Μετάβαση στο περιεχόμενο

fifikaki

Members
  • Περιεχόμενα

    78
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by fifikaki

  1. Καλησπερα, την πολιτιμη βοηθεια σας! Εχω ενα νομιμο υπογειο με θεσεις σταθμευσης με αποκλειστικη χρηση και ολο το υπολοιπο κοινοχρηστο. Θα υποβάλλομε δηλωση του 4178, γιατι άλλαξαν οι θεσεις που παρκαρουν. Σε κατι εσοχες, δημιουργηθηκαν εξ αρχης κατι αποθηκες. Πως τις δηλωνω? Δεν εχω υπερβαση σε καλυψη, δομηση,υψος. Να το πω διαφορετικη διαρρυθμιση ? Διαμερισμάτωση δεν παιζει, δεν υπάρχουν χιλιοστα κ δεν φαινονται πουθενα. Με αναλυτικο, αλλα ως τι??? Δεν κουμπωνει καποια παραβαση. Ευχαριστω!!
  2. fifikaki

    KENAK Freeware

    Συγχαρητήρια για την προσπάθεια.
  3. 'Εχω μία περίπτωση όπου σε έναν οικοδομικό συνεταιρισμό, έχουν χτιστεί όλα τα οικόπεδα , και έχει μείνει ένα, το οποίο η πολεοδομία θεωρεί εκτός συνεταιρισμού και δεν μπορεί να χτιστεί. Τι λέω στον πελάτη? Οι τίτλοι είναι όλοι οκ μέχρι και γνωμοδότηση του ΣτΕ έχουμε που λέει ότι όλα τα τεμάχια σε έναν συνεταιρισμό οικοδομούνται.
  4. Ως γνωστόν όταν σε μια οικοδομή ο χώρος μπροστά από τη σκάλα και τον ανελκυστήρα είναι μεγαλύτερος από τα προβλεπόμενα (1.20μ και 1.50μ) αντίστοιχα δεν μετράει στη δόμηση (δηλ. το υπερβάλλον κομμάτι του καθορισμένου μέχρι να βρει τον τοίχο). Μπορείτε να μου πείτε ποιά είναι η διάταξη που μας το επιτρέπει αυτό, διότι περνάω έλεγχο Γ.Ο.Κ. και δεν μου το δέχεται ο υπάλληλος;
  5. Συνάδελφοι, που ακριβώς στον ΓΟΚ ή στον κτιριοδομικό αναφέρεται η ελάχιστη διάσταση 1.20Χ1.20 για τους φωταγωγούς;
  6. Μια ερώτηση : Σε μια οικοδομή, στο χώρο του κλιμακοστασίου είναι δυνατόν να μην κατασκευαστεί δοκός στην ίδια στάθμη με τις περιμετρικές δοκούς της υπόλοιπης οικοδομής, και να κατασκευαστεί στο ενδιάμεσο επίπεδο των περιμετρικών δοκών (στο ενδιάμεσο πλατύσκαλο) ? Σε αυτή την περίπτωση στις ακραίες γωνίες του κλιμακοστασίου δεν θα δημιουργηθούν κοντά υποστυλώματα? Στο Φ.Ο. όλες οι περιπετρικές δοκοί του κτηρίου δεν είναι πάντα στην ίδια στάθμη?
  7. Για να σε βοηθήσω πρέπει να έχεις και ένα προγραμματάκι για να σου υπολογίσει και τις αμοιβές κατά τον 3316 προκειμένου να μπορέσεις να πείσεις τον επίτροπο της ΤΥΔΚ ότι η προσφορά σου είναι η πλέον συμφέρουσα. Είχα και εγώ το ίδιο πρόβλημα μέχρι που βρήκα στο site της runet.gr το προγραμματάκι και το αγόρασα.
  8. Χρειάζεσαι σίγουρα αναθεώρηση, ειδικά αν δεν έχει ήδη αναθεωρηθεί για παράταση ισχύος. Για το χώρο στάθμευσης αν κάνεις αλλάγή χρήσης πρέπει να κάνεις τροποποίηση της αρχικής συμβολαιογραφικής πράξης για κατάργηση (το έκανα σε μια περίπτωση που έκανα το χώρο στάθμευσης η/υ χώρο).
  9. Ευχαριστώ erling, θα το εξετάσω να δω τι λένε τα συμβόλαια του γείτονα.
  10. Από ότι είδα όχι, και δεν αναφέρεται και τίποτα πάνω στο διάγραμμα κάλυψης. Και στην ερώτησή σου anka αν ήταν κομμάτι παλαιότερο του οικοπέδου, αν λέω υποθετικά που δεν είναι, και πάλι η απόσταση είναι μικρότερη από 3μ. -------------- Από την Ηροδότου έχει μπει μέσα 1μ από την οικοδομική γραμμή. Το δρομάκι αυτό είναι δουλεία των διπλανών οικοπέδων μεταξύ τους. Τα κτίσματα αυτών των οικοπέδων έχουν ακουμπήσει πάνω στη γραμμή του ορίου της δουλείας. Το σχέδιο είναι της άδειας.
  11. Η οικοδομή χτίστηκε το 2005. Το δρομάκι αριστερότερα, είναι δουλεία διόδου των διπλανών οικοπέδων μεταξύ τους. Εμείς δεν δώσαμε τίποτα.
