Μετάβαση στο περιεχόμενο

Περίφραξη σε πρόσωπα οικοπέδου με μη οριστικά υψόμετρα


Recommended Posts

Καλημέρα.

 

Έχω περίπτωση οικοπέδου με πρόσωπα σε οδούς που μόλις διαμορφωθούν τα υψόμετρά τους οριστικά, θα σηκωθούν από 0.80-1.10μ.

 

Η άδεια δόμησης για ισόγεια κατοικία,φυσικά βγήκε με βάση τα μελλοντικά οριστικά ύψη των κρασπέδων σύμφωνα με τις εγκεκριμένες υψομετρικές μελέτες του δήμου, που βρίσκεται το οικόπεδο. Ο δήμος θεώρησε στο τοπογραφικό τα οριστικά μελλοντικά υψόμετρα των κρασπέδων.

 

Στις μελέτες έχω υπολογίσει 1.00μ σταθερής περίφραξης και 1.00μ. κιγκλίδωμα, από τα οριστικά μελλοντικά διαμορφωμένα και θεωρημένα υψόμετρα των κρασπέδων.

 

Τώρα, στη φάση της κατασκευής και θέλοντας να κατασκευάσω τις μάντρες, έχω φτάσει στο δίλημμα σε τι υψος να τις κατασκευάσω.

 

Αν τις κάνω σύμφωνα με τα απόλυτα υψόμετρα της μελέτης, θα προκύψουν περίπου 2.00 μ. από τα σημερινά ύψη των οδών και όταν μπαζωθεί και ασφαλτοστρωθεί ο δρομός και τοποθετηθούν και τα κράσπεδα θα έρθουν στα σωστά ύψη.

Μήπως, όμως έχω πρόβλημα με κάποιον ελεγκτή που ίσως ισχυριστεί πως ξεπέρασα το 1.50 μ. από το δρόμο? (έστω και αν δεν είναι διαμορφωμένος)

 

Αν από την άλλη κατασκευαστουν 1.00 μ σταθερό και 1.00 μ. κάγκελο από τα υπάρχοντα ύψη, θα θαφτούν από τους δρόμους μελλοντικά, οπότε το θεωρω λάθος εξ αρχής.

 

Ποιά θεωρείτε πως είναι η προτιμότερη λύση? Νομίζω πως είμαι περισσότερο της λογικής να γίνουν στα απόλυτα υψόμετρα της μελέτης, έστω και αν προκύψουν τώρα ψηλότερα από το 1.50μ. Δε νομίζω πως μπορεί να μου πει κανείς τίποτα, αφού πάμε με τα υψόμετρα της υψομετρικής μελέτης, όπως φυσικά και για την κατοικία, που έχει προχωρήσει στα ύψη σύμφωνα με την άδεια.

 

Link to comment
Share on other sites

  

 

 

Ποιά θεωρείτε πως είναι η προτιμότερη λύση? Νομίζω πως είμαι περισσότερο της λογικής να γίνουν στα απόλυτα υψόμετρα της μελέτης, έστω και αν προκύψουν τώρα ψηλότερα από το 1.50μ. Δε νομίζω πως μπορεί να μου πει κανείς τίποτα,

 

αφού πάμε με τα υψόμετρα της υψομετρικής μελέτης,

 

όπως φυσικά και για την κατοικία, που έχει προχωρήσει στα ύψη σύμφωνα με την άδεια.

νομιζω οτι απαντησες μονος σου...

 

αν ειναι να σου "απορριψει" την περιφραξη μια φορά...για την κατοικια  τι "θα πρεπει" να πει???

 

νταξ' [που θάλεγε και ο  σταυρος]

 

ειπαμε..."ελεγκτης" μεν... αλλα πρώτιστα ειναι μηχανικος  και διαθετει, για το αντικείμενό του, κατι...παραπάνω απο τον κοινό νού

 

υγ1

να μην αρχισω...έ.....μετάαα.... μπάζωσε στη βαση των τοιχειων κλπκλπ....που δεν το θεωρω σωστό...

 

υγ2

θα μας πουν και οι φιλοι μας την αποψη τους...

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.