Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μελέτη δισωληνίου ταχύτητες παροχές θόρυβος


deathlok

Recommended Posts

Αυτό το έχω καταλάβει, ειδικά από το συγγενές  :grin: φόρουμ.

 Έχω π.χ. κάποια για διακόπτες θερμαντικών σωμάτων, ρυθμιστικές βαλβίδες για στήλες και συλλέκτες ενδοδαπέδιας της Comap, δεν έχω όμως τίποτα για άλλα εξαρτήματα (καμπύλες, γωνίες, ταυ, συλλέκτες μονοσωληνίου κλπ). Μπήκα για παράδειγμα στο site της FAR για να βρω συλλέκτες όπως αυτοί που ανέφερε ο deathlok, αλλά δεν ξέρω που να ψάξω.

 

Δεν έχεις έρθει στα καινούργια λημέρια μας.... :smile:

 

http://www.e-heat.gr/index.php?resources/%CE%94%CE%B9%CE%AC%CE%B3%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%B1-%CF%80%CF%84%CF%8E%CF%83%CE%B7%CF%82-%CF%80%CE%AF%CE%B5%CF%83%CE%B7%CF%82-%CF%81%CF%85%CE%B8%CE%BC%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-far.36/

 

Εγω πάντως παίδες πιστεύω ότι τώρα με τις αντλίες θερμότητας τα fancoil και τα σώματα ''χαμηλών θερμοκρασιών'' η εξισορρόπηση γίνεται ακόμα πιο επιτακτική.

Edited by aithilenio
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 49
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Γρηγόρη, εξυπηρετικός όπως πάντα, αλλά ντεν ντουλεύει το άτιμο. Που θα μου πάει όμως, κάποια στιγμή θ' ανοίξει. Πράγματι δεν το ξέρω αυτό το λημέρι.

 

Σ' ευχαριστώ κι εσένα akaliak.

 

edit: Όλα καλά, το κατέβασα και βρήκα κι άλλα καλούδια.

Edited by panos-vicious
Link to comment
Share on other sites

Εγώ προσπαθώ πάντα να φτιάχνω συμμετρικά δίκτυα (ειδικά στο μονοσωλήνιο) και συνήθως δεν τα στραγγαλίζω με ρυθμιστικά. Παίζω πολύ με τις διατομές των σωληνώσεων.

 

Και γω το ίδιο κάνω. Στο μονοσωλήνιο μπορείς να κάνεις κάποιες επιλογές στη διαμόρφωση των κυκλωμάτων. Αλλά θέλει ψάξιμο...

 

 

 Δεν μου έτυχε ποτέ να μελετήσω εγκατάσταση θέρμανσης για λογαριασμό κατασκευαστή και να ξέρω από πριν ποιας εταιρείας εξαρτήματα θα χρησιμοποιηθούν. Αυτό είναι ένα θέμα σοβαρό νομίζω.

 

Δεν μπορεί να γίνει ουσιαστική μελέτη αν δεν ξέρεις ή δεν έχεις προδιαγράψει τα βασικά εξαρτήματα που θα χρησιμοποιηθούν (διακόπτες ρυθμιστικά). Χρειάζεται συννενόηση.

Edited by miltos
Link to comment
Share on other sites

η σελίδα της far είναι χάος, αλλά κοίτα εδώ

 

http://www.far-spa.it/en/products/products.php?cp=26&ct=1

 

τα πάνω πάνω.

Link to comment
Share on other sites

Από ότι είδα στο site της far, στο διάγραμμα παροχής πτώσης πίεσης δίνει μόνο μία καμπύλη, δεν δίνει στοιχεία για διαφορετικές στροφές. Μάλλον δεν  έχουν ρυθμιστικούς διακόπτες τα παραπάνω κολλεκτέρ. Μπορεί όμως να χρησιμοποιηθεί το Κν τους για να υπολογίσουμε την πτώση πίεσης που προκαλούν στο δίκτυο ως έχουν (τέρμα ανοιχτά).

Link to comment
Share on other sites

έχει επισυνάπτω ενδεικτικά.

 

 

Για όσα γράφτηκαν απλά δεν έχω βρει χρόνο να τα επεξεργαστώ θα επανέρθω.

