Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας σε ακίνητο εκτός σχεδίου που ρυθμίστηκε με το Ν.4178/13


Recommended Posts

Παρακαλώ ενημερώστε με αν μπορεί να γίνει σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας σε ακίνητο (κατοικία) εκτός σχεδίου που είναι προς ρύθμιση με το Ν.4178/13.

 

Συγκεκριμένα θα ήθελα να ξέρω αν μετά την ολοκλήρωση της ρύθμισης μπορεί να μεταβιβάσει το ακίνητο η μητέρα στις 2 κόρες και να επισυνάπτει στο συμβόλαιο ο πίνακας ποσοστών που θα φτιάξω.

 

-Η αρχική άδεια ήταν  ισόγεια κατοικία 153,72τ.μ. με υπόγειο 153,72τ.μ. και στέγη. Στην πραγματικότητα έχει κατασκευαστεί κατοικία 439,88τ.μ. (με υπερβάσεις πλαγίων αποστάσεων, κάλυψης, ύψους κτλπ.., σχεδόν άλλο κτήριο, συγκεκριμένα ισόγεια κατοικία 231,83τ.μ., 1ος όροφος (κατοικία) 197,63τ.μ. και δώμα (κατοικία) 28,42τ.μ.. Ακόμη στο γεωτεμάχιο υπάρχει υπόγειο πάρκινγκ 198,80τ.μ., ισόγεια αποθήκη 29,87τ.μ., ισόγεια δεξαμενή νερού, αντλιοστάσιο πισίνας, πισίνα, και στέγαστρο.

 

-Επίσης θα ήθελα να ξέρω αν τα παραπάνω τ.μ. που θα ρυθμίσω θα τα αντιμετωπίσω σαν σύννομα στον πίνακα ποσοστών. Δλδ αν θα μπορέσω να δώσω την ισόγεια κατοικία στη 1 κόρη και τον 1ο όροφο και το δώμα στην άλλη. Ακόμη πως θα διαχωριστούν οι υπόλοιπες κατασκευές σαν παρακολουθήματα των 2 πλέον ακινήτων? Σκέφτομαι να δώσω από μισό το υπόγειο πάρκινγκ και εξ'αδιαιρέτου τα υπόλοιπα.

 

-Υπάρχει καμιά εγκύκλιος από το συμβολαιογραφικό σύλλογο σχετική με το θέμα? 

 

Οποιαδήποτε γνώμη δεκτή.

 

Ευχαριστώ πολύ.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ. Είχα υπόψη μου την 35_2012 αλλά όχι την 54_2013. 

δεν ξέρω αν θα χρειαστώ τύχη αλλά σίγουρα υπομονή γιατί έμπλεξα πάλι...

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.