Μετάβαση στο περιεχόμενο

Βερνίκι σε ξύλινο δάπεδο


Liselef

Recommended Posts

Πρόσφατα έφτιαξα σε πατωματζή ορισμένα δείγματα βερνικιών σε ξύλο για ένα πελάτη μου. Αποφασίσαμε από κοινού στο χρώμα το οποίο έχει γίνει με ανιλίνη όπως μου είπε ο πατωματζής. Διαβάζω όμως πως δεν είναι πολύ ασφαλές για την υγεία διότι αναδύει κάποιες βλαβερές αναθυμιάσεις. Ποια η γνώμη σας?

Link to comment
Share on other sites

Όντως επικίνδυνη ουσία. Γιατί δε χρησιμοποιείς βερνίκι οικολογικό, υαδατοδθαλυτο, άσομο ποιο ασφαλές? Έχω χρησιμοποιήσει το Βερνιλάκ Aqua Parquet σε άχρωμο/ σατινέ και έμεινα πολύ ικανοποιημένος στην εφαρμογή και στο αποτέλεσμα.

Link to comment
Share on other sites

Προφανώς όμως μετά τον χρωματισμό θα ακολουθήσει εφαρμογή κάποιου άχρωμου βερνικιού. Τα συγκεκριμένα χρώματα ανιλίνης είναι επικίνδυνα κατά την εφαρμογή (απαιτείται καλός αερισμός και χρήση μάσκας). Πάντως, όπως έχω ξαναπεί, δεν υπάρχει βερνίκι/χρώμα που να μην αποβάλλει κάποιες ουσίες ακόμα και μετά το πέρας της εφαρμογής. Η μόνη λύση είναι ο καλός αερισμός των χώρων.

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχουν 2 τύποι ανιλίνης: νερού και νίτρου (ή διαλυτικού). Η ανιλίνη νερού είναι άοσμη και απόλυτα ασφαλής για την υγεία. Δεν χρησιμοποιείται για συνήθως σε δάπεδα, γιατί στεγνώνει πολύ γρήγορα και μπορεί να δημιουργήσει "πανάδες" & στάμπες. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί, μόνο εφόσον βαφτούν ένα-ένα τα σανίδια του δαπέδου και μετά περαστούν.

 

Η ανιλίνη νίτρου προκαλεί αναθυμιάσεις (όπως όλα τα "βερνίκια" νίτρου) και χρησιμοποιείται για δάπεδα. Την προτιμούν οι πατωματάδες, γιατί στεγνώνει πιο αργά και έτσι τους είναι πιο εύχρηστη.

 

Σε γενικές γραμμές καλό είναι για την υγεία τον εφαρμοστών και των χρηστών να χρησιμοποιούνται βερνίκια νερού.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.