Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τοπογραφικό Εντός Σχεδίου για Συμβαιολογραφική Πράξη


Recommended Posts

Καλήσπέρα,

 

Περίπτωση:

Χρειάζεται να συντάξω ένα τοπογραφικό διάγραμμα για αγοραπωλησία ενός οικοπέδου το οποίο βρίσκεται εντός σχεδίου (Δ. Φυλής).

Έχω βρεί το σχέδιο του αναθεωρημένου ΡΣ και έχω βρεί το οικόπεδο σε αυτό. Επισκέφθηκα την πολ/κή υπηρεσία του Δήμου για να ρωτήσω αν αυτό είναι το πιο πρόσφατο ΡΣ και αν έχει κυρωθεί πράξη εφαρμογής και γενικά να πάρω ότι υπήρχε για το ΟΤ του οικοπέδου (τροποποιήσεις κλπ), επειδή όμως είχαν απεργία ήταν κλειστα. Βρήκα όμως απ' έξω κάποιους υπαλλήλους του αρμόδιου τμήματος και μου είπαν ότι δεν έχει γίνει πράξη εφαρμογής εκεί γιατί το προηγούμενο ΡΣ ήταν του 78 και γι΄αυτό ισχύουν οι αναλογισμοί. Στην ερώτηση μου να μου εξηγήσει τι εννοεί ισχύουν οι αναλογισμοί ήταν πια αργά..., διότι είναι απλήρωτος και σε πολλά μου απάντησε μέχρι τώρα (ίσως δεν έχει και άδικο), στην ερώτηση δε αν μπορεί να μου πεί να υπάρχουν τροποποιήσεις οι αλλαγές στους ΟΔ το τάβλι είχε πάρει φωτιά... Επισκέφθηκα λοιπόν και το εν λόγω οικόπεδο και έχοντας στα χέρια μου το ΡΣ είδα ότι στο συγκεκριμένο τμήμα οι ΡΓ και οι ΟΓ δεν έχουν εφαρμοστεί και κατά συνέπεια οι δρόμοι (και οι πρασιές) που φαίνεται στο ΡΣ δεν υπάρχουν  υλοποιημένοι. Σε παλαιότερο ΤΔ που μου προσκόμισαν οι πωλητές, φαίνονται οι δρόμοι του ΡΣ και σημειώνεται δίπλα (μη ανοιχθείσα εγκεκριμένη κοινοτική οδός)

 

Ερωτησεις:

1. Στο ΤΔ που θα συντάξω θα φαίνεται η υφιστάμενη κατάσταση (δηλ. ο χωματόδρομος που υπάρχει εκεί) και θα υπάρχουν και οι ΡΓ & ΟΓ όπως φαίνονται στο ΡΣ μαζί με το πλάτος του δρόμου κανονικά;

2.Το ότι εκεί ισχύουν οι αναλογισμοί πρέπει να το αναφέρω στο ΤΔ ή να ψάξω να βρώ την πράξη αναλογισμού;

3.Από την στιγμή που δεν είναι υλοποιημένες οι ΡΓ και ΟΓ στο συγκεκριμένο ΟΤ θα πρέπει να γίνει (για την προκειμένη δικαιοπραξία) διάγραμμα εφαρμογής;

 

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα συνάδελφε.

1. Ναι

2. Από την στιγμή που έχει ενταχθεί στο σχέδιο πόλης με τις παλιές διατάξεις, δεν είναι σε ισχύ διατάξεις του 1337/83 άρα προφανώς θα έπρεπε να έχει συνταχθεί ή θα έχει συνταχθεί ήδη πράξη αναλογισμού/τακτοποίησης/προσκύρωσης. Αναζήτησε την από το πολεοδομικό γραφείο.

3. Ναι, αναζήτησε από το πολεοδομικό γραφείο τεχνική έκθεση εφαρμογής ή διάγραμμα εφαρμογής ρ.γ./ο.γ. για να εφαρμόσεις.