3875(1).pdf

Edited by miltos
Διαγραφή τμήματος του μηνύματος αφού δημιουργήθηκε νέο topic
Link to comment
Share on other sites

Όπως πάντα επιπόλαιος... δεν έκατσα να ψάξω... πετάχτηκα και είπα την μ...α μου... :smile:

 

Γράφει κάπου αλλού για τα 1 2 3  4 5 κλπ σε τι αντιστοιχούν;

Link to comment
Share on other sites

κοίτα το ΤΑ είναι Full Open στα ιταλικά και το 1 2 3 4 5 giri detentore είναι στροφές (λογικά από τέρμα κλειστό)

 

ΔΕΝ ξέρω Ιταλικά

Link to comment
Share on other sites

Και κάτι τελευταίο. Δεν μου έτυχε ποτέ να μελετήσω εγκατάσταση θέρμανσης για λογαριασμό κατασκευαστή και να ξέρω από πριν ποιας εταιρείας εξαρτήματα θα χρησιμοποιηθούν. Αυτό είναι ένα θέμα σοβαρό νομίζω.

 

Εγώ όσες δικές μου κατασκευές έκανα και αγόρασα υλικά κτλ είδα ότι τελικά δεν υπάρχουν καθόλου ή υπάρχουν πολύ μικρές διαφορές στις τιμές των εξαρτημάτων (collecter, βάνες κτλ) εφόσον μιλάμε για επώνυμα προϊόντα μεταξύ αυτών που δίνουν διαγράμματα και αυτόν που δεν δίνουν τπτ. Οπότε από εδώ και πέρα ακόμα και για κατασκευαστή να είναι η δουλειά πολύ απλά θα προδιαγράψω και την εταιρία μάρκα για διακόπτες κτλ..

 

Άλλωστε ακόμα και οι κατασκευαστές (όσοι υπάρχουν ακόμα) θέλουν φθηνή εγκατάσταση αλλά δεν θέλουν ζημίες στα υδραυλικά που θα τους στοιχίσουν πολύ ακριβά και σε κόστος και σε φήμη. Δλδ μπορεί να μην έβαζαν με τπτ θερμιδομετρητές αλλά τουλάχιστον στην Αθήνα για την ύδρευση όλοι ήθελαν χαλκό. Μπορεί να μην ανέβαζαν στήλη ξεχωριστή για boiler στην ταράτσα αλλά για τα μονοσωλήνια δεν έβαζαν πλαστικές με τπτ.

 

Δεν λέω πως είναι η σωστή πρακτική ή ότι είχαν πάντα δίκιο στις επιλογές απλά ότι αν κάτι φοβόντουσταν ότι μπορεί να προκαλέσει ζημιά δεν το επέλεγαν ας ήταν πιο φθηνό.

Link to comment
Share on other sites

Επανέρχομαι στο συγκεκριμένο θέμα γιατί προχθές ανάψαμε δοκιμαστικά τα λεβητάκια και την θέρμανση στο full.

 

Το δίκτυο στήθηκε με του παλιούς διακόπτες και οι παροχές "ρυθμίστηκαν" όσο αυτό ήταν εφικτό από τους κλάδους της ομπρέλας χρησιμοποιώντας Φ12 Φ15 και Φ18 ανάλογα την θέση του κλάδου.

 

Γενικά συμπεράσματα:

 

1) Δεν έχω θόρυβο (από όσο παρατήρησα) σε κανένα σώμα, κλάδο, κεντρική στήλη γενικά πουθενά.

2) Τα σώματα στα 20 λεπτά (ίσως και λιγότερο) είχαν ζεσταθεί όλα πάρα πολύ καλά

3) Όλοι οι κλάδοι με Φ12 δουλέχουν ρολόι εξαρτήματα βρήκα τα πάντα εκτός από ημιβε. (μικρό το κακό). Αν σας πουν πως δεν υπάρχουν να πάτε αλλού .

 

 

"Προβλήματα"

 

1) Το να δουλεύεις με τρεις διαφορετικές διατομές για τους κλάδους είναι λίγο "κόλαση" αφού χάνεις την μπάλα πολύ εύκολα με τα εξαρτήματα (γωνιές καμπύλες στηρίγματα κτλ κτλ) (ειδικά όταν η εκγατάσταση είναι σε σπίτι που κατοικείται έχει λίγο χώρο να βάλεις τα πράγματα σου και ο εγκαταστάτης σου δεν είναι υπερβολικά τακτικός.

2) Οι καμπύλες που υπολογίζεις θεωρητικά στο πρόγραμμα είναι εκτός πραγματηκότητας. Ένα καβάλημα να χρειαστή να κάνει ή ένα εσάκι και τα εξαρτήματα (άρα τριβές) που έχει ο κλάδος αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.