  12. Μια ερώτηση συνάδελφοι : Μου ήρθε στα χέρια ένα τοπογραφικό με μια οικοδομή. Στους όρους δόμησης αναφέρει ότι οι πλευρικές αποστάσεις από πλαινά και πίσω όρια είναι Δ=5.40 (ορθόν) ή μπορεί να ακομπήσει όταν υπάρχει και όμορο κτισμένο. Μέχρι εδώ καλά. Στην πράξη σε ένα πλευρικό όριο έχει αφήσει απόσταση 1.02μ-1.10. Τι κάνουμε εδώ? Το μέγιστο ύψος της πολυκατοικίας είναι 24μ + 1.20 στέγη. Από τη μεριά που αφήνει αυτή την περίεργη απόσταση υπάρχει ένα αδιέξοδο δρομάκι έχει αυτό καμιά σχέση? Σας παραθέτω σκίτσο με κόκκινο το όριο του οικοπέδου και με κίτρινο το περίγραμμα του κτιρίου.
  13. Στον ΕΟΜΜΕΧ κοίταξες? Νεανική επιχειρηματικότητα κλπ;
  14. Παιδιά, ο επιβλέπων υπέγραψε ότι το κτίριο δεν έχει ανάγκη και ότι τα παραπανήσια 7 δοκάρια δεν υπάρχουν στον στατικό υπολογισμό.
  15. Ευχαριστώ πολύ myri, αλλά ψάχνω συγκεκριμένα εκείνη την διάταξη που λέει για το 2.20μ κάτω από την πλάκα οροφής που είναι εκτός περιγράμματος και από πάνω φύτευση 1μ, τη γνωστή ανισοσταθμία που κάνουμε.
  16. Για δέστε συνάδελφοι το σεναζάκι!!! Εγώ καταγγελία έκανα στην πολεοδομία για κοπή δοκού. Η πολεοδομία το χαρακτήρισε σενάζ και μου είπε γραπτώς ότι δεν υφίσταται θέμα!!!!!!! Να σημειώσω ότι αυτό το "σενάζ" και άλλα 7 στους υπερκείμενους ορόφους δεν υπάρχουν στα σχέδια, έκανε λάθος ο μπετατζής και λέει και ο συνάδελφος, δε βαριέσαι αστά!!!!!!!!
  17. Συναδελφοι βοηθείστε με!Οταν κάνουμε τη γνωστή επέκταση του υπογείου εκτός περιγράμματος, με την γνωστή ανισοσταθμία των πλακών, το υψος κάτω από την πλάκα του ακάλυπτου, δεν πρέπει να είναι 2.20 και πάνω από την πλάκα να έχουμε 1 μέτρο χώμα? Ο κτιριοδομικός το ξεκαθαρίζει μόνο για τις θέσεις του ισογείου. Παρατήρηση: Οι τίτλοι των θεμάτων πρέπει να είναι και με τόνους. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum. Ευχαριστώ, myri.
  18. Δοκίμασε μήπως δεχτεί η πολεοδομία μόνο μια υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη ότι αλλάζει μηχανικό και τους λόγους που τον αναγκάζουν να τον αλλάξει και ότι ορίει εσένα πλέον νέο μηχανικό και βάλτε του στην τράπεζα την αμοιβή. Για δοκίμασε...
  19. Συνάδελφοι, χρειάζομαι τη βοήθειά σας. Πέρασα μια οικοδομή από αυτοψία και ο πολεοδόμος χαρακτήρησε δοκάρι 30Χ50 σενάζ!!!! (Να σημειώσουμε εδώ ότι το παραπάνω δοκαράκι ένας εργολάβος το έκοψε για να ανοίξει πορτα). Ψάχνω τώρα έναν καλό ορισμό του σενάζ. Ψάχνω στα βιβλία μου ή στον κτιριοδομικό αλλά δεν βρήκα κάτι καλό. Παρατήρηση: Χρησιμοποιείτε την αναζήτηση πριν ανοίξετε καινούργιο θέμα. ειδικά όταν το θέμα το έχετε αναρτήσει οι ίδιοι πριν 10 μέρες Παρατήρηση: Οι τίτλοι των θεμάτων πρέπει να είναι και με τόνους. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum. Ευχαριστώ, myri.
  20. Ωραία τα λέμε, πήγα να κάνω μια ρύθμιση στο ΤΣΜΕΔΕ και με υπόχρέωσαν ατάκα και επί τόπου να πληρώσω αυτή την προσάυξηση αλλιώς δεν μου έκαναν την ρύθμιση, και μετά πήγα να εισπράξω και κάποιες ιατρικές εξετάσεις στην Αγία Παρασκευή και λένε μόνο στα κεντρικά διότι δεν έχουν σφραγίδα!!!!!
  21. Παιδιά σύμφωνα με το τελευταίο τεύχος του ΤΕΕ θα πρέπει να επισυνάπτεται στο συμβολαιογράφο και η νόμιμη από του ΤΕΕ αμοιβή του τοπογραφικού με την απόδειξη της τράπεζας!!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.