Ελπίζω να βρεις γιατί αλλιώς για τοπογραφικό μεταβίβασης, δύσκολο να δεχτεί να επωμιστεί το κόστος για σύνταξη δ.ε. ο πελάτης σου καθώς και τον χρόνο που θα απαιτηθεί.

 

Εν κατακλείδι, ξαναπήγαινε μια βόλτα από το πολεοδομικό γραφείο :)

Edited by DIMITRIS80
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα συνάδελφε.

1. Ναι

2. Από την στιγμή που έχει ενταχθεί στο σχέδιο πόλης, δεν είναι σε ισχύ διατάξεις του 1337/83 άρα προφανώς θα έπρεπε να έχει συνταχθεί ή θα έχει συνταχθεί ήδη πράξη αναλογισμού/τακτοποίησης/προσκύρωσης. Αναζήτησε την από το πολεοδομικό γραφείο.

3. Ναι, αναζήτησε από το πολεοδομικό γραφείο τεχνική έκθεση εφαρμογής ή διάγραμμα εφαρμογής ρ.γ./ο.γ. για να εφαρμόσεις.

Ελπίζω να βρεις γιατί αλλιώς για τοπογραφικό μεταβίβασης, δύσκολο να δεχτεί να επωμιστεί το κόστος για σύνταξη δ.ε. ο πελάτης σου καθώς και τον χρόνο που θα απαιτηθεί.

 

Εν κατακλείδι, ξαναπήγαινε μια βόλτα από το πολεοδομικό γραφείο :)

Κατ' αρχήν ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.

 

Και τώρα ξανά ερωτήσεις..:

 

1. Δεν καταλαβαίνω αυτο που λές "....τεχνική έκθεση εφαρμογής ή διάγραμμα εφαρμογής ρ.γ./ο.γ. για να εφαρμόσεις." Πώς να το εφαρμόσω;; Δηλ. έστω ότι τα βρίσκω πώς θα πρέπει να ενεργήσω; είτε στο πεδίο είτε στην σύνταξη του ΤΔ (εκτός του ότι θα το αναφέρω στο υπόμνημα);

2. Απ΄ότι είδα εκεί...το συγκεκριμένο πολεοδομικό γραφείο δεν σκοπεύει να ανόιξει σύντομα (γιατί είναι απεργοί παρα πολύ καιρό), στην περίπτωση αυτή, που δεν μπορώ να βρώ στοιχεία, τι γίνετε; Θέλω να πώ ότι το ξέρω ότι για να γίνει ορθή και πλήρης η σύνταξη του ΤΔ θα πρέπει να βρώ τα παραπάνω στοιχεία, αλλά σε περίπτωση που είναι ανέφικτο την δεδομένη στιγμή (στην συγκεκριμένη περίπτωση) μπορείς να πορευτείς με αυτά που έχεις ή πρέπει να περιμένεις απαραιτήτως τα συγκεκριμένα στοιχεία;

Το λέω αυτό διότι είναι προφανές ότι πωλητές και αγοραστές καίγονται και οι δύο να τελειώσουν την δουλειά τους (να πουλήσουν και να αγοράσουν, αντίστοιχα) που σημαίνει αυτό ότι όσο πιο σωστό και να θέλουν (και οι ίδιοι εκτός από εμένα) να είναι το τελικό διάγραμμα που θα έχουν στα χέρια τους για την ολοκλήρωση του συμβολαίου, δεν μπορούν να περιμένουν πότε θα λήξει η απεργία να βρούμε τα στοιχεία (και ίσως με το δίκιο τους). Οπότε θα οδηγηθούμε αναπόφευκτα σε μια μεν ελλειπή-ποιοτικά- δουλειά απ' την άλλη δε σε μια δουλειά που θα έχει τα απαραίτητα (κατ' αυτούς) στοιχεία για να κάνουν την δουλειά τους.

