Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εξαερισμός συτήματος κεντρικής θέρμανσης.


philnik

Recommended Posts

Το θέμα αναφέρεται σύστημα σεκεντρικής αυτόνομης θέρμανσης με λέβητα πετραιλαίου σε 5 οροφή πολυκατοικία.

Λόγω επισκεύης διαρροής νερού αφαιρέθηε το νερό απο το δίκτυο. Ήρθε ο υδραυλικός διορθωσε το βλάβη, ήρθε ο τεχνίτης για τον καυστήρα ρύθμισε, συντήρησε και εβαλε σε λειτουργία το σύστημα. Μετά την πρώτη λειτουργία, και αφού έκαναν όλοι εξαερισμό στα διαμερίσματα τους. Το διαμέρισμα στον 5ο (τελευταίο όροφο) δεν είχε καθόλου νερό στα σώματα ούτε πίεση για να αφαρεθεί ο αέρας από τα σώματα.

Η πίεση στον λέβητα δέιχνει περίπου 2,8bar, μάλλον αρκετή.

Παρατήρησα πως στο τέρμα των κεντρικών σωλήνων ( στον 5ο) δεν υπάρχει κάποιο εξαεριστικό.

Ξέρει κάποιος απο την εμπειρία του, είναι πραγματικά πρόβλημα εξαερισμού, να προτείνω να τοποθετήσεουμε εξαεριστικό; Υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος να γίνει η εξαέρωση χωρίς να προσθέσουμε κόστος;

Link to comment
Share on other sites

Σωστά έλεγξε το μανόμετρο διότι με το καιρό πιάνουν άλατα και δεν λειτουργούν σωστά! Οπότε μπορεί να γίνει και ζημιά πχ να δείχνει 1.5bar και να έχει πραγματική πίεση κοντά στα 3bar. Οπότε εάν έχεις και πολύ παλιά καλοριφέρ μπορεί να τρυπήσουν και να έχεις διαρροές πριν καν σου πετάξει τη βαλβίδα ασφαλείας η οποία και αυτή λόγω παλαιότητας ή δυσλειτουργίας να μην ανοίξει όταν πρέπει.

 

Επίσης έλεγξε και τη πίεση στο πιεστικό παροχής νερού (και εκεί πολλές φορές το μανόμετρο χαλάει πολύ πριν το πιεστικό) γιατί μπορεί να λειτουργεί στα 2bar οπότε δεν μπορεί να σου δώσει π.χ. τα 2.5bar που ζητάς εσύ στο σύστημα θέρμανσης. Με τη παλαιότητα μειώνεται και η απόδοση του πιεστικού. Ακόμη, άλλη πίεση θα έχεις στο σύστημα θέρμανσης όταν ο λέβητας είναι κρύος και άλλη όταν έιναι σε λειτουργία. 2.8 bar σε μη λειτουργία ίσως έιναι και πολύ.

Link to comment
Share on other sites

Παρατήρησα πως στο τέρμα των κεντρικών σωλήνων ( στον 5ο) δεν υπάρχει κάποιο εξαεριστικό.

 

Δεν ξέρω αν οφείλεται σε αυτό το λόγο αλλά η στήλη στο πάνω μέρος θέλει απαραίτητα εξαεριστικό.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.