Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΣΑΥ - ΦΑΥ δημοσίων έργων (κτηριακά,οδοποιΐας,υδραυλικά κλπ)


Recommended Posts

Καλησπέρα Συνάδελφοι, μήπως κάποιος από εσάς έχει εντυπα φ.α.υ. και σ.α.υ. που χρησιμοποιούνται σε μελέτες δημοσίων έργων ? Τα έντυπα που βάζουμε στις οικοδομικές άδειες που μας βγάζει το civil κάνουν?

Link to comment
Share on other sites

Όχι δεν κάνουν. Απαιτούνται αναλυτικά έντυπα τα οποία υπάρχουν συνήθως στη μελέτη του έργου. Τα έντυπα αυτά είναι διαφορετικά ανάλογα με το είδος του έργου.πχ για υδραυλικά εργα θα πρέπει να γίνει εκτίμηση της συνατότητας εκσακφής χωρίς αντιστηρίξης ενώ στα οικοδομιά απαιτούνται μέτρα ασφάλειας για πτώση από ύψος. Επίσης είναι εξαιρετικά χρήσιμα έγγραφα σε περίπτωση διαφωνιών εργολάβου - υπηρεσίας ή σε περίπτωση (μακριά από εμάς!!!) ατυχήματος.

Link to comment
Share on other sites

σου στέλνω το σ.α.υ. για μια απλή ασφαλτόστρωση, είναι απλής μορφής προσοχή προσαρμόζεται ανάλογα με τη φύση του έργου και δεν είμαι σίγουρη για τη νομοθεσία που έχει, εγώ το έχω από μελέτη τ.υ.δ.κ

4562_1220016469.doc_140.doc

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Καλησπέρα,

 

Έχω κάποια γενικά ερωτήματα για τη σύνταξη των ΣΑΥ ΦΑΥ - πρόκειται για δημόσιο έργο οδοποιίας. Όποιος γνωρίζει παρακαλώ ας απαντήσει.

 

1) Σύμφωνα με το Π.Δ. 305/96 η σύνταξη τους γίνεται από τον ανάδοχο της μελέτης. Μπορεί να κάνει την σύνταξη τους (και να τα υπογράψει) κάποιος άλλος εκτός από τον ανάδοχο της μελέτης;

 

2) Αν ναι τότε αυτός ο άλλος πρέπει να ναι μελετητής και να έχει το αντίστοιχο μελετητικό πτυχίο που απαιτείται για το εν λόγω έργο;

 

3) Η σύνταξη και υπογραφή των ΣΑΥ ΦΑΥ απαιτεί να είναι κάποιος γραμμένος στα μητρώα μελετητών; Γιατί οι περισσότερες εξειδικευμένες εταιρείες που αναλαμβάνουν τη σύνταξη αυτών δεν είναι γραμμένες στα μητρώα μελετητών.

 

Ευχαριστώ.

 

Παρατήρηση: Τα Greeklish απαγορεύονται. Αν δεν μπορείτε να τα αποφύγετε, διαβάστε τι μπορείτε να κάνετε ΕΔΩ.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.

Ευχαριστώ, Χάρης.

Link to comment
Share on other sites

Προφανώς ρωτάς για ΣΑΥ-ΦΑΥ μελέτης και όχι για την κατασκευή.

 

1) Μπορεί να το συντάξει οποιοσδήποτε, αρκεί να έχει λάβει "εντολή" από τον ανάδοχο της μελέτης για να συντάξει το ΣΑΥ-ΦΑΥ. Δηλαδή, το όνομά του πρέπει να συμπεριλαμβάνεται στους συμμετέχοντες στην εκπόνηση της μελέτης, έστω και σαν εξωτερικός συνεργάτης.

 

2) Σε συνέχεια του παραπάνω, νομίζω πως ναι, πρέπει να είναι μελετητής και να έχει πτυχίο.

 

3) Συνήθως συντάσσεται από κάποιον άλλο το ΣΑΥ-ΦΑΥ και μετά το υπογράφει ο εκπρόσωπος (ή προεδρεύων) του μελετητικού γραφείου ή της σύμπραξης των γραφείων που αναλαμβάνουν την εκπόνηση της μελέτης. Η ρύθμιση της αμοιβής του πραγματικού συντάκτη είναι θέμα συνεννόησης φυσικά.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για την απάντηση.

 

Ναι ρωτάω αποκλειστικά για τη φάση της μελέτης.

 

Δεν έχω δει κάπου στην νομοθεσία ότι πρέπει να ναι κάποιος εγγεγραμένος στα μητρώα μελετητών για να μπορεί να υπογράψει ΣΑΥ ΦΑΥ.

 

Σίγουρα με βάσει τη λογική οτι τα συντάσει (ή απλά υπογράφει) ο ανάδοχος της μελέτης ο οποίος είναι και στα μητρώα μελετητών σημαίνει ίσως και αυτόματα ότι οποιοσδήποτε άλλος αναλάβει να τα υπογράψει θα πρέπει να ναι κάτοχος μελετητικού πτυχίου. (απλή υπόθεση κάνω).

 

Στη φάση της κατασκευής και για το αντίστοιχο ΣΑΥ ΦΑΥ ο μελετητής έχει δικαίωμα υπογραφής του ή θα πρέπει να το υπογράψει κάποιος εγγεγραμενος στα ΜΕΚ?

 

Γνωρίζεις μήπως πόσο περίπου κοστολογείται στην αγορά εργασίας η σύνταξη του ΣΑΥ μελέτης? (ασχέτως προεκτιμώμενων αμοιβών).

Link to comment
Share on other sites

Το ΣΑΥ-ΦΑΥ της κατασκευής δεν το συντάσσει ο μελετητής, αλλά ο Ανάδοχος της κατασκευής. Δεν έχω ιδέα πόσο κοστίζει η σύνταξη ΣΑΥ-ΦΑΥ, διότι εργάζομαι σε κατασκευαστική εταιρεία. Πάντως, αν κρίνω από τα ΣΑΥ-ΦΑΥ μελετών που έχουν πέσει στα χέρια μου, δεν είναι κάτι δύσκολο η σύνταξή τους και γενικά δεν έχουν σημαντικές διαφορές τόσο στη μορφή του κειμένου όσο και στο περιεχόμενο.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

μηπως καποιος συναδελφος εχει στα χερια του σαυ - φαυ εργου οδοποιιας. θελω να δω πως περιπου συμπληρωνεται. προκειται για εργο ασφαλτοστρωσης υπαρχοντος δρομου. ειμαι στο σταδιο της μελετης και αφορα δημοτικο εργο. αν εχει καποιος καποιο παραπλησιο θα με βοηθουσα αφανταστα.... ευχαριστω

 

 

Σε παρακαλώ να διαβάσεις τους Κανόνες Συμμετοχής εδώ:

http://www.michanikos.gr/ftopic195.html

Τα κεφαλαία απαγορεύονται τόσο στον τίτλο όσο και στο περιεχόμενο των δημοσιεύσεων.

Μπορείς να διορθώσεις τη δημοσίευσή σου πατώντας την "επεξεργασία" πάνω δεξιά.

anka

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
σου στέλνω το σ.α.υ. για μια απλή ασφαλτόστρωση, είναι απλής μορφής προσοχή προσαρμόζεται ανάλογα με τη φύση του έργου και δεν είμαι σίγουρη για τη νομοθεσία που έχει, εγώ το έχω από μελέτη τ.υ.δ.κ

 

Με βοήθησε πολύ! Σ'ευχαριστω!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.