Μετάβαση στο περιεχόμενο

Χαρακτηρισμός δημοτικής οδού


dimitris8

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλη την παρέα του Micahnikou.

Θα ήθελα να κάνω μία ερώτηση καθώς βρίσκομαι σε προβληματισμό που οφείλεται θεωρώ σε γραφειοκρατικά ζητήματα της αρμόδιας πολεοδομίας.

Ας ξεκινήσω και να περιγράψω την ιστορία εν συντομία.

Ενδιαφέρομαι για έκδοση άδειας δόμησης από την πολεοδομία σε εκτός σχεδίου γήπεδο εκτάσεως περίπου 5,5 στρέματα. Το συγκεκριμένο γήπεδο έχει πρόσοψη σε οδό η οποία ήταν χαρακτηρισμένη παλιό μου τοπογραφικό ως αγροτική. Από το 2012 έχει ονομαδοτηθεί με όνομα οδύ από την αρμόδια υπηρεσία της Δημαρχείας έπειτα από Δημοτικό συμβούλιο. Την σήμερον έχω αιτηθεί και έχω λάβει γραπτές βεβαιώσεις από το δήμο σχετικά με την ύπαρξη ονόματος οδού καθώς και πως συντηρείται από τον Δήμο (μιας και υπάρχουν κατοικίες, είναι ασφαλτοστρωμένος, μαζεύει σκουπίδα από κάδους απορριμάτων, είνια φωτιζόμενος κ.λ.π.). Παρόλα αυτά η πολεοδομία δεν μου εκδίδει τη βεβαίωση χαρακτηρισμού της οδού ως δημοτικής αφού μου αναφέρει σε μένα αλλά και στον μηχανικό μου πως είναι αναρμόδια και με παραπέμπει στο Δήμο.

Εγώ πως μπορώ να τους πείσω ότι αυτοί στην πολεοδομία είναι υπεύθυνοι να μου χαρακτηρίσουν τον δρόμο ως δημοτικό μιας και θεωρώ ότι κατέχω τις προυποθέσεις (ονομασία οδού, συντήρηση από Δημο κ.λ.π.) και γενικώς πως θα μπορούσα να προωθήσω το θέμα μου.

 

Μετά από σχετική μελέτη διάβασα κάπου ότι αναφέρεται στη πολεοδομία ως αρμόδια το ΣτΕ 1291 2008, παρόλα αυτά δεν μπόρεσα να το βρω τη συγκεκριμένη απόφαση σε ηλεκτρονική μορφή οπότε εάν υπάρχει κανένα link θα ήταν ευπρόσδεκτο.Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

Edited by dimitris8
Link to comment
Share on other sites

Ο Δήμος χορηγεί βεβαιώσεις χαρακτηρισμού οδών....

Αν είναι εκτός σχεδίου μη κύρια, τότε δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αρτιότητα. Πρέπει να έχεις παρεκκλίσεις. Καλύτερα αναθέστε το θέμα σε ένα μηχανικό. Δεν θα βγάλετε άκρη....

Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση κ. Γιάννη.

 

Φυσικά και το έχω αναθέσει σε μηχανικό ο οποίος φιλότιμα προσπαθεί και βρισκόμαστε σε διαρκή επικοινωνία. Ο μηχανικός μου είπε να καταθέσουμε αίτηση στην πολεδομία για βεβαίωση αρτιότητας με τα ήδη υπάρχοντα έγγραφα που κατέχουμε συν τις βεβαιώσεις δασαχείου και αρχαιολογίας. Πιστεύετε ότι μία τέτοια κίνηση είναι προς το συμφέρον της υπόθεσης; Θα μου προτείνατε να προχωρήσου στη αίτηση για βεβαίωση αρτιότητας ή θα μείνει αιωνίως αναπάντητη από την πολεοδομία;

Edited by dimitris8
Link to comment
Share on other sites

Ως μηχανικοί που είμαστε μπορούμε να εκφέρουμε γνώμη μόνο αν μελετήσουμε και ερευνήσουμε μια υπόθεση. Οι γενικές κατευθύνσεις δεν ωφελούν στη δική σου περίπτωση, μη γνωρίζοντας λεπτομέρειες που αφορούν τη μελέτη του αντικειμένου μας. 

Δεν γνωρίζω αν πλέον οι Υ.ΔΟΜ (υπηρεσίες δόμησης) χορηγούν βεβαιώσεις αρτιότητας-οικοδομησιμότητας. Ίσως κάποιες να το κάνουν. 

Αυτό που φιλικά συστήνω είναι συνεργασία και εμπιστοσύνη στο συνάδελφο που έχεις επιλέξει. 

Link to comment
Share on other sites

Καταλαβαίνω και κατανοώ αυτό που αναφέρεις Pavlos33, χωρίς να θέλω να αποκομίσω το οποιοδήποτε όφελος πρέπει να ομολογήσω πως ο κλάδος του επαγγέλματός σας μου έχει δημιουργήσει την καλύτερη των εντυπώσεων με την διάθεση και το φίλοτιμο που επιδεικνύουν αρκετοί μηχανικοί με τους οποίους έτυχε να συνεργαστώ στο παρελθόν. Αυτός ήταν και ο λόγος που πήρα το θάρρος να δημιουργήσω θέμα στο forum σας με το σχετικό ερώτημα. Εμπιστοσύνη λοιπόν στον μηχανικό για να προχωρήσουμε το θέμα μου ενώ εάν κάποιος συνάδελφός σας έχει κάποια διαφορετική γνώμη για το θέμα θα ήταν χαρά μου να την διαβάσω.

Link to comment
Share on other sites

Υπόψιν ότι οποιοδήποτε έγγραφο αιτηθεί σε δημόσια υπηρεσία μη αρμόδια, έχει 3 μέρες στην διάθεσή της βάσει του νόμου για να το διαβιβάσει στην αρμόδια.....

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.