες να τις λύσουμε όλοι μαζί παρέα.

 

Εσείς που με κακολογείτε ελαφρά διαβάσατε τι έχω γράψει στο υπόμνημα ?

 

 

Από

http://www.michanikos.gr/ftopic1685.html

 

μεταξύ άλλων γράφω...........

 

Αν κρίνετε ότι το ερώτημά σας αξίζει να γίνει θέμα τότε πράξτε το αφού πρώτα του δώσετε σωστό τίτλο και περιγραφή όπως αναφέρετε στους "Κανόνες Συμμετοχής".

 

Εννοείται πρώτα ότι θα έχετε χρησιμοποιήσει την Αναζήτηση 04si5.jpgκαι αν δεν έχετε ικανοποιηθεί από αυτά που βρήκατε τότε θα κάνετε νέο θέμα.

 

Αν πάλι θεωρείτε το ερώτημά σας "χαζό" και δεν θέλετε να το ποστάρετε τότε (παρότι δεν θεωρώ κανένα ερώτημα χαζό ), μου στέλνετε ένα προσωπικό μήνυμα, pm.

................................................

 

Μην διστάσετε να επικοινωνείτε με τους διαχειριστές για ερωτήσεις, απορίες, ιδέες, προτροπές και παρατηρήσεις είναι χαρά μας.

 

Αύριο ίσως είστε εσείς στη θέση αυτών που είναι τώρα. :wink:

 

πραγματικά ώρες ώρες με πικραίνει αφάνταστα η τοποθέτηση μερικών συναδέλφων που χωρίς 2η κουβέντα πρέπει να κατακρίνουν κάτι χωρίς να το πολυσκεφτούν και να το αναλύσουν.......

 

δεν πειράζει όμως............εδώ άλλοι δε λένε καν ένα ευχαριστώ εκεί θα κολλήσω εγώ ?

 

Καλή συνέχεια σε όλους και όποιος θέλει και μπορεί ας ξεκινήσει να απαντάει στη συνάδελφο ξεκινώντας από το Α......και καταλήγοντας στο άπειρο, αν αυτό κρίνετε σκόπιμο.

Link to comment
Share on other sites

Κανόνας 1ος : Όποιος ντρέπεται, μένει νηστικός!

Κανόνας 2ος : Όποιος δεν πλύνει τα χέρια του πριν καθίσει στο τραπέζι και δεν χρησιμοποιεί πιρούνι και καλούς τρόπους, μένει νηστικός!

 

Καταλάβατε; :D

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.