 

Ευχαριστώ και πάλι! :)

Link to comment
Share on other sites

Απο την στιγμη που δεν εχει γινει Π.Ε. ισχύει το εγκεκριμενο ΡΣ του 78 που αναφέρεις με τις προβλεπομενες ΡΓ και ΟΓ που εχουν καθοριστεί στις πινακιδες (και οχι απαραιτητα να εχουν εφαρμοστει επι του εδάφους).Αυτό που δεν σου εξήγησαν οι υπαλληλοι μεταξυ ταβλι και συζητησης ειναι αν υπάρχει τροποποιηση στο Ο.Τ. που σε ενδιαφέρει με πράξη αναλογισμου/τατκτοποιησεως.

 

Αυτο που εχεις να κανεις εσυ σε πρωτη φαση ειναι να αποτυπωσεις την υφισταμενη κατασταση, καθώς και τυχον κτιρια και μαντρες που υπηρχαν και φενονται αποτυπομενα στο ΡΣ του 78 ωστε να εφαρμοσεις ΡΓ ΚΑΙ ΟΓ.Σε καμία περιπτωση ομως μην παραδωσεις τοπογραφικο χωρις να ελεγξεις αν υπαρχει τροποποιηση και αν εχει συνταχτει στο οικοπεδό σου πραξη αναλογισμου.

Link to comment
Share on other sites

Όπως σου είπαν πολύ σωστά οι συνάδελφοι

  • Βγες στο πεδίο και αποτύπωσε την ιδιοκτησία σου και όσα περισσότερα στοιχεία μπορείς από χαρακτηριστικά σημεία σε όμορες και απέναντι ιδιοκτησίες(γωνίες παλιών κτιρίων, μάντρες, συρματοπεριφράξεις) ώστε μετά όταν μαζέψεις όλα τα στοιχεία από τις αρμόδιες υπηρεσίες και δεις τι γίνεται ακριβώς να μην ξαναχρειαστεί να βγεις στο πεδίο και να μπορείς να τα εφαρμόσεις όλα στο σχέδιο σου.
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε, εάν δεν σε οδηγήσουν από το πολεοδομικό γραφείο ώστε να ξέρεις την μορφή του ρυμοτομικού ακριβώς (εάνδηλαδή έχει ή όχι κάποια τροποποίηση ) και εάν δεν γνωρίζεις εάν υπάρχει κάποια έκθεση η διάγραμμα εφαρμογής Ρ.Γ. πως θα εφαρμόσεις ορθά τα όρια του οικοπέδου σου ως προς τους κχ χώρους?

Κατά την γνώμη μου, με κλειστή την υπηρεσία ( ή εάν δεν έχεις κάποιον συνεργάτη στην περιοχή που να έχει τα στοιχεία αυτά) δεν μπορείς να προχωρήσεις

Link to comment
Share on other sites

Μάλιστα.

Ευχαριστώ πάρα πολύ όπως και να 'χει για την άμεση ανταπόκριση στα ερωτήματα μου.

Μια τελευταία παρατήρηση - λεπτομέρεια μήπως έχει και αυτό τον νόημα του.

Στο τοπογραφικό που μου προσκόμισαν (από την προηγούμενη αγοραπωλησία) το οποίο είναι του 2004 δεν αναφέρει τίποτα περί τροποποιήσεων (βέβαια δεν έχει κάν απόσπασμα ρυμοτομικού, ούτε αναφέρει για πράξη αναλογισμού) και στα όρια του οικοπέδου από ότι είδα έχει περάσει την ΡΓ επάνω (χωρίς την πρασιά) και δείχνει και το πλάτος του δρόμου (του εγκεκριμένου πλήν όμως μη διανοιγμένου). Θεωρώ ότι δεν μπορώ να στηριχτώ σε ένα τόσο ελλειπές ΤΔ ή κάνω λάθος;

Link to comment
Share on other sites

Γενικά δεν μπορείς να στηριχθείς σε προγενέστερο τοπογραφικό διάγραμμα θεωρώντας τα αναγραφόμενα επ' αυτού ως δεδομένα κατά την γνώμη μου, καθώς ο συνάδελφος που το συνέταξε μπορεί να είχε κάνει λάθη (αμελητέα ή σημαντικά). 

Πηγή για τα δεδομένα σου είναι το πολεοδομικό γραφείο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.