Μετάβαση στο περιεχόμενο

Οριστικά στο ΤΑΙΠΕΔ οι μετοχές οκτώ φορέων


Engineer

Recommended Posts

Η Ολομέλεια του ΣτΕ απέρριψε τις προσφυγές των εργαζομένων σε ΟΛΠ, ΟΛΘ, ΟΔΙΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΠΑ, Ελληνικά Πετρέλαια, «Ελληνικό Α.Ε.» και «Εγνατία Οδός Α.Ε.», που ζητούσαν να μην μεταβιβαστούν χωρίς αντάλλαγμα οι μετοχές στο ΤΑΙΠΕΔ.

 

Στην… τελική ευθεία φαίνεται πως μπαίνει η αποκρατικοποίηση οκτώ δημοσίων φορέων – φιλέτων, μετά την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας να απορρίψει τις προσφυγές των σωματείων και των εργαζομένων σε αυτούς.

 

Συγκεκριμένα, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με 11 αποφάσεις της (2179-2189/2014) απέρριψε τις προσφυγές των Σωματείων και εργαζομένων πολιτών στον ΟΛΠ, ΟΛΘ, ΟΔΙΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΠΑ, Ελληνικά Πετρέλαια, «Ελληνικό – Εταιρεία διαχείρισης και Αξιοποίησης Ακινήτων Ελληνικού Αεροδρομίου Α.Ε.» και «Εγνατία Οδός Α.Ε.» που ζητούσαν να ακυρωθούν οι αποφάσεις της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων με τις οποίες το Ελληνικό Δημόσιο μεταβίβασε, χωρίς αντάλλαγμα, στο ΤΑΙΠΕΔ μετοχές των εν λόγω φορέων.

 

Οι σύμβουλοι Επικρατείας κατά πλειοψηφία απέρριψαν ως απαράδεκτους όλους τους ισχυρισμούς των επίμαχων φορέων, καθώς έκριναν ότι οι συνδικαλιστικοί φορείς (σύλλογοι, κ.λπ.) δεν έχουν έννομο συμφέρον να προσφύγουν στο ΣτΕ.

 

Ακόμη, το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάνθηκε κατά πλειοψηφία ότι ούτε οι εργαζόμενοι πολίτες που προσέφυγαν στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο έχουν έννομο συμφέρον, γιατί σε αντίθετη περίπτωση οι αιτήσεις ακυρώσεως τους «θα προσλάμβαναν χαρακτήρα λαϊκής αγωγής».

 

Πηγή: http://www.efsyn.gr/?p=206553

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

κάτι που λέει το σύνταγμα (με σ μικρό) περί προστασίας του συντάγματος και (στα όσα απορρέει από αυτό) της δημόσιας περιουσίας από τους πολίτες δεν θα το έχουν ακούσει εκεί στο ΣτΕ

προφανώς η τελική ερμηνεία είναι ότι είμαστε υπήκοοι και όχι πολίτες

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.