Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ερώτηση προς πρώην εργαζόμενο Μεγάλης Βρεατανίας - Ρ45


Anastasia

Recommended Posts

Γεια σας. Υπάρχει κάποιος πρώην εργαζόμενος στη Μεγάλη Βρετανία που θα μπορούσε να με διαφωτίσει????

Ετοιμάζομαι να τερματίσω την εργασία μου στη Μεγάλη Βρετανία και από την εταιρεία μου είπαν ότι θα μου στείλουν μια φόρμα Ρ45 που αναγραφει τις κρατήσεις και τους φόρους μου για το χρονικό διάστημα που εργαζόμουν εδώ.

Γνωρίζεται με την επιστροφή μου στην Ελλάδα τι πρέπει να κάνω? Χρειάζεται να την παραδόσω κάπου? Γνωρίζεται επίσης τη αναγράφει πάνω? Εκτος δηλαδή από τις κρατήσεις για φόρους , αναγραφει και τις κρατήσεις για ασφάλιση και σύνταξη?? Αν εργαστώ στην Ελλάδα υπάρχει η δυνατότητα να προσθεθούν αυτά τα ποσά στην μελλλοντική μου ασφάλεια στην ελλαδα??

 

Αν κάποιος γνωρίζει ας με διαφωτίσει παρακαλώ. Βεβαία θα κάνω μια ερώτηση στον λογιστή μου όταν με το καλο επιστρέψω! Αλλά θα προτιμούσα να είμαι ενήμερη προκαταβολικά.

 

Σας ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Η πρεσβεία μας στο Λονδίνο τι λέει;

Δεν μπορώ να σε βοηθήσω στα ερωτήματά σου αλλά μόνο να σου μεταφέρω αυτό που μου είχε πει κάποτε γνωστός που γύρισε από Δυτική Γερμανία, ότι και δυο μέρες να δουλέψεις θα πάρεις την σύνταξη που σου αντιστοιχεί. Πχ για 35 χρόνια ασφάλισης 2/(35*12*25) της σύνταξης.

Link to comment
Share on other sites

Αν δεν έχεις συμπληρώσει 2 χρόνια εργασίας στην εταιρεία μπορείς να πάρεις το ποσό της ασφάλειας και να το κάνεις ότι εσύ νομίζεις καλύτερο. Αν έχεις πάνω από 2 χρόνια μπορείς να τα μεταφέρεις για την καινούρια σου σύμβαση εργασίας....αυτό πρέπει να ισχύει και για την Ελλάδα. 'Η να τα αφήσεις και να πάρεις τη σύνταξη που θα σου αναλογεί όταν θα έχεις τα απαιτούμενα χρόνια…..δηλαδή θα έχεις 2 διαφορετικές συντάξεις.

Μετά που θα φύγεις από την Αγγλία μπορείς να ζητήσεις επιστροφή φόρων για το τρέχον οικονομικό έτος βάση του P45…..απλά κάνεις μια αίτηση που θα σου πουν από το HR της εταιρείας!

 

Ο λογιστής σου δεν θα γνωρίζει……ρώτησε κατευθείαν στο ΤΣΜΕΔΕ για πιο έγκυρες πληροφορίες …μπορεί τα τελευταία χρόνια να έχουν αλλάξει τα πράγματα.

Link to comment
Share on other sites

To P45 είναι για το τρέχον έτος, να έχεις κρατήσει και τα Ρ60 που είναι το εκκαθαριστικό για όλο το φορολογικό έτος (Απρίλιος με Απρίλιο) αν έχεις δουλέψει πάνω από χρόνο. Αν δεν σου κάνουν κρατήσεις για ιδιωτικό pension τότε πληρώνεις μόνο το state pension που είναι υποχρεωτικό. Όσα χρόνια έχεις δουλέψει στην ΕΕ είναι συντάξιμα και συλλέγονται σε μία βάση δεδομένων στις Βρυξέλλες (π.χ. αυτά στην Αγγλία φαίνονται στο National Insurance Number σου). Το ιδιωτικό pension ή θα το πάρεις σε ρευστό με το που φύγεις (κάτι πολύ λίγο) ή σαν έξτρα σύνταξη (ανάλογα τις εισφορές σου) με το που κάνεις τα συνταξιοδοτικά σου όταν γεράσεις, χεχε. Κράτα αυτά τα χαρτιά, εδώ θα στα ζητήσουν και στο ΤΣΜΕΔΕ και σαν απόδειξη προϋπηρεσίας. Αυτά!

Link to comment
Share on other sites

Εδώ έχει πιστεύω ότι πληροφορίες χρειάζεσαι...

 

http://www.direct.gov.uk/en/BritonsLivingAbroad/BeforeYouGo/DG_4000018

 

Τώρα για την Ελλάδα δεν ξέρω τι μπορείς να κανεις η καλύτερη λύση είναι να ρωτήσεις έναν λογιστή